/ Allmänt /

23 april - Grattis Freck och Oskar! Polishund har vi också fått :-)

Nu händer det saker. Lilla fina Freck, som jag inte sett sedan augusti förra året, har varit ute och tävlat lydnadsklass 1. Det gick kanonbra för den 10 månader gamla ynglingen. Han fick i hop 174 poäng, kom trea och blev uppflyttad. Jag ser fram emot lördag då jag ska träffa Freck i Enköping. 
 
Enduros Freck 10 månader.
 
Nästa glada överraskning är att Bastian (Drive) nu kan titulera sig polishund. Jättekul!

Polishund Enduros Drive med husse Andreas.
 
Bastian tillsammans med Spårmarkens Cayli.
Det var egentligen meningen att jag skulle tävla rapport på söndag, men eftersom DM ställdes in så lämnade jag återbud. Vi satsar på säsongsdebut i Flen i stället den 19 maj. I dag har vi kört backträning 10 x 80 meter. I morgon ska jag lura med mig hjälpföraren ut på en riktig rapportsträcka så får vi se hur det går efter vintervilan.
/ Allmänt /

17 april - Grattis till Enduros Etta och Elda På

Ytterligare två röntgade avkommor i E-kullen. Det var Elda På och Etta. 
Elda På hade HD A ED ua.
Etta HD A ED(1)

Detta innebär att 18 av 20 röntgade Allti-valpar har HD A. 2 st har en anmärkning på armbågen.

Elda På och Etta.


Eldas fina höfter.


Egen Vilja var ju ute och körde lydnadsklass 1 med fina resultat tidigare i år. Nu har Els-Marie och Etta varit i väg och tävlat appellen. Det var tydligen många som hade problem med spåret. Etta hade svårt att fästa och fick  betyg 6 på spåret. Men sedan gick allt som smort och de fick i hop 270 poäng och blev uppflyttade. Stort grattis!
 
Enduros Etta.
 
Enduros Elda På.
 
Sent i går kväll fick jag synpunkterna på rapportboken från redaktören. Så nu vet jag vad jag har att göra i helgen.. ;-).
/ Allmänt /

16 april - Äntligen tillbaka!

Så här långt uppehåll i bloggandet brukar jag inte ha. Så här långt uppehåll har jag faktiskt aldrig haft och då har jag bloggat sedan 1999.
 
Det är en turbulent period i mitt liv. Det känns som om jag hoppar och far runt dagarna i ända och ändå inte får något vettigt gjort. Men visst har det hänt saker. Om vi börjar med det som känns mest positivt så är min bok "Träna och tävla rapport" verkligen på G nu. Manuset har varit ute på remiss hos sakkunniga på olika områden. I samma ögonblick som manuset gick i väg fylldes jag av osäkerhet. Tänk om de skulle tycka det var skit rakt igenom? Tänk så pinsamt, för det är ju svårt som remissläsare att såga manuset rakt av. När det första mejlet damp ner var det med stor vånda jag öppnade det. Jag gluttade på de första raderna och förmodligen infann sig ett fånigt leende på mina läppar:
"Jag har läst manuset med stor behållning och är övertygad om att det kan bli en bok till glädje för många andra också. Det märks att du verkligen kan ämnet och brinner för det, vilket inte är så vanligt i dessa tider av universalgenier som spottar ur sig böcker om allt möjligt. "
Jag pustade ut och när nästa remissläsare skrev: "Nu så.....Fantastiskt intressant och välskrivet. Du har lyckats fånga tjusningen med att träna och tävla rapport på ett ypperligt vis."
 
Puhh. Naturligtvis hade mina remissläsare en massa synpunkter också. Jag är så himla nöjd med dem, de gav mig precis den hjälp som jag behövde. Nu är manuset hos en redaktör som ska se över det sista och ge synpunkter på upplägget och det språkliga. Nästa vecka går det vidare för layout. Vi får förmodligen komplettera med lite fler foton också. Jag var i alla fall tvungen att beställa ett par skisser till efter remissen.
 


Det har hänt en del på min andra bokfront också. Dels har jag gått med i Egenutgivarna och kommer på så sätt att vara med på Bokmässan i Göteborg i september och dels är det en kampanj med boken hos En bokcirkel för alla. Kampanjen pågår även på facebook med bloggprat.
 
Här tillbringade vi påskhelgen.
 
Allt-I har löpt, så det har varit avbrott från såväl vattentrask som hundsim. I går kom vi i gång med vattentrasken igen. Under påsk var vi på lillsemester i Forshaga för att träna. Det var inte det lättaste med isiga och snöiga planer, men jag fick träffa tre av mina valpar under helgen. Dio tog jag inga kort på och henne har jag ju träffat en hel del genom att hon bodde här en dryg månad hösten 2011. Däremot har jag inte träffat Cenit så mycket. Det var en angenäm upplevelse. Under påsk fick jag se henne både i träning och privat om man säger så. En helt underbar hund om ni frågar mig. Hon har alla flingor i paketet den damen :-). Jag träffade även Erik och Brave som dök upp en av våra dagar i Forshaga. 

Christer och Cenit.
 
Erik och Brave.
 
Under den gångna helgen genomförde vi en nybörjarkurs i rapport med fem ekipage. Flera av dem hade kommit en bit på väg. Här kommer lite foton från helgen:

Fikapus.


Dalton.


Niza.


Nixa.


Nixa.


Error.


Error igen.


Hydra.


Hydra.


Texas.


Diskussioner.


Error.


Error.


Dalton.


Hydra.

Texas.

Ytterligare två E-hundar har röntgats. Och en av dem har debuterat i appellklass. Mer om det i morgon, för nu är klockan mycket.