/ Valpar /

Valpträff i sommarväder

Det blev ett kärt återseende vid gårdagens valpträff.
  
I går var det dags för H-kullens första valpträff. Fem valpar av tio kom. Charlies husse jobbade och de övriga har lång resa hit. Det var så roligt att träffa valparna och deras ägare. Vi började med kaffe och lite allmänt prat om valparna. Det hinner ju hända en del på en månad.

Sedan fick valparna träna lite. Vi började i skogen bakom Jädersgården innan lunch. Där blev det lek, inkallningsövningar och budföring. Efter lunchen åkte vi till Kjula för att att köra lite övningar i spår och uppletande.

 
Hex med matte Lotta.

Husky med matte Eva.
 
Gunilla och Hälsa.
 
Hugin satt snällt uppbunden och väntade på sin tur
medan matte Jenny fotograferade.
 
 Fina Hilo väntar på sin tur.
 
 Lunchen bestod av hamburgare ute i det fina vädret.
 
Jenny hade fixat tårta till efterrätt. 
 
Hex spårar.
 
 En glad Hillevi leker med Hilo vid uppletandet.
 
Hugin kommer med föremål.
 
 Jenny och Hugin.
 
 Valpträffen avslutades med valpbus.
 
  
Sedan var det slut för den här gången. En fantastiskt trevlig dag och superfint väder. Klockan 19.00 skulle jag vara i Linköping inför dagens operation, så jag fick skynda mig hem efter avslutningen i Kjula. 
I skrivande stund väntar jag på operationen, men eftersom jag står sist i kön ner till operation så blir det under eftermiddagen. Och jag som är så hungrig.
 
/ Träning och valpar /

Besök hos Allti's barnbarn

Två valpar efter Enduros Drive. De var lite trötta när vi kom.

Jag har haft fullt upp med diverse föreningsarbete, så trots att alla valparna hade flyttat för en och en halv vecka sedan så har det fortsatt vara fullt upp. Dessutom har jag tränat lite intensivt med Guzzi. Det känns lite trist att vi tappat så mycket av det vi hade i höstas, men det är bara att bena i sär och starta om. Det är främst fria följet som jag tycker är urdåligt nu. Hörseln har också försämrats en del. Skojar förståss. Det jag är mest nöjd med är hur hon fungerar med vilt. Vi ser vilt nästan varje dag. I bland far det upp rådjur bara 15-20 meter i från oss. Hon stannar upp och tittar på dem, sedan på mig. Jag har varit iskall tills hon valt mig och då kommer belöningen. Men det är ju inte det vi ska tävla i :-). 

I går åkte jag och Ove till kennel Källstugan och tittade på Drives valpar. De var lite trötta när vi kom, men sedan när vi druckit kaffe var det full fart på dem. 

Tiken.
 
Tiken till vänster - hanvalpen till höger.
 
 
 
 
Hanvalpen.
 
Tikvalpen.
 
Det var roligt att komma i väg ett tag och prata lite hund, utbyta erfarenheter och tankar. På vägen hem stannade vi till i Katrineholm och jag handlade lite i en hundaffär där. Tyvärr en boll som jag aldrig mer kommer att använda efter dagens tränig. Guzzis tänder åkte in i den så hon kunde inte släppa den utan hjälp av mig. På riktigt alltså. Inget skämt. Jag köpte även en kamprulle, en spårlina och - hör och häpna - en stryplänk. Den måste man ha för att tävla IPO och jag har inte kvar de som jag hade för 20-30 år sedan.

/ Valpar /

Den sista valpleveransen

Enduros Harley Charlie 9 veckor.
 
I dag var en tung dag. Dags för Charlie att flytta i från oss. Eftersom han varit kvar ensam i tre dagar känns det lite extra i hjärteroten. Först traumat att bli ensam kvar och sedan en flytt till nytt hem. Han är en så behaglig och snäll kille. Han har föjt mig hack i häl på promenaderna. Ja, inte bara på promenaderna utan hela tiden. Han har legat tyst och snäll i köket hela nätterna och varit överlycklig när jag kommit på morgonen. När jag har kastat leksaker har han kommit tillbaka med dem som en liten bumerang. Jag skulle så gärna haft honom kvar.
Här lite foton från gårdagens besök i Kjula.

 

I går kväll fick han bada och i dag var det dags för honom att bli hämtad. Jag var ute med honom när hans husse och matte kom. Han blev överlycklig och sprang fram och hälsade glatt på dem. Sedan gick vi in och gick igenom information och skrev alla papper som ska skrivas. 

På promenad med sin nya husse och matte.
 
 
Puss på dig matte.
 
 
Enduros Harley Charlie flyttar inte långt bort. Ha flyttar till Jens Olsson och
Olivia Törqvist i Södertälje.
 

Här en liten film på Charlie 8,5 vecka: