/ Allmänt /

23 mars - Spjälstaket

Dagarna har rusat i väg och jag har åter varit dålig på uppdateringar. 
Förra helgen hörde jag att Allti lät konstig i halsen. Hon hade whiskeyvoice som om hon stått och skällt oavbrutet flera dagar i rad. Det innebar att all träning ställdes in förra veckan. Som tur var har det onda, vad det nu var, gått över.

Förra helgen hade jag besök av Annelie och Farah
 
Annelie med Farah och halvbrodern Cross.

Vi började med en liten promenad där Farah och Cross fick springa runt på gärdet och leka en stund. Sedan åt vi gratinerade musslor till förrätt och köttfärsbiffar med bakad potatis och tillbehör. Det blev en sen kväll med mycket snack. På lördagen tränade vi inomhus och lade upp en liten strategi för Annelie och Farah.

Veckan som har gått har det varit fortsatt kallt. Allti har fått sitt tredje pass i vattentrasken och travade så smått. I onsdags var vi på hundsim, men i övrigt har vi nöjt oss med promenader. Det har inte varit lika soligt, men skönt skaren har hållit eftersom det är så halt i skogen. Intervallträningen får ligga nere tills underlaget är säkrare. Det skulle kanske kunna gå att köra på gärdena, men jag är rädd att hon går igenom och gör sig illa eller skär sig. 
 
Det har inte hänt så mycket denna vecka. Vi har kommit in i rutinerna med hundarna. På morgnarna går jag först med Allti och Bolt en halvtimme, sedan med Allti och Cross. Ove går med Odette och hinner fixa frukosten medan jag är ute. När hundarna har ätit morgonmålet får Allti och Bolt gå ut i rastgården eller ner i hundrummet och Cross får komma upp. På eftermiddagarna har det blivit långpromenader för alla hundar. Ove går med Cross och Odette. Jag går med Allti och Bolt. På kvällen byter Allti och Bolt plats med Cross.
Lite pysslande är det, men rutinerna sitter på plats.

I går fick vi beök av en spekulant som var intresserad av Cross. Det var så lustigt när de kom. Cross blev så himla lycklig och till sig. Han betedde sig som om det var gamla bekanta som kom. I dag ringde de tillbaka och hade bestämt sig för att köpa Cross. Men han blir kvar hos oss till efter korningen den 11 maj. Dels för att hans nya husse och matte håller på att flytta och dessutom för att det ska bli en bra start där husse är ledig ett par veckor när Cross kommer. Jag får säkert möjlighet att ta ett foto på Cross med sin nya husse så småningom. Men jag kan säga så mycket som att Cross kommer att fortsätta tränas och förhoppningsvis stega sig upp i klasserna :-).

I helgen har jag bokat plats på Bokmässan i Göteborg. Jag har gått med i Egenutgivarna som är en förening för oberoende författare och där är vi flera författare som delar på en monter. Jag hade tänkt boka ett Guldpaket, men kom på att F-kullen har MH lördag-söndag. Så det blir att jag är på mässan torsdag-fredag. Kul ska det bli.

I dag skulle F-kullen ha haft valpträff, men de flesta var uppbokade på annat samtidigt som det är alldeles för mycket snö och kallt för att fylla en dag på ett par hundar. Så jag ställde in. I stället fick jag en massa tid över. Den har använts till att rensa skrivbordet, tvätta, städa lite och promenerat med hundarna.

Underbart väder på dagens promenad. 
 
Jag kollade almanackan och insåg att tävlingssäsongen börjar nu. Jag hade tänkt ha premiär på DM i slutet av april. Nu tyder mycket på att det inte blir någon DM-start i år heller. Förmodligen kommer Allti att börja löpa om 2-3 veckor. Hon börjar bli alltmer utfälld och i dag såg jag att hon även tunnat ur rejält. Så jag har ökat hennes matsranson med 2-3 dl om dagen.

Men det känns väldigt overkligt att ge sig ut och tävla om 5 veckor. Vi har ju inte kört ett rapportpass sedan oktober. Ingen lydnad att tala om heller. Vi får se om vi får till lite bra lydnadsträning i Forshaga under påsk :-).
/ Allmänt /

9 mars - En ledig dag

Allti och Cross på dagens promenad.
 
Just det. I dag är den första lediga dagen på flera månader. Vädret var strålande och jag bestämde mig för att utnyttja det. Glömma dammtussar och glömma den fulla tvättkorgen. Den skulle jag bara ta tag i om jag fick tid över. Det fick jag inte, så den står fortfarande ute i hallen i väntan på att jag ska bära ner den i tvättstugan.

Efter morgonrastningar och frukost, tog Ove med sig Cross i bilen när han åkte till stan. Jag tog med mig Allti och Bolt på en nästan två timmar lång promenad. Det är skare på gärdena, så man kan gå precis hur man vill.
 
När Ove kom hem så åt vi lunch och sedan gick jag nästan två timma med Allti och Cross. Allti har tur hon. Det blev dubbla promenader för hennes del. Och för mig.. ;-)
 
 
 
 
"Ta den om du vågar...."
 
Det har alltså varit en underbar dag och jag tror det blir lika bra väder i morgon.
 
Den här veckan har annars bestått av vattentrask och hundsim utöver promenader (till förbannelse..). Vi står över intervallträning nu när det är hårt och halt överallt. Jag vill inte ha några skador. Jag börjar känna att det är dags för att börja med lite lydnadsträning och i morgon tar jag fram mattorna för krypträning och positioner. Jag har en privatlektion i morgon också, så det passar bra.

I övrigt går livet upp och ner, men jag försöker fokusera på det positiva. Och det finns en hel del sånt. Arbetsmässigt så är mars månad är nästan fullbokad, manuset till rapportboken är ute på remiss. Allti ser ut att vara i bra form. Jag bara ser fram emot att snön försvinner och planerna blir torra och gröna.
 
Ove har ju envisats med att flytta in katten Micke i Josefinas rum, varje dag när Cross ska komma upp till oss. Men i fredags, när Ove var och fiskade, tog jag in Cross utan att flytta på katten. Han var lite intresserad, men jag behövde bara säga tillhonom en gång och jag tror att Micke gav honom en snyting en gång. Sedan har inte Cross brytt sig om Micke mer. Han är en helt fantastisk hund.
 
/ Allmänt /

2 mars - Grattis mina fina A-barn!

Enduros Allt-I
 
Tänk vad tiden går fort.Det mest fantastiska är ändå att alla de förhoppningar jag hade infriades. Med råge skulle jag vilja tillägga. Visst ville jag att det skulle bli bra. Men att det skulle bli så bra hade jag inte kunnat drömma om.
 
I dag blev de 7 år. Egentligen får jag lite panik av att det gått så fort. Underbart är kort. Ungefär så känns det. Jag skulle vilja backa bandet. Jag skulle vilja att det aldrig tog slut. Jag har alltid sett fram emot nästa hund. Då ska jag... Men nu vill jag inte ha någon annan hund. Jag skulle vilja ha detta lilla A-barn flera gånger om eller att hon varar i samma skick längre än någon annan hund någonsin varit. Det finns inte en enda tendens till ålderskrämpa, men om två år är hon nio år. Så kan jag tänka. Och nio år, då brukar det liksom vara slut. Om tre år är de tio år. Tio år brukar vara gamla, pensionerade hundar med ett par, tre år kvar som små klenoder från svunnen tid. Nej, usch hur jag tänker. Glöm det jag skrivit och låt oss njuta av varje ögonblick i stället.
 
Alstra på favorit hyllan.
 
Ajas


Alstra.


Accsa.


Ajas, Ampere, Allt-I och Accsa,


Allt-I och Accsa.


Aqila vid morotskriget "sista natten med gänget".


Dagen har varit fullspäckad. Jag steg upp halv sju för att hinna till Gnesta och Södertuna slott innan halv nio. Där föreläste jag om målstyrning för SBK's Sörmlandsdistrikt. Klockan tolv var jag hemma igen och då startade SBS årsmöte. Vi satt kvar och diskuterade till fram emot tretiden. Klockan sju startade kvällens evenemang här på Bygdegården. En trevlig kväll med allsång, musik och tävlingar.

Nu är jag ordentligt trött. I morgon blir det sovmorgon och jag ska ta det riktigt lugnt... ;-)