/ Valpar /

30 april - Tävlandet uppskjutet i tre veckor till


Enduros Bestha Elsa har genomfört sitt MH

Jag har under den sista veckan sett, men inte velat se. Det jag sett är att Allt-i kissat ofta. Ungefär som inför löp då hon kunnat märka revir. Men dessutom har hon vänt sig om och luktat på sin kissfläck. De övriga hundarna har nosat henne i baken. Men jag har alltså inte riktigt sett det ändå. Inte förrän Ove, som normalt har mindre koll än jag, påpekade att det var något som inte stod rätt till. Så dagen började med ett veterinärbesök där jag fick bekräftat att Allt-I har en urinvägsinfektion. Hon fick vetrimoxin som ska ätas i 7 dagar.

Vi hade inga fler tävlingar än DM:et i morgon inbokade förrän Skutskär 22 maj. Och karenstiden på vetrimoxin är 7 dagar, så det hade inte blivit något tävlande ändå. Förr i tiden åkte man och tävlade med hundar som gick på antibiotika om dom var hyfsat pigga, men i dag har vi ett dopingreglemente som stoppar sånt. Stoppar och stoppar förresten. Jag har faktiskt aldrig varit med om någon provtagning utöver SM, men redan innan jag såg att vetrimoxin (i likhet med de flesta antibiotika) hade 7 dagars karens, så hade jag bestämt mig.
Vi tål att misslyckas på tävling, att det går käpprätt åt helvete om man säger så. Det är visserligen inte därför vi åker 12 mil för att träna hundsim 1-2 ggr i veckan eller ger oss ut i regn och rusk och nöter på. Men vi tål det. Fast jag skulle tycka att det vore väldigt orättvist mot min hund om det går åt helvete bara för att hon inte har optimala förutsättningar pga av t ex en infektion i kroppen. Andra anledningar kan vara okey, men inte den.

Så till något roligare. Bestha Elsa kunde ju inte vara med på B-kullens MH pga av löp. Sedan har ett antal MH blivit inställda. Men i dag var det dags. Jag kommer att få film så småningom, men enligt Elsas matte så gick det bra. Hon blev förbannad på sina ställen, men hade bra avreaktioner, engagerade sig i lek (och vem hade trott något annat?). I likhet med ett par hundar på B-kullens MH blev lilla bytet "förstört" av att Elsa inte hade "släppt" bitstocken som använts vid den tidigare leken och som gömts undan i en buske. Jag tröstade Lina med att de flesta som läser ett MH-protokoll - i alla fall jag - förstår att något inträffat om en hund som i övrigt ligger högt på leklust och gripande, bommar lilla bytet. jag ser fram emot att se filmen.
Tills dess får ni hålla till godo med några foton från övriga B-kullens fina MH:


Enduros Bonus - Spöken Nyfikenhet: 5Enduros Bolt - Överraskning Nyfikenhet:5Enduros Bias - Avståndslek Samarbete: 5

På eftermiddagen var Ann-Margret här och hämtade en bur som jag lånat av henne. Vi tog en halvlång promenad med Allt-I och jag gick faktiskt i kortärmat. Det var ju bara 4-5 veckor sedan det var en massa snö.

I kväll har det varit Valborgsmässofirande vid Jädersgården. Själv hade jag tagit på mig att fixa soppa till kören. När jag städat undan i köket så gick jag ner och tittade på brasan och fyrverkerierna.


ValborgsmässoeldFyrverkerier

/ Träning /

29 april - Simträning

Det spelar ingen roll hur jag beter mig så hamnar jag alltid i tidsnöd. I dag har jag sett fram emot kvällens hundsim hela dagen. När jag kom hem upptäckte jag att tiden var bokad till 18.00 och inte 19.00 som jag brukar ha.
"Du hinner till Södertälje på fyrtio minuter", sa min man.
Jo, det gjorde jag, men det tar ytterligare en kvart till hundsimmet. Bestämde mig för att ta det lugnt och i värsta fall efterbehandla utomhus.
Men vi hann det vi skulle. Dessutom var dom som skulle simma klockan 19.00 försenade en halvtimme.
Jag körde ganska lugn träning i dag med tanke på tävlingen på söndag. Fyra treminutersintervaller som vanligt. Jet-stream som vanligt. Men inte lika intensiva övningar.

När jag åkte hem var det världens åskväder i Södertälje. Jag har som vana att räkna sekunder mellan blixt och dunder. Men blixten och smällen kom ungefär samtidigt. Då är det skönt att sitta i en bil.

När jag kom till Barva stod solen lågt. Den var knallröd och jag hade stannat och fotat med mobilen om det inte hade varit för att jag just hade kört om en traktor. Jag tänkte att jag kunde fotografera den när jag kom ut på gärdena en bit från oss. Men när jag kom dit hade solen försvunnit bakom trädtopparna. Trots att jag var hungrig och timmen sen så fortsatte jag förbi vår infart. Jag tänkte att jag skulle kunna fånga solen på nästa gärde, men den lyste bakom en skog lite längre bort. Så jag fortsatte några kilometer till innan jag insåg att det inte gick att fånga någon sol i dag. Så det var bara att vända hemåt. Jag hoppas att den är lika röd i morgon kväll. Då ska jag ha kameran i beredskap vid valborgsmässobrasan.
/ Träning /

28 april - Spårträning


Jag och Allt-i förra året

Typiskt att det skulle regna när jag kom hem från jobbet. Jag hade tänkt åka till klubbens spårmarker och träna, men nöjde mig med Kjula. Ove följde med, så medan spåret låg körde vi några skick. Närmare bestämt 10 x ca 150 meter. Jag lade ut några föremål också. Vallade varken ruta eller korridor, utan gick rakt ut och kastade i väg föremålen åt vindsidan. Nu blåste det i och för sig inte just nåt, men hon plockade dom på håll i alla fall.

Spåret gick bra. Jag trodde hon skulle få problem på ett ställe där det varit en mindre skogsbrand. Det fanns knappt någon vegetation, utan bara jord och förkolnade träbitar längs en sträcka på ca 100 meter. Men det gick bra - precis som det ska för en blogghund:-).

Är dödstrött så det blir tidig kväll. Hundsim i morgon. Yes!