/ Allmänt /

25 februari - En underbar vinterdag

29111-22
Miss ute i skidspåret - och det är inte skidskytte det handlar om.....:-)

I torsdags var det hundsim för sista gången på ett tag. Strömsholm kommer inte att ha några tider för privatträning under veckorna framöver. Detta för att de behöver mer tider för rehabiliteringshundar. Jag vet att det byggts ett nytt hundsim mot Södertälje, Gnesta någonstans och ska kolla upp det så småningom. Men den närmaste tiden kommer jag sannolikt inte att vara så intresserad av att åka i väg i vilket fall som helst.

Det har varit töväder ett par dagar och minusgrader på kvällar och nätter. I dag var det -5 grader och strålande solsken. Hundarna snabbrastades på morgonen eftersom jag och Sofie skulle ut och rida. När vi kom hem och mockat och fixat i stallet körde jag uppletande med Duro.

Jag har backat tillbaka på uppletandet för att öka intensiteten. En hund med så mycket fart, jakt och kamp ska inte behöva "gå ner sig" på uppletandet. Jag gjorde ett försök med extern belöning förra veckan, men det fungerade inte särskilt bra. Nu ska jag köra kamp med föremålen ett tag innan jag stegrar med minnesbildsövningar igen.

Efter uppletandet blev det två omgångar skidåkning. Först med Duro, Qrossa och Odette Sedan med Miss, som skuttade och for i spåret. Oj,oj,oj jag kommer att vara helt slut innan valparna ens är födda....:-)

Duro, Qrossa och Odette fick inviga den box som nu är färdig i hundhuset.. Ove har köpt en divan på Röda korset tidigare i veckan, satt upp ett par rastgårdssektioner och fixat ett stag som sitter på mitten för att det ska bli lite stabilare. Gavlarna till en gammal hundbur passade precis som galler för fönstren. I dag blev den sista säkerhetsåtgärden klar. det handlade om ett eluttag med utvändigt dragen elledning. Det var enkelt att flytta utanför boxen.

29111-23
Hundarna inviger den första boxen.

Bäddsoffan i arbetsrummet har nu burits ut i hundhuset så att "baracken" blir en kombinerad gäststuga så länge. Eftersom bäddsoffan var för bred att få in, så var vi tvungna att montera isär den först. Lite bök var det innan den var ihopmonterad igen...

29111-26
Andra boxen som väntar på iordningsställande

I andra boxen finns ett element under fönstret. Här funderar vi på att sätta en hel rastgårdssektion en dryg decimeter ut och fästa i reglar på båda sidor så att fönster och element är skyddade. Boxen hade sannolikt redan varit klar om vi hade haft en dörrsektion till. Vi beställer den samtidigt med de rastgårdssektioner vi ska komplettera med. Synd att inte rastgårdarna är klara, men dels måste vi få luckorna och dels måste det bli lite varmare så att gruset tinar upp.
/ Hundhus /

21 februari - Sakta, men säkert

29111-20
Så står den eländiga baracken äntligen på plats

Rubriken syftar inte på rapportträning, även om man kanske skulle kunna få dylika associationer...:-). Nej, den syftar på arbetsbodens förvandling till hundhus. Ove har under dagen rört sig i de inre regionerna och bilder kommer successivt att läggas ut under länken "Nybyggare" - "Hundhus och rastgård".

Arbetsboden är inte så vacker, men något ska vi väl ha att göra under årets semester också. Bland annat ska Ove sätta upp takstolar så att taket får vinkel, vilket sannolikt kommer att ge ett annat intryck. Sedan ska allt järnskrot skruvas loss och eventuellt byter vi ut all panel innan vi målar den. Vi får se. Sakta, men säkert lär den bli klar. Det blir lite svårt att sätta upp rastgården nu när gruset och marken är stenhård. Å andra sidan så ska ju jag ju ändå åka hem på lunchen fram tills det är dags att ta "barnledigt".

Dagen har varit rätt lik gårdagen, förutom att det blev uppletande för Duro i stället för lydnad. I morse steg jag upp en halvtimme tidigare än vanligt för att hinna med Miss. Hon verkade tycka det var kul att skutta i skidspåret. Det verkar som om minusgraderna håller i sig och jag får behålla mitt fina spår någon vecka till.
/ Valpar /

20 februari - Örnen har landat

29111-19
En uttrycksfull Miss i mitten av februari

Helgen har bestått av skidåkning på gärdet - jag passar på så länge det går - samt skyddsträning i går. Det var 9 ekipage som tränade skydds så det blev en sen resa till Falun. Tillsammans med Sofie och Duro startade resan vid fyra på eftermiddagen. Det tog nästan tre timmar, men då stannade vi i Sala för att få lite snabbmat. Utanför Avesta tankade vi och det tog emot att tanka för 11,06, när priset på OK i Eskilstuna ligger på 9,70. Inte nog med det, jag har rabattkuponger på 25 öre litern som bara gäller till 28 februari, men när tanken var nästan tom så var jag tvungen att stanna vid en Preem-mack. Varför är det alltid så att bara några kilometer senare så dyker ens "egen" mack upp? Och visst - jag skulle ju kunnat tanka i bara några liter, men när man ändå stannar så.....så känns det lite småsnålt att inte tanka full tank. Jag räknade ut att om jag tankat redan i Eskilstuna, så hade jag sparat nästan 100 kronor. Så går det när man är ivrig och vill i väg.

Vädret blev sämre när vi passerat Sala och det snöade ymnigt när vi vid sju-tiden körde in i Falun. Carina och Miss väntade på oss ute på parkeringen för att visa vägen. Miss var ordentligt rund. Inte fet, men tjock..:-). Vi stannade och fikade och pratade hos Carina i ett par timmar innan det bar i väg hemåt med den dyrbara lasten. Duro gurglade när Miss skulle in i bilen, men upptäckte rätt snabbt att det var en tjej som åkte med. Halv tolv i går kväll kom vi hem.

Ove har satt fart på värmen i hundhuset och en granne har varit här så att de kunde sänka ner det ett par decimeter. I morgon ska han fortsätta med boxarna och mäta ut så vi kan beställa fler sektioner till rastgården. Det kommer att underlätta när vi slipper slussa runt hundarna i huset.....

Jag hade tänkt låta Miss och Duro träffa varandra för att slå två flugor i en smäll och gå koppelpromenad med dem tillsammans på kvällarna. Men han är så förbaskat bufflig så jag har bestämt mig för att låta bli. Miss skulle säkert hyvla av honom (tills skillnad från från hennes snälla moster Qrossa), men varför ska hon behöva bli upprörd nu när hon bara ska ha det lugnt och skönt..:-)

I stället är det jag som får lite extra motion. I morse blev det två vändor: promenad med Miss och skidåkning med de andra. Ove och Sofie har haft sportlov så jag har inte behövt stressa hem på lunchen. I kväll har jag tränat lydnad med Duro och sedan gått en långpromenad med Miss. Ishockeyn tappade jag intresset för efter 2-0...