/ Valpar /

Hutta flyttar till släkten

I morse hann jag bada och klippa klorna på Hutta innan frukosten. Margoth och Kalle har en lång resa hem och när vi hade klarat av pappersexercis och fotografering åkte de. Så nu är det bara Charlie kvar. Jag tycker lite synd om honom. Det måste vara konstigt för honom att inte ha några syskon kvar här. Men han verkar ta det med ro. I natt slipper han i alla fall valprummet. Där kan han ju inte gärna sova alldeles själv, utan han får sova i köket  bara ett par meter från våra sängar. I morgon ska han veterinärbesiktas och på onsdag flyttar även han till sin nya familj.
 
Hutta smakar på mattes fingrar.
 
 
Ett sista mys med brorsan.
 
 
Puss, puss husse.
 
Enduros Hutta tillsammans med husse Kalle Karlsson och matte Margoth Lundberg.
 
 
Resten av Norsjöklanen: Längst till höger  kennel Enduros stamtik mormorsmor Norpatorps
Miss,i mitten mormors syster Enduros Alstra och längst till vänster Astras dotter Knorran.
 
Hutta hälsar på Knorran. Astra är tämligen ointresserad av syster Allti's barnbarn.
 
 
Hutta och Knorran.
 
Hutta hälsar på mormorsmor.
 

Vem hade kunat ana detta 2006? Då fick jag låna Norpatorps Miss av Margoth och Kalle för att "tillverka" min tävlingshund. De bestämde sig i sista stund för att behålla Enduros Alstra. Det känns väldigt roligt att få leverera en liten Hutta med Miss-gener till dem. Det var väldigt roligt att få träffa hundarna också. Framförallt Miss som jag tillbringat en hel del tid tillsammans med.

Efter denna nionde valpleverans har jag varit i Kjula och promenerat med Allti och Guzzi. Vädret var trist, regn och +3 grader. Jag körde uppletande med hundarna också. Inser att jag måste träna på ingångarna och avlämnadet med Guzzi. Jag har lärt henne att lämna föremålen i handen, men hon tuggar så förbaskat och jag vill ha mina fingrar oskadade.
 
/ Valpar /

Vi som flyttar till Mora

I dag var det dags för ytterligare valpbad och kloklippning. Det var Honey Hemi och Hondas tur att flytta till sina nya hem. Vilken skillnad det var att komma ner i valprummet i morse och vilken skillnad vid promenader och utfodring. Jag får täta rapporter om hur det gått för de valpar som flyttat och alla verkar sköta sig och mår bra.


Strax före tolv kom Hondas matte och husse. En kvart senare kom Honeys eller Hemis (vilket av det hon nu kommer att heta) husse och matte. Jag kallar henne Hemi tills jag vet. Efter pappersexercis och kaffe, som det tog lite tid att fixa fram, och varma smörgåsar var det dags för fotografering.
 
Enduros Honda med husse Kjell Arvidsson.
 
Enduros Honey Hemi med sin matte Elisabet Jacobson.
 
En rastningsrunda innan avfärd.
 
Honda och Hemi följer obekymrat med sina nya ägare på gallerrampen.
 
 Hejdå Hemi! 
 
Honda i matte Metas knä. Hejdå Honda!

En kvart efter att Hemi och Honda hade åkt så kom Huttas matte och husse. De startade sin resa i natt och vi tog en skogspromenad med Hutta och Harley Charlie innan de långväga gästerna gick och lade sig för att vila. Nu är det dags för långpromenad med de stora hundarna i det underbara vårvädret.
/ Valpar /

Fyra valpar kvar

Hixi leker med brorsan en sista gång innan hon lämnar oss.
 
 Som uppfödare blir man varm i hjärtat när man ser de förväntansfulla och glada ägarna åka i väg med sin valp. Men det har varit med blandade känslor jag gett de fyra som är kvar mat och med blandade känslor jag städat i valprummet. Snart finns de inte kvar här och det känns både skönt och lite jobbigt.

I går kväll kom Hixi' husse och matte. De har lång resa och övernattade innan de efter frukosten i morse åkte mot Skåne med lilla Hixi.

Enduros Hixi tillsammans med husse Håkan Svärdh.
 
 Vid halv elva kom Huskys husse och matte. Efter pappersexercis och kaffe var det även dags för henne att lämna sina syskon och oss. Vi pratade om hur framåt, sociala och nyfikna dessa valpar är. De springer på gallerrampen och om man inte ser upp går de ända upp i vår trappa som är ganska lång och brant.

Enduros Husky.
 
 
  
 
 
Enduros Husky tillsammans med matte Eva Lundin.
 
 Det har varit lite segt sedan Hixi och Husky åkte. Här en film på de fyra som är kvar: