/ Allmänt /

30 juni - Hundsim och Saccovagn

Fortfarande fruktansvärt  varmt. Man sover dåligt och dagarna är en pina. Enda tiden på dagen då det är hyfsad temperatur är efter klockan 22 på kvällen. Men inte inne, utan i så fall ute på altanen. Ähh jag ska sluta klaga. Snart är det vinter och kallt.

I dag var det min tur att skjutsa Josefina till bilskolan i Strängnäs och jag passade på att åka och bada Allt-I och Bolt på vägen hem. För Allt-I's del tänkte jag att det skulle bli dagens fysträning. Hon fick simma i ungefär en halvtimme. Bolt fick också simma, men bara i tio minuter. Det hettar till mellan mor och son om de simmar samtidigt, så jag körde dem en och en. Annars ska Bolt bita i Allt-I och hon blir tvärförbannad.

Jag hade inte kameran med mig, så det fick bli mobilbilder. Dessutom har jag råkat packa ner sladden för nerladdning av bilder till datorn, så bilderna har skickats med MMS till Ann-Margret som sedan mailat över dem till mig...;-).
Fram och tillbaka, fram och tillbaka.....i en halvtimme....betydligt
roligare än cykling tyckte hon. Ja, hon simmade förstås inte över
till andra sidan...;-), utan bara så långt som jag orkade kasta.

I kväll har jag varit på visit hos Carro och åkt Saccovagn. Men jag insåg att jag blivit till åren och är rädd för det mesta. Bland annat fart som jag har svårt att kontrollera. Men jag insåg att detta säkert är otroligt roligt när man vant sig. Lite som ponnytrav fast mer fascinerande.


Ekipaget som jag åkte med. Tyvärr en lite suddig mobiltelefonbild,
men ni kanske kan föreställa er att sitta i vagnen efter två
galopperande schäfrar......

I morgon kan jag promenera över vårt gärde igen. Det blev klippt i dag.
/ Träning /

29 juni - Lite fler foton från Sälen

Dagen började med cykling 6-7 km medan det fortfarande var svalt. Jag vet inte om Allt-I har för ömtåliga trampdynor för att springa på grusvägarna häromkring. Hon springer ju mest på gärde och i skog. I vilket fall som helst så har hon inte särskilt mycket tempo i sig när jag cyklar. Det kan ju tänkas att hon tycker det är fruktansvärt tråkigt också.

Sedan har hundarna fått vara ute i rastgårdarna större delen av dagen eftersom det är svalare där än inne. Själv har jag dammsugit i värmen. I kväll har jag varit och kört lydnad. Det gick ganska bra tycker jag. Det blir väl något lydnadspass till denna vecka och någon kortare rapportsträcka. I övrigt tar vi det lugnt.

Så lite fler foton från vår Sälen-semester. Tack Ann-Kristina.


A-stationen vid en av våra träningar


Allt-I väntar


Ove ska börja sin framföring


Så är hon i väg


Allt-I på språng...


...och får sin belöning.


Det var inte bara hundarna som sprang. Det var nog här jag sträckte mig...


Mera lek


Pilkastning på vattenfyllda ballonger


Bolt i Trollskogen. Skötte sig fint.


Josefina och Bolt kikar på lite skumma troll.


Han brydde sig inte särskilt mycket om trollen som både skrålade
och rörde på sig.
/ Allmänt /

28 juni - Alldeles för varmt!

Först det bästa av allt. Milla har kommit tillbaka. Flera grannar sa att de varit med om att katterna blivit "sura" och dragit i väg när de varit borta. Men vi trodde inte det om Milla. Men i morse stod hon åt ur matskålen ute på altanen.

I helgen har jag legat lågt med hundträning. Vi har suttit på internet större delen av vår vakna tid och kollat på hus. Sedan suttit ute på altanen när det blivit svalt på kvällen och tagit igen det hela genom att sova halva förmiddagen.

I dag var vi på husvisning mitt på dagen och det behövdes bara två minuter för att komma på att detta inte var något för oss. Bara att leta vidare.

I kväll har jag och Ann-Margret tränat i Kjulaskogen. Vi lade tre spårupptag var och medan de låg så körde vi uppletande uppför en bergsknalle. Spårupptagen gick bra för båda hundarna.

I morgon ska jag upp i tid och cykla med Allt-I hade jag tänkt. Men jag har fått för mig att hon inte gillar den formen av träning speciellt mycket. I morgonkväll kör vi lydnadsträning med Nina och Ann-Margret.

I övrigt fortsätter vi att leta bostad.