/ Allmänt /

27 februari - Mera snö!!!

Det heter skidkning för hela slanten just nu. I natt hade det snöat så jag hade en tuff runda i morse. Spåret var nästan omöjligt att hitta ute på gärdena och dessutom fastnade det is under skidorna så det blev riktigt tungt. Jag trodde knappt jag skulle hinna hem i tid för att hinna duscha och äta frukost innan jobbet. I dag skulle jag dessutom till Stockholm.

I övrigt så inväntar jag fortfarande besked om datum för MH. Bristen på detta magiska datum blockerar det mesta av min planering just. Dels har jag lovat att kalla i hop de ekipage som var med på rapporthelgen i oktober till en träningshelg i Kloten. Sedan vill jag gärna planera in mina tävlingar. Jag ska dessutom arrangera en helgkurs i brukslydnad och snart börjar väl förfrågningar om att döma komma också.

Jag pratade med Aqilas matte i kväll och allt fungerade bra med träningen. Det var tur att jag pratade med henne för hon påminde mig om att det är dags för 1-årssprutan nu. Tja, man kan ju inte tänka på allt.

Jag använder en hel del tid till att göra om hemsidan. Det blir helt ny layout, så det kommer att ta sin lilla tid. Jag är inte heller van att använda en färdig layout och för att inte förstöra den så måste jag ändra bildstorlekar och trixa. Men någon gång under våren ska det väl vara dags för "lansering".
/ Allmänt /

25 februari - Hä schnägg

Det är fortsatt skidåkning med hundarna som gäller. I går åkte jag t o m två gånger. Eftersom hundarna stoppar i sig så mycket snö så ska de springa ut och kissa stup i kvarten efteråt. Så i dag fick dom vara i rastgården efter skidturen.

I morse sa jag till Ove att det kommit snö under natten. Snöar det nu? frågade han. Nä, hä scnägg, svarade jag. Han visste inte vad detta betydde, så jag fick förklara för honom. Det betyder att det inte direkt kommer snöflingor, men att det virvlar runt fin, fin snö i luften. Att förklara detta för en sörlänning, som i hela sitt liv bara haft ett enda ord för snöa, bidrog inte till mer än en axelryckning och en suck.

I övrigt har det varit en osedvanligt lugn helg, med mat, TV-tittande och för min del ett antal timmar vid datorn. Jag tog främst hand om att betala räkningar, "efterbörden" från domarkonferenserna och fixade med utskick till domare och tävlingsledare. Tack och lov har de flesta mailadresser.

Så var det då dags att avge svaret på utmaningen:
Jag har faktiskt pratat värmländska som barn. Vi flttade till Arvika när jag var fem år och flyttade vidare till Piteå när jag skulle börja tredje klass.

Jag gillar faktiskt att städa. Jag vet inte om jag direkt beklagat mig, men i så fall är det nog mer för att jag vill städa i fred. Helst vill jag att resten av familjen är borta när jag håller på.

Vi tittade nyligen på filmen "Masdjävlar" och det var då jag kom på att jag aldrig åkt snöskoter. Det låter inte klokt, men vi körde med draghund i stället i vår familj och förlitade oss på att andra hade kört upp skoterspår åt oss...;-)

Att jag snusar vet dom flesta, men att det hunnit gå 35 år sedan första prillan...jo, men det är faktiskt sant.

Så dom som gissat på 4:an har helt rätt. Om jag hade obegränsat med semesterdagar så skulle jag väl kunna tänka mig att åka till en solig turistort (om någon annan betalar), men det är absolut ingen drömsemester för mig. Tacka vet jag träningsläger med hund i de svenska skogarna....
/ Träning /

23 februari - Sant eller falskt?

Förra söndagen blev det dubbla pass med skidåkning på morgonen och rapportträning med Allt-i på eftermiddagen. Eftersom det är mycket snö är det svårt att hitta någon bra sträcka. Vi hittade en skogsväg och det visade sig att sträckan blev väldigt kort. Dessutom var batterierna slut i radioapparaterna, så vi inriktade oss på att träna liggtider upp mot 20-30 minuter. Det fungerade bra och viss förhoppning om att vi har en bra rapporthund finns. Jag vet inte vad det är hon skulle sakna, men det är naturligtvis för tidigt att säga.

Hundträningen resten av veckan har bestått av motion på gärdena. Duro som draghund och övriga har bara hakat på. Onsdagen blev vilodag för hundarna eftersom jag varit på konferens på Yxtaholms slott. Inte fy skam det heller med tanke på att jag gillar god mat. I går var det dags för simträningen och jag var övertygad om att Ove skulle propsa på att ställa in. Det singlade ju ner lite snöflingor och då brukar han prata om snöoväder....;-). Men han nämnde ingenting om detta, utan följde snällt med till Södertälje.

Jag har fått en utmaning av Marianne med Enduros Ampere. Det var en kort utmaning där man ska lista 5 saker varav en är falsk. Nu gäller det bara för er att gissa vilket som är falskt:

1. Som barn pratade jag värmländska

2. Jag tycker om att städa

3. Jag har aldrig åkt snöskoter

4. Min drömsemester är att åka till en solig turistort

5. Jag har snusat i 35 år

Jag skickar utmaningen vidare till Lollo på Krokasmeden och Chrillan med Norpatorps Rätt.