/ Allmänt /

29 januari - Utmanad

Jag har blivit utmanad av Anna Högosta (med Enduros Accsa) och svarar snällt på frågorna.

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står där?

made och tummade en nyckelring från Volvo med sina tre fing-
2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?
En skrivbordslampa

3. Vad var det senaste du såg på tv?
Tittade medan vi åt middag Det var en läkare som svarade på tittarfrågor

4. Utan att se efter, gissa vad klockan är:
Snart elva på kvällen (hmm 22.42)

5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
Sport låter det som på TV:n (Ove tittar)

6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då?
Jag har varit ute större delen av kvällen. Först åkte jag spark med Duro som följeslagare(dragdjur) och sedan har jag åkt skidor med övriga i en halvtimme på gärdet utanför. Kom in vid kvart över nio.

7. Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen?
Jag kollade och svarade på mail

8. Vad har du på dig?
Jeans och en T-shirt som jag fått från kennel Certs

9. Drömde du något inatt? I så fall - vad?
Jag drömmer både dag och natt, men jag kommer inte i håg vad det var just i natt

10. När skrattade du senast?
Småskrattar gör jag ofta, men riktigt gott?...kommer inte i håg

11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
Förutom tapeter? Tavelsamling med karikatyrer på mig, en tavla på min grand danois som valp samt en bokhylla

12. Har du sett något konstigt på sistone?
Jo, på väg till hundsimmet förra veckan. Mitt ute i skogen stod en man som fått motorstopp. Vi stannade och frågade om han behövde hjälp. Han frågade om vi hade vatten eftersom kylarvattnet kokade. När vi tittade ner i motorhuven hade han slitit loss en massa kablar....det visade sig vara en pundare som polisen hämtade. Bilen var tydligen stulen.

13. Vad tycker du om den här utmaningen?
Undrar förstås om någon orkar läsa alla svaren

14. Vilken var den senaste filmen du såg?
Honey - en film om en hiphopdansartjej

15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?
En herrgård med mycket mark - helt instängslat och med elljusspår, en inomhushall stor som en fotbollsplan för inomhusträning på vintern. Ett hundsim. Sen räcker det.;-)

16. Berätta något om dig själv som folk inte känner till.
Det mesta går nog googla sig till, "alla" vet att jag snusar och jag är inte särskilt hemlig av mig så jag vet inte vad det skulle vara. Möjligen är det rätt okänt att jag tagit tre SM-brons i tre vitt skilda discipliner: ungdoms-SM i drag, 60 meter häck och bruks-SM i rapport.

17. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara?
Jag skulle avskaffa fattigdom

18. Tycker du om att dansa?
Ja i bland, men sitter nog hellre och "surrar"

19. George Bush?
Maktfullkomlighet

20-21. Vad skulle dina barn heta, pojke resp. flicka?
Sofie och Tommy

22. Skulle du nånsin överväga att bo utomlands?
Nej, allemansrätten finns bara i Sverige

23. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?
Jag är ateist, men om det nu skulle vara så - ja då vill jag att han säger:
"Välkommen Ingrid - Din pappa väntar på dig hos honom finns Khara, Digger, Bowie, Dolly och Fox"

24. Vilka fyra personer vill du ska svara på de här frågorna?
Lina med Midas och Enya, Lena (Kiragården), Kattis(TjörneBrantPunktse), Jesse med Börge

/ Allmänt /

27 januari - Detta evinnerliga pinkande

Jag borde haft en bild på bloggen. Det är otroligt fint ute nu med all snö. I onsdags tränade jag lydnad med både Duro och Allt-i trots snö och kyla. Duros träning inriktades på förflyttningar under tystnad samt ljudgivning. Allt-i tog ett steg framåt i utbildningsstegen vad gäller apporteringen. Jag körde några apport vid sidan samt inkallning med apporten i munnen. Sedan lade jag ut apporten och när hon grep den kallade jag in. Vid den sista övningen kastade jag ut apporten - jag höll henne visserligen kvar i halsbandet - och sa ingenting mer än apport när jag släppte henne. Hon sprang ut full fart, grep apporten och kom in sjäv. Det ser bra ut.

I torsdags åkte jag och Ove med Duro och Allt-i till Södertälje och tränade hundsim. Det var en jättefin anläggning och eftersom vi hade den för oss själva var det inget stress. Det var Allt-i:s första simpass och efter att ha plaskat rejält ett tag gled hon runt fint. Duro hade inte glömt något trots att det nästan var ett år sedan sist. Jag har bokat in mig varje torsdag en månad framåt nu. Vi får ett specialpris om vi simmar tre månader framåt så det ska vi göra. Det är två timmars resa tur o retur, men jätteroligt. Jag ska ha med kameran nästa gång.

I dag har vi gjort upp ett skidspår i fårhagen bredvis. Gärdet vi använde förra året är sådd nu. Det är möjligt att vi får åka där, men fårhagen går lika bra även om det blir en betydligt kortare slinga. Jag får väl åka fler varv i stället. Duro och även de andra åt en massa snö så i eftermiddag har de velat ut och kissa var och varannan minut. Duro kan stå i minuter, komma in och vilja ut och kissa igen efter en kvart...

Resten av dagen har jag förberett domarkonferensen som ska vara i morgon i Botkyrka. Sedan ska det vara ett tillfälle till nästa helg i Flen. Så det blir två halva helger vad gäller hundträning för min del.
/ Allmänt /

22 januari - Nu är det vinter!!

Jag har lovat mig själv att inte använda de orden, men nu säger jag ändå: "Vad var det jag sa?!". För jag har varit helt övertygad om att vi får dacapo på förra vintern. Det har blivit helt snedvridet alltihop. Torra, varma somrar som sträckt sig in i september-oktober och sena vintrar som börjar i januari-februari och håller på nästan ända fram till midsommar. Det var länge sedan man premiärbadade utomhus i maj. Närmare bestämt så var det den 1 maj 1990....

29111-232
Enduros Ajas alias "Storebror"

Alstra och Ajas är de valpar som jag träffat minst sedan leveransen. I dag fick jag foton på Ajas som 10 månaders unghund. Han är den som är mörkast av dem alla och om jag fått välja "alla kategorier" så hade jag nog behållt honom själv. Nu var det ju inte ens förhandlingsbart här hemma, så för husfridens skull får jag njuta av honom på håll...;-)

29111-233
Enduros Ajas

Förra veckan blev det inte särskilt mycket träning på grund av jobbet. I lördags tränade vi rapport med både Allt-I och Duro. Jag hade tänkt skjuta på Duros rapport till på söndagen och tackar min lyckliga stjärna för att jag orkade pressa mig ut ett pass till samma dag. I går - söndag - var nämligen rapportträning inget att tänka på pga de snömassor som ramlade över oss från ovan. Jo - jag och Duro hade nog fixat det, men man ska ha med sig en motförare också...;-).

Eftersom jag hört att det ska bli mildare fram emot torsdag så tänker jag inte träna speciellt mycket denna vecka heller. Det är svårt att få någon kvalitet i träningen i 10-15 minusgrader och en halv meter snö....


Dessutom måste jag klura ut alla parametrar som ska ändras vid byte av mailadress och jag tänker också byta hemsidesadress. Synd bara att telia inte erbjuder större flexibilitet på hemsidans namn. Finns ju inte en normal människa som kan memorera de hieroglyfer som finns med i namnet. Skulle vara då om man satsar på en egen domän...får fundera på det.