/ Valpar /

29 april - ..så var dom bara tre..

Så var det dags att leverera "Tjockisen" - en stabil tjej som jag länge trodde att jag själv skulle behålla, men där valet blev så svårt att jag lät Anna välja i stället.

29111-96
Accsa blir dalkulla och flyttar till Falun. Här tillsammans med sin nya
familj: Daniel, Indra, Anna och Isa


29111-97
I matte Annas famn

29111-98
"Hejdå, vi ses på nationaldagen"

29111-99
"Puss på dig matte"

När Accsa åkt så gick jag ut en promenad med Miss och de tre valpar som är kvar. De vet precis nu och rusade upp till skogen direkt. Det är värre när de ska in. Då springer de in under altanen och gräver i sanden. Inte så kul en dag som denna (regnigt och blött). Hmm blöta valpar som springer omkring i sand...:-(

I skrivande stund tittar solen fram. Valparna ligger som slagna hjältar efter utevistelsen och efter att ha rusat omkring i vardagsrummet. Ska åka till Kjula och gå promenad samt träna uppletande med Duro.
/ Valpar /

29 april - Livet går vidare

29111-93
Ampere flyttar till Hofors och sin nya familj Marianne och Mats

Fredagen blev en tung men ändå ljus dag. Ampere och Aqila hämtades. Det ljusa är att man som uppfödare inser att valparna behöver mycket mer än vad man kan ge. De är helt enkelt för många...:-)). Det tunga är att man engagerat sig så mycket i varje individ och att man av hela sitt hjärta önskar att de ska få ett bra liv, men att man inte längre har kontrollen. Det är som att flyga - man måste lita på piloten.

Det ljusa är att mina valpar varit efterlängtade och kommer att komma till stimulerande och bra hem och att jag kommer att träffa dem igen och får möjlighet att följa deras utveckling. Det ljusa är också att jag är förbannat nöjd och stolt över dessa valpar. Dom är nyfikna, dom är sociala och dom har kamplust. Dom är helt enkelt trevliga. Eftersom jag aldrig haft en grå schäfer är jag väldigt nyfiken på hur de kommer att se ut som vuxna. De som har erfarenhet av grått säger att de kommer att bli väldigt mörka. Det finns ingen anledning att spekulera - framtiden får utvisa. Om jag haft möjlighet skulle jag behållt varenda en - så fina är dom. Och  det var med en klump i halsen och tårar i ögonen som jag såg de två första försvinna till sina nya liv.

Jag har fått en första rapport från Amperes matte och husse. Amperes hemsida finns under rubriken länkar.

29111-94
Aqila flyttar till Katrineholm. Här med sin familj Birgit, Rebecca, Nina
och Roland


29111-95
Nina och Aqila

Jag har fått rapport även från Aqilas matte Nina. Aqila hade också skött sig bra och funnit sig väl till rätta i sitt nya hem.


/ Valpar /

27 april - Sista natten med gänget

Sista veckan har varit "underbart" jobbig och jag har undrat varje dag hur länge hyllplan och skåpluckor i vårt nya kök ska klara sig.  Ändå har jag inte haft mage att sätta ut de små liven i hundhuset när vi lämnat dem.

Valparna har blivit mer och mer krävande på yta och i går stod de och var helt "rabiata" och ville ut ur köket. Vid två tillfällen lyckades de också dra bort gallren och skuttade lyckligt omkring i vardagsrummet. Jag blev en gång så less på deras tjat att jag drog bort gallren och lockade ut dem på tomten altanvägen. Sedan lyckades jag hålla hela flocken samlad upp i skogen. Där tog vi en promenad. Vilken härlig känsla att promenera med sex halvvilda schäfervalpar runt fötterna. En kvart i skogen räckte dock för att de skulle lugna ner sig Jag lyckades få med mig nästan alla hem igen också. Men när jag räknade in dom så saknades en och jag fick gå ut igen. Det var Ajas som hamnat på fel sida om en sten och han blev överlycklig när jag kom och hämtade honom. Miss är inte till stor hjälp i skogen. Hon är helt fokuserad på att hitta pinnar att leka med...

I dag har jag gjort om samma strapats med valparna ett par gånger och de får alltmer bråttom ut på altanen och fixar trappen ner snabbt och smidigt...:-)).

I går kväll tog jag fram ett par morötter och gav dem att leka med. Jag kunde inte ana att det skulle ha sån effekt på dom. Alla sex valparna deltog i leken och de rusade runt i köket och jagade varandra alltmedan morötterna hela tiden bytte "ägare". Så småningom var det inte längre två morötter, utan det låg morotsbitar i hela köket. De var dock rätt enkla att baxa in i valprummet för natten och jag kunde i lugn och ro städa upp i förödelsen. "The same procedure as every night"....:-)).

29111-89
Morotsjakten i full gång: Längst bort Allt-I och från vänster: Aqila, Accsa och
Ampere (i en stilstudie)29111-90
Ampere och Aqila har dragkamp

29111-91
Aqila har vunnit...i alla fall en liten bit

29111-92
Allt-I med moroten - Aqila på språng

I går var det för övrigt dags för veterinärbesiktning och alla fem klarade sig utan anmärkning. Alstra och Miss ska veterinärbesiktas nästa vecka eftersom de ska "levereras" först nästa helg.

Lite konstigt kommer det att kännas när de troppar av den ena efter den andra. Förhoppningsvis kommer jag att få träffa dem allihop någon gång i sommar. Fem valpträffar är inbokade fram till oktober och även om alla inte kan komma varje gång så hoppas jag att de har möjlighet att dyka upp någon av gångerna. Alstra och Accsa kommer jag dessutom att träffa på Norpatorps läger i sommar.

Det har blivit lite si och så med träningen och nu kan jag inte skylla på snö och kyla. I tisdags åkte jag i alla fall till klubben och gick en promenad med Duro och Miss. När jag kom tillbaka var det gemensam platsliggning med skott och det var inga problem alls. Jag koncentrerade träningen på framåtsändandet och bitarna faller nog snart på plats..hoppas jag. Rapportgodis är inhandlat så någon "repa" ska vi väl hinna i helgen.