/ Allmänt /

29 december - Dags för eftertanke...

Några frågor att besvara så här i slutet av året.

Vad gjorde du 2006 som du aldrig gjort förut?
Gjorde en anmälan till Allmänna Reklamationsnämnden
Dömde SM
Körde GI-mat

Vilka länder besökte du?
Belgien och Norsjö (men det är väl inget land även om det är långt bort)

Vilket datum från 2006 kommer du minnas, och varför?
3 januari... se nedan
2 mars - Enduros A-kull föddes
29 december - fick veta att Allmänna Reklamationsnämnden tillstyrkt vår anmälan (efter nästan ett års skrivande och väntande)

Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2006?
I wish I was a Punk Rocker - Sandi Thom
Gillar framför allt raderna: "I was born to late to a world who doesn't care, I wish I was a punk rocker with flowers in my hair....."

Vad gjorde du på din födelsedag?
Var i Trollhättan och parade Miss - det visade sig resultera i en helt fantastisk 50-årspresent, även om det inte var precis så jag räknat med att fira denna dag - ute i djupsnö och 15 grader kallt.

Vad hade gjort ditt år mycket mer njutbart?
Möjligen mera tid - men tid är samtidigt väldigt rättvist fördelad, dvs alla har exakt lika mycket. 

Hur höll du dig från att bli galen?
Ja det är svårt många gånger. Brukar försöka räkna till tio och fråga mig själv "vad spelar detta för roll om tio år?". Svaret är oftast att det för tillfället gör en förbannad inte spelar någon som helst roll i ett större perspektiv..

Vem var den bästa nya personen du träffade?
De nya bekantskaper jag först tänker på är mina valpköpare. Tänkte aldrig innan på att uppfödarjobbet också innebär att man träffar nya människor. Det har varit jättekul.
Vi har även fått nya bekantskaper i Trollhättan. Dels Nickes husse och matte som är jättetrevliga och dels Zackes husse och matte som vi tränat med och haft kul med då vi träffats.

Uppnådde du det du tänkt dig under 2006?
Ja det mesta. Jag fick äntligen "min" efterlängtade valpkull. Duro blev uppflyttad från lägre till elit rapport och till högre spår. Jag hade väl hoppats fixa upp honom till elit spår också, men kom i gång så sent att jag blev bortlottad från de tävlingar som var kvar. Vi fick klart (nästan i alla fall) vårt hundhus.

Men en del har inte blivit som jag tänkt mig: Jag fick lov att sluta med skyddet, vilket kändes lite trist. Dels hade jag lagt ner mycket tid och dessutom tränade jag med ett bra gäng och tyckte det var väldigt roligt. Jag trodde nog också att vi skulle kommit längre med att fixa till på tomten än vi gjort och i ärlighetens namn så räknade jag med bättre resultat på Duros första elittävlingar.

Förhoppningar om 2007?
Jag hoppas på en riktig vår så att inte träningen "snöar in". Här hemma vill jag se ett ordentligt ryck så att tomten blir klar - grannarna börjar snart undra....Inom hunderiet hoppas jag få till uppletandet på Duro.
 Allt-i vill jag få uppflyttad till högre spår - kanske även till högre rapport. Sedan hoppas jag på en fin B-kull och bra valpköpare under hösten.
Jag ser också fram emot vår bredbandsuppkoppling så att surfandet går lite snabbare.
Men mest hoppas jag att tiden ska räcka till lite bättre och att alla får vara friska.
Jag har inga direkta nyårslöften, men ska försöka bli bättre på att lägga mig i tid på kvällarna så att morgnarna inte blir så jobbiga.

Vilka fler vill du ska svara på dessa frågor?
Jag skickar detta vidare till:
Anna - Enduros Accsa
Marianne - Enduros Ampere
Christel - Norpatorps Rätt
Lollo - Krokasmedens kennel
Christer o Carina - Norpatorps Azlan/Molaggens Zacko

Gott Nytt År på er allihopa!

/ Träning /

27 december - EFIT och rapportträning

Eftersom jag uppdaterat hemsidan med EFIT, så blir det en kort blogg. I går hade vi rapport på programmet och vid tretiden skulle Oves pojkar komma på middag. Vi klarade vårt tidsschema utan problem.

Eftersom Allt-i haft lite hjärnsläpp på nya sträckor och om hon springer först (vilket hon alltid gör när vi bara tränar henne...)så ville jag ha en lång raksträcka med möjlighet att visa sig om hon inte verka taggad innan skicket. Vi hittade en ganska lång raksträcka enligt nedan:
90125-42

Även Duro fick stå ut med denna "bäbissträcka" och för skojs skull gjorde vi pop-up vid varje skick. Himla vilken fart han hade. Det fungerade bra för Allt-i, men hon reagerade på ett ställe mitt på sträckan. Första gången hon passerade såg jag hur svansen for rakt upp och hon liksom krängde till. Även vid övriga skick såg hon lite berörd ut och bytte hjulspår på skogsvägen. När träningen var klar så gick jag dit för att se vad hon reagerat på. Det visade sig vara en sprucken vägtrumma som det forsade vatten igenom. Hon måste blivit överraskad av ljudet av forsande vatten. Det var ett ljud som slog emot en precis på en viss punkt. Normalt blir det ju allt ljudligare ju närmare man kommer. Jag tror i alla fall att det var så.

90125-43
Allt-i väntar
/ Allmänt /

25 december - En tjuv i huset!!

Ja just det - vi har en tjuv i huset. Det värsta är att allt är mitt eget fel eftersom jag fött upp tjuven ifråga - och det är inte Sofie jag pratar om för hon skulle aldrig göra något dylikt...;-).

Da'n före dopparedagen griljerade Ove skinkan och ställde den i köksfönstret för svalning. När den svalnat lät han den stå ett tag till på diskbänken. Efter någon timme hörde jag något som rasslade till ute i köket. när jag rusade dit såg jag ingen skinka. Den låg på golvet med en glupsk hund över sig. Det var
Allt-i som tydligen först stått och tagit tuggor av den och när det blev för jobbigt lyfte hon ner skinkan på golvet. Jag läste i kvällstidningen i dag om en som kokat en 3,6 kg stor skinka och när koket var klart blev det bara 900 g kvar. Det är ingenting mot vad vår skinka hade krympt efter svalning på diskbänken...;-). Det som var kvar hamnade i soporna och i går förmiddag fick jag åka och köpa en ny.

Sedan pratar alla om att det hänt något med klimatet och det är jag också övertygad om, men ingen pratar något om att det har hänt något med tiden också. Jag menar numera verkar det bara gå 40 minuter på varje timme, så var det minsann inte för 10-15 år sedan. 

Ta bara i går som exempel. I vanlig ordning strukturerade jag upp dagen i mitt huvud: uppstigning klockan 7 så kan hästarna få mat inne och jag och Sofie skulle äta frukost med risgrynsgröt och skinksmörgås, (men skinkan fanns ju inte längre). Vid 8 skulle vi ut och rida och vara tillbaka vid halv 10. Sedan skulle jag ut och lägga spår och köra uppletande och gå promenad med hundarna. När jag kom hem skulle klockan var ungefär tolv och jag skulle ha gott om tid till klockan tre då vårt julfrämmande skulle komma.

Men hur blev det då? Jo, jag steg upp klockan 7 och gav hästarna mat, men innan vi var klara att gå ut till stallet var klockan över nio. Pluto fäller något alldeles otroligt nu så det tog en timme att göra honom i ordning och vi kom inte i väg förrän halv tio. När vi kom tillbaka var det mockning och att göra snyggt i stallet. Klockan var närmare halv tolv innan jag ens var ute i skogen med hundarna. Eftersom jag skulle och köpa en ny julskinka så blev det en intensiv promenad i stället för spår. Jag hann köra uppletande med dem och kände mig väldigt udda när jag dök upp på ICA Ekängen vid halv ett. De flesta som var där var uppklädda för julfirande och uppenbarligen bara där för att köpa blommor till någon de skulle besöka. Jag kom i ridbyxor (fulla av vita ponnyhår), min hundjacka och köpte - en julskinka! - strax före klockan ett på julafton! Kände mig ganska dum och hoppades på att inte träffa någon bekant.

Detta var bara ett exempel, men jag tycker det är så här jämt - att man ska springa i kapp tiden. Så var det aldrig förr - då hann jag precis det jag föresatt mig att hinna med. När jag skulle åka tåg så kunde jag t o m bli sittande i tåget i tre-fyra minuter innan det lämnade perrongen. I dag hinner jag högst sitta en minut.

Det blev i alla fall en bra julafton. När gästerna åkt tittade Sofie på en film, Ove höll på i en evighet att ställa in en ny klockradio som han gett mig i julklapp och jag satt vi datorn i tre evigheter och letade efter bra hanhundar. Jag höll på till halv två och förmodligen är jag väldigt ostrukturerad även då jag surfar. Jag gör så många avstickare att jag till sist inte vet hur jag hamnade på en viss site - ännu mindre minns jag var jag startade...Måste börja rita upp en "mindmap". Jag hittade i alla fall åtta intressanta vovvar så får vi se vilka av dem jag ber att få titta på irl. Listan brukar krympa ytterligare. När jag letade hanhundar åt Miss förra gången så startade jag från närmare trettio namn.

I dag "försov" vi oss till klockan nio för klockradion ringde inte klockan åtta som Ove ställt den på. Verkar vara en farlig manick jag fått i julklapp....Sofie var dock redan uppe och hade gett hästarna mat. Ove och jag åkte till klubben och jag körde lydnad med både Allt-i och Duro. Sedan åkte vi förbi Kjula på hemvägen och jag lade spår åt dem. Medan spåren låg åkte vi hem och åt sen lunch. Trots det där med att det hänt något med tiden så hann jag faktiskt gå båda spåren innan det blev mörkt. Båda spårade väldigt intensivt i spårkärnan men båda två hade ruggigt bråttom - kan dom ha samma "tränare" tro...?..;-).