/ Allmänt /

31 december - Äntligen på väg mot nytt år!

Vi har haft fantastiskt väder flera dagar nu och i dag gick jag och Ove ut med hundarna tillsammans alldeles utanför knutarna. Så dagens blogg kommer att innehålla mycket foton från vår promenad. Man kan prata om EFIM (Ett Foto I Minuten) snarare än EFIT....;-). Kanske är det vårt sista nyår här. Det får 2009 utvisa. Vi hoppas på det bästa och det brukar alltid bli bra i slutänden.


Jag provade att fota mot solen från framsidan av vårt hus. Det är som
sig bör, dvs torra blomkrukor från sommaren står fortfarande kvar...;-).


Det är en vacker vy från vårt köksfönster. Ännu vackrare blir det väl
när uppfarten blir klar....


Så ger vi oss i väg. Vi har en stig in i skogen framför grannens hus,
som syns i bakgrunden. För övrigt där vi skålar in det nya året.


Så är vi inne i skogen. Ingen bra bild, men Bolt ser så kul ut att den
var tvungen att komma med.


Stigen har hunnit bli ganska upptrampad vid det här laget.


Snart är vi ute på vårt gärde som syns i bakgrunden. Det var för övrigt
här som Allt-I sprang delar av sina intervaller i går.


Ute på gärdet som vi korsar.....


...och...


...går in i skogen på andra sidan.


Vi följer stigen uppför en backe. Här är det barmark.


Efter backkrönet ser det lite vintrigare ut.

Sedan är vi tillbaka i den gröna delen av skogen....


....och vi går tillbaka över gärdet, men i stället för skogen, så går vi
genom hästhagen.


Vi kommer fram bakom stallet.


Baksidan av huset skymtar samt hundhuset till höger.


Vägen upp till stallet.


Hemma igen.

Det blev inte så lång promenad i dag, så när jag hade varit och uträttat lite ärenden så åkte jag och Josefina till Kjula och spårade. Jag hade lagt mitt spår redan på väg in till stan, så det hann ligga drygt två timmar.


Allt-I är ivrig på att spåra


På spåret


Vid slutet


GOTT NYTT ÅR!
/ Träning /

30 december - Tuff intervallträning

Jag har hostat en hel del, så det värker i magmusklerna. Jag är inte direkt snuvig, men irriterad i luftrören och allmänt matt och "yrslig". Men det beror nog minst lika mycket på att jag under gårdagen knappt åt någonting. Jag räknar med att bli bra tills det är dags för nyårsfirandet i morgon.

I går blev det bara en promenad med Allt-I, medan Josefina tog hand om Bolt och Ove gick runt golfbanan med Qrossa och Odette. Jag njuter av dessa promenader då det bara är jag och min hund. Det går inte att jämföra med när hela flocken är med. Jag passade även på att köra lite uppletande på gärdet.

I dag gick jag en promenad med alla fyra redan innan frukosten. Jag har dålig aptit och kände av blodsockerfallet på eftermiddagen. Vid tvåtiden kommenderade jag ut Ove som motförare på intervallträning. Det är kanonhärligt väder med solsken, lite frost och strax under nollan.

Jag vet inte hur tuff träningen var egentligen, men det kändes tufft - i alla fall om jag föreställde mig att springa dessa intervaller själv...;-)

Vi började med en "stege", där vi först stod ca 100 meter från varandra och sedan förflyttade oss åt var sitt håll, för att efter sju skick gå mot varandra igen. Jag vet inte exakt hur långa sträckor det var, men vårt gärde är ca 150 meter och omges av skog på båda sidor. Jag gick nog 150 meter in i vår skog och Ove ungefär lika långt på andra sidan. Uppskattningsvis sprang hon: 100 - 150 - 200 - 250 - 300 - 350 - 400 - 300 - 200 - 150 med 15-20 sekunders vila mellan skicken. Hon fick vila i 5-10 minuter och sedan körde vi en annan variant, som vi kan kalla "Följa John".

"Följa John"-varianten går ut på att hålla ungefär samma längd på skicken. Ove gick i väg med Allt-I 100 meter och skickade sedan tillbaka till mig. Sedan fortsatte han framåt och direkt när jag hade skickat så följde jag efter Ove. Han skickade tillbaka och fortsatte framåt. Jag skickade och följde efter. Vid sjätte skicket vände vi på det så att jag backade tillbaka och Ove följde efter. Vi körde tio skick och höll 100-150 meter mellan oss. Hon fick vila 10-15 sekunder mellan skicken.

Totalt bör hon ha sprungit drygt 3,5 kilometer i högt tempo.

Jag stannade kvar ute när vi kom hem och körde fritt följ med inriktning på bakdelskontroll i vänstersvängarna. Sedan krypet, där jag utökade sträckan innan belöning och även tränade vänster-och högersvängar. Jag avslutade med att träna ljudgivning. Men där ska jag nog träna mer framför spegel så att jag ser hur hon sitter.

Aqila har fortfarande inte börjat löpa och för min del får hon gärna vänta 2-3 dagar till, så att vi med säkerhet kan åka norrut efter den 13 januari. Vid gränsfall, så blir det nog blodprov för säkerhets skull. Eftersom jag inte varit "hemma" i Norrbotten sedan augusti 2007, så ska det bli väldigt roligt att åka upp.
/ Allmänt /

28 december - Förkylt!!


Under dagens träning

Redan i går började jag, Ove och Josefina känna av annalkande förkylning. Jag vräkte i mig C-vitaminer i vanlig ordning. Det påstås att det inte hjälper, men jag är ytterst sällan förkyld och när jag blir det, så bromsas förkylningen upp väldigt snabbt med en megados C-vitamin.

Jag sov till halv nio och åkte sedan till Strängnäs BK, där jag bestämt träff med en "bruksare" från Gnesta. Det var ca 7 grader kallt, så jag förberedde mig på att frysa, men det gick förvånansvärt bra. Vi tränade lite lydnad och därefter uppletande i helvallad ruta med fyra föremål. Konstigt vad tiden går snabbt när man har roligt, för plötsligt var klockan halv ett. Jag försöker låta Allt-I krypa ute så mycket det går, så att jag inte tvingas ha en matta med mig på tävlingarna i vår. Vi har en del att jobba på starter, position och vinklar i krypet, men tekniken börjar bli hyfsat bra.

Film från dagens kryp

Tyvärr var stegen så hal så vi körde inte det. Jag får intensivträna nedgångarna när vädret tillåter. Det finns en del andra saker som jag måste träna på och gå vidare med ganska snart om det ska bli tävlingsstart i mars som jag hade tänkt. Tre månader går ruskigt snabbt....

I eftermiddag har jag sovit och tagit ett varmt bad. Det sägs att whiskey ska vara bra också. Så det blev både whiskey och lite varm glögg. Däremot har ingen av oss någon matlust och vi är glada att man såna här dagar kan låta hundarna rasta på baksidan av huset.

Nu får vi se om vi orkar med "Mission Impossible 3" eller om vi somnar framför TV:n.