/ Träning /

27 maj - Tillbaka från Barvatorps kennelläger

Ja så är vi hemma efter några roliga hunddagar på Marma. Vi var inbjudna att hålla i rapporten på Barvatorps läger och det har varit fantastiskt roligt. Vi tog ledigt från jobbet torsdag och fredag. Qrossa var tingad av en kompis till Ove, så hon har haft fullt upp i fyra dagar. Vi hade tänkt ta med oss övriga hundar eftersom hundpensionatet var stängt, men eftersom Sofie skulle vara hemma så övertalade vi henne att ta hand om Duro och Odette.

Med andra ord s fick vi känna på hur det är att bara ha en hund. Och det var väldigt enkelt...;-).

Vi åkte vid halv 7 på torsdag morgon för att vara framme till nio. När vi inkvarterats så samlade vi rapportgruppen och gick i genom var de befann sig utbildningsmässigt och vilka förväntningar de hade. Det var ganska stor spridning på hur långt man kommit.  Vi körde några väldigt korta sträckor före lunch - typ budföring med uppbindning. Det fungerade bra för alla hundar. På eftermiddagen hade vi en lång raksträcka i skogen och hundarna såg B-stationen. Vi gjorde även en förlängning och förarna på C-stationen såg B-stationen. Det blev mest träning på att springa i genom B-stationen.

29111-342
Bild från A-stationen sista dagen

Vi har tränat framföringar och förlängningar separat och visat olika övningar man kan köra. Andra dagen körde vi en kortare sträcka där B-stationen var utom synhåll och vi hade en förlängning. Sista dagen körde vi en obanad sträcka som jag och Ove snitslade redan i torsdags kväll. Eller det kanske var i fredags. I dag var det alltså dags för examen. B-stationen var bara 100 meter ut och hundarna fick springa sträckan tre gånger. På fjärde skicket gjordes en lång förlängning på 150-200 meter. C-stationen lå så att förarna kunde se hur hundarna jobbade på förlängningen, men eftersom stationen låg uppe på en kulle så såg inte hundarna stationen. Alla hundarna skötte sig bra och det blev en bra avslutning för samtliga.

29111-343
Deltagarna får sina "betyg"

Vi var väldigt imponerade av Barvatorpshundarna och trots att många av dem var fullständiga nybörjare så klarade de liggtider på 15-20 minuter där B-stationen var utom synhåll och de fixade även förlängningarna utan några problem.

Allt-i var med och sprang något pass varje dag. Jag fick för mig att hon var på väg att stanna eller vända vid ett tillfälle och ropade. Detta har gjort att vi inte längre är hundra säkra på om vi ska starta appellen nästa helg. Vi ska ut på tisdag och träna och får se om det var ren tillfällighet eller om hon inte är klar för en appellraport än.

Vi kom hem vid halv fyra i dag och har samlat i hop "flocken". Jag tog Duro med mig och gick en långpromenad med bara honom.

Det är nu klart att MH för A-kullen startar klockan 10.00 den 16 juni. Skönt för då behöver de som kommer långväga inte stiga upp så himla tidigt.

Den andra kuren verkar ha tagit på Blackie och vi kan inte se någon hälta. Bara att hoppas att det håller i sig även efter det att medicineringen upphör.
/ Allmänt /

23 maj - En tuff morgon

I helgen tyckte jag att Blackie rörde sig allt sämre. Hon liksom kände sig för när hon skulle gå ut ur boxen på morgnarna och stod mest stilla och lyfte ett ben i taget. I måndags ringde jag veterinär och fick ytterligare en omgång medicin. Hon skulle ha dubbla dosen första dygnet och veterinären skulle skriva ut en remiss på röntgen på Strömsholm. Ingen höjdare. Dels har vi sålt transporten, dessutom är hon svårlastad normalt. Nu är hon inte lastad på två år och har dessutom ont i hovarna. Ve och fasa. Men redan efter ett dygns behandling har hon verkat ta till sig medicinen, så kanske finns det lite hopp om bättring utan äventyret till Strömsholm.

I går tog jag med mig Allt-i till Botkyrka (trodde vi skulle ha distriktsstyrelsemöte där, men det var flyttat till Södertälje BK) och körde i genom appell-lydnaden på ny plan. Hon var lite extra "tittig" och nosig på den nya planen, men glädjande var att framförgåendet fungerade även på ny plan. Hoppet är väl det som mest knackigt och det beror på min ambition att hon ska fortsätta framåt efter hindret. Annars är det ju ett fem-minutersmoment att lära in.

I morse startade jag med att lägga ett spår åt Allt-i i fårhagen. Sedan cyklade jag med Duro och Allt-i (en och en). Slutligen så gick jag spåret med Allt-i. Hon gick kanonfint i spårkärnan och tog alla apporter (fyra stycken).

Jag har kommit på att den här månaden gått fruktansvärt snabbt. Nästa helg appell rapport. Helgen därpå Treklubbars (om jag kommer med i laget) och sedan MH. Jag har "jagat" för att försöka få en starttid lite senare på dagen för "min" kull. Detta med tanke på att många kommer långväga och ska slippa stiga upp i ottan. Jag tänkte att det i så fall är bättre om det är klubbmedlemmar från Eskilstuna som startar klockan åtta på morgonen.
/ Allmänt /

20 maj - En bit på väg....

Så var det då sista dagen på en lite extra lång helg och vi kände väl att det var dags att det skulle synas att vi gjort nåt. Tre dagars slit för att padda och väga in och få hela "skiten" någorlunda i skick att lägga plattor. Så i dag var det äntligen dags. Vi jobbade med plattläggning i ett par timmar fram till 12. Då hade vi bestämt att göra ett break för hundträning.

Vi körde rapport med Allt-i och spår med Duro. Allt-i gick kanonfint fram till fjärde skicket. Jag skickade i väg henne och gick till min ryggsäck för att fortsätta läsa kvällstidningen och helt plötsligt så stod Allt-i där och tittade på mig. Jag frågade henne vad hon höll på med och gick en ny framföring och skickade. Då sprang hon hela vägen fram till D. Men inte kändes det så kul med detta när det bara är två veckor kvar till tävling. Det spår jag lade till Duro bestod av 10 apporter och tre vinklar. Han gick bra och tog de tre apporter som fanns fram till första vinkeln. Där snodde han runt, men kom in på spåret och tog två apporter samt fixade vinkel nr 2 bra. Han tog en apport och sedan vet jag inte vad som hände, men han snurrade och grejade och plötsligt var vi nästan framme vid slutet. Så jag förstod att han missat de fyra sista apporterna. Så hundträningen kändes väl inte så där jättelyckad. Väl hemma igen så jobbade vi på med plattläggningen fram till klockan halv sex. Sofie, som spelat basket i Göteborg hela helgen, skulle hämtas i sta'n strax före åtta. Vi bestämde oss för att köpa med oss mat från kinarestaurang och nu är det ett ganska trött gäng här hemma.

29111-340
484 plattor hann vi i alla fall lägga...

29111-340
Vi fortsätter med resten "en annan dag"...

29111-341
Återstår lite mer grus, mer paddning, fiberduk och slutligen ett nytt lager grus

Vi har diskuterat hur vi ska få ordning på vägen upp till blivande carporten. Mitt förslag är slipers så att vi ramar in vägen samt att vi väljer färgat grus som översta lager. Antingen rött/orange eller vitt. Fortsättning följer....vet då tusan i hur många år....