/ Allmänt /

31 december - Nyårspromenad och Nyårstankar


Min fina Allt-I på dagens promenad.

Jag har fått rapporter från alla Dundervalpar. Roligast är kanske Dante, för han skriver mail till mig på alldeles egen hand:-). Skämt åsido så har alla skött sig bra sägs det. Coola, trevliga, fantastiska, duktiga enligt sina ägare. Så roligt att höra av dom och så roligt att snart få se dem igen.

I dag har tvätt, kloklippning och städning stått på programmet. Jag fixade lite med SBS bokföring också innan jag tog en skön eftermiddagspromenad med Allt-I och Bolt. Vi bor helt underbart. Skulle bara vilja ha ett skidspår också. Det finns ett uppkört scoterspår, men jag tror inte de skulle bli så glada om man tog hundarna med sig där. Ove föreslog att jag skulle ta reda på vem som har kört upp det och be denne någon köra upp ett hundspår åt mig. Det tål att fundera på.
Knappa tio minusgrader i dag. Och vi fick se solen.
I väldigt fin form för att vara en vecka efter valpleverans.

Jag har tittat på mina mål inför 2010. Det var ungefär hälften som blev som jag tänkt mig. Tävlingsmässigt gick allt åt skogen. Jag hade ju tänkt mig att göra ett fembästaresultat över 600 poäng. Eftersom vi bara gjorde tre tävlingar så var det omöjligt. Men inte ens de tre vi gjorde var några riktiga kanontävlingar. Ett bra genomfört SM blev det inte heller mycket med eftersom Allt-I löpte. Och naturligtvis var hon i sin livs form...det kan man ju alltid hävda;-). Jag hade som mål att ta ett cert i spår, men anmälde till väldigt få spårtävlingar och kom inte med på någon.


Vad gäller kennelverksamheten så gick allt som planerat. Vi fick en C-kull i februari och en D-kull i slutet av året. Vi har fått ytterligare ett par elithundar. Accsa hade jag väl räknat med, men att Brave skulle stega fram och bli uppflyttad från appell till elit under samma säsong var nog årets bravad. Jo, jag skulle nog utse honom till Årets Endurohund utifrån den prestationen. Bestha Elsa blev uppflyttad till lägre och Black Jaja, Blixtra och Bias blev uppflyttade till högre klass spår. Jaja blev även godkänd på L-test i början av året. Alstra tävlade flitigt i lydnadsklass med stor framgång och lilla Chriga blev godkänd på anlagsprovet för att utbildas till bevakningshund. Då ska man veta att Chriga bara var 7 månader...Accsa var kennelns första hund som gav sig på en utställning. Hon fick sin tvåa och blev samtidigt godkänd på exteriörbeskrivningen. Därmed kan hon tituleras både Korad och Polishund. Nu hoppas jag att jag inte har glömt något. Svårt att komma i håg allt ett år som detta.

Mitt manus blev inte heller klart 2010. Däremot köpte jag in en lektörstjänst och jag känner att boken blir allt bättre för varje redigering. Ett bokförlag har visat intresse, men hur tryckning och utgivning ligger i planen. Ja, det vet jag inte än.

Mål för 2011

Tävlingsmålen får jag uppenbarligen dra ner på. Jag får rikta in mig på att åtminstone genomföra fem elitrapporttävlingar. Och att genomföra ett par spårtävlingar. Några cert till skulle sitta fint. Allti har ju 19 cert att jobba in för att komma upp i Fox's skörd. SM vågar jag inte ens planera för innan jag vet hur Alltis löpning kommer i gång.

Uppfödningen kommer sannolikt att bärga ett par cert även om inte Allt-i tar några. Det är min övertygelse. Jag tror även att vi har ytterligare ett par hundar uppe i elitklass efter 2011. Sedan finns det en handfull C-hundar som kommer att vara uppflyttade till lägre. Tro mig:-). Om allt går vägen så är E-kullen på gång att födas, om det inte sker redan under 2011 års sista dagar.

Sedan hoppas jag att vi får vara friska och att 2011 inte blir fullt så motigt som de senaste åren varit på olika plan. Nån gång måste ju saker och ting vända kan man tycka.

Slutligen hoppas jag att alla valpköpare ger sig ut under årets alla årstider och förser mig med kanonbilder i högsta möjliga upplösning, så att jag har ett bra urval inför 2012 års almanacka:-).

/ Valpar /

29 december - Sista leveransen


Dio tillsammans med sin husse Daniel och matte Jenny. I dag följde
hon med dem till sitt nya hem i Sollefteå.


Ja i dag var det dags för sista valpleveransen. I alla fall för denna gång ska jag väl tillägga. Den plan jag har nu är att med liv och lust starta uppbyggnadsträningen av Allt-I. I ärlighetens namn så har hon gått i hop bra och "motionsmaskinen" Bolt gör att promenaderna numera ger en hel del. Men ingenjör som man är så vill jag kunna mäta, följa upp och förbättra. Då duger det inte med enbart promenader där de två jyckarna flänger runt som skållade troll. Även om jag vet att intensiteten är betydligt högre än en timme på cykel. Och vem vill cykla nu?:-).

Tanken är i alla fall att få Allt-I i tävlingsform till vårtävlingarna framåt april. Sedan en betydligt intensivare tävlingssäsong än 2010 med endast tre starter. Vi hoppas också att vi får vara med på SM i Värnamo, men jag är inte helt säker på när hon börjar löpa och kan därför inte heller räkna ut om SM-helgen är att räkna som säker eller inte. Normalt kan man lägga på två månader från förra löpet efter en valpkull. Det skulle innebära att hon löper någon gång i början av april. Och då skulle löpet därpå börja i oktober. Planen är att då ta ytterligare en kull på prinsessan. Jag har inte bestämt hanhund än. Men väljer mellan två väldigt trevliga SM-meriterade hundar. Jag hoppas dock få en del ny vägledning under 2011.


/ Valpar /

28 december - Alla utom Dio på plats

Jag har hållt stenkoll på att valparna kommit fram till sina nya hem. Kändes lite olustigt att släppa i väg dem och deras nya ägare i det här väglaget med halka och snörök.


Denver har redan skaffat nya lekkamrater.


Denver sussar gott:-)

Dio, som varit ensam valp i ett drygt dygn nu, har gnällt en del. Inte i natt för då har hon sovit i köket med sin mamma. Men till och från visar hon att det är konstigt ensamt utan syskonen. I morse rastades hon tillsammans med Qrossa och Odette. Synd att jag inte hade videokamera då. Det var underbart att se spelet mellan den lilla valpen och de gamla tanterna. Jag tog ut henne tillsammans med Odette i eftermiddag, men det blev inte riktigt lika roligt. Det blev i alla fall en film, där man ser hur viktigt det är för en valp att underkasta sig vuxna flockmedlemmar. Och Dio gör det väldigt duktigt:-). Fast filmningen på morgonrastningen hade varit några strån vassare.

Jag ska väl inte skryta med att jag börjat träna rumsrenhet, men ett visst springande har det varit i dag. Så mycket har hamnat ute i stället för inne.

Nu är det sista natten med Dio. Sedan är vi vanliga flocken igen. Vi slipper gymnastiska övningar över kompostgaller. Jag slipper torra, nariga händer som blir av allt tidningspapper och skurmedel. Det som återstår är att gnugga bort trycksvärta högt och lågt i hallen...;-).