/ Allmänt /

29 maj - Så kom det ett foto..

Ja så har det gått en månad sedan valparna lämnade oss den ena efter den andra. Accsa och Ampere har jag kunnat följa på deras bloggar och de övriga har jag fått rapporter i från via mail. Om en vecka är det dags för första valpträffen och det ska bli jättespännande att träffa valparna igen. Alstra kommer väl knappast att komma ner från Norsjö och Ajas husse och matte kan inte komma denna gång. Men övriga har gett besked om att de kommer.

I dag kom det ett foto på Ajas via mail:

29111-126
Å så vacker han är....

Även från Katrineholm har foto kommit. En blöt liten Aqila visade upp sig för fotografen:
29111-128
Aqila 11 veckor

Alstra har mörknat betydligt, men hennes matte undrar om det inte är lite rhodesian ridgeback i henne...;-)Öronen som stått upp fint har trillat ner igen.
29111-127
En betydligt mörkare Alstra än för bara 3 veckor sedan

Sedan är det min egen lilla Allt-i. En riktig liten pärla som vi redan har mycket glädje av:
29111-124
Sötnosen med ett pipdjur som mamma Miss aldrig fick chansen att
demolera...

I dag upptäckte hon tvättmaskinen och så rolig hon såg ut när hon följde tvätten med blicken.
29111-125
Allt-i fokuserar på tvätten


29111-122
Även Duro har roligt med Allt-i.....


29111-123
..och han är så försiktig och har ett tålamod jag aldrig trodde honom om

Helgen har bestått av spår-och rapportträning. I dag har jag för första gången i år haft kommenderad lydnad vid klubben. Det gick så där - mest pga av att en av Duros skyddsfiguranter var tävlingsledare. Genom att vi kör så lite kommenderad lydnad så kopplar han i första hand en appellplan med folk på till skyddet. På fria följet laddade han hela tiden mot tävlingsledaren och när det direkt därefter var dags för framåtsändandet ( borde ha kört inkallningen emellan) så fick jag bryta honom eftersom han såg det som en anskällning. Men efter det så gick det hyfsat. Krypet var lite högt och ojämnt, men som sagt - det var första gången i år med tävlingsmässig lydnad.

/ Allmänt /

23 maj - Oj en liten rävunge!

29111-121
Allt-i 11 veckor - snarlik en rävunge

I går morse gick jag min runda med hundarna i vanlig ordning. Lilla Allt-i brukar följa med på promenaden. Kanske att det är i längsta laget, men å andra sidan  så håller hon sig oftast ganska nära mig och springer inte fram och tillbaka på samma sätt som de stora hundarna. När jag kom in i skogen på andra sidan gärdet började Duro vädra efter något. Det är ganska viltrikt så jag kallade in honom. Som belöning kastade jag hans leksak som for i väg nerför en slänt. Qrossa och Duro drog i väg efter leksaken och jagade tillbaka mot mig med den. Jag stod stilla och tittade på dem och flyttade sedan blicken ett tiotal meter till vänster om den plats där Duro nyss tagit upp leksaken.
"Men vad gör Allt-i där nere!" hann jag tänka. En liten filur som såg ut som en Allt-i-kopia stod alldeles stilla och tittade upp mot oss. Sedan skuttade den i väg. Det var en liten rävunge, stor som en 10-12-veckors schäfervalp. Åhh så häftigt! Den enda av hundarna som brydde sig var Odette - men eftersom lydnaden på henne i såna här lägen är lika med noll så är hon kopplad....:-(

I går hade jag distriktstyrelsemöte så det blev ingen träning. Duro fick följa med i bilen och trodde nog han hade varit ute på något viktigt uppdrag...:-).

I morse satte vi ut de vuxna hundarna i hundhuset och de fick lite hjälp för att de skulle förstå hur de kunde ta sig in och ut. Duro var snabbast att begripa sig på arrangemanget. Sedan Qrossa. Odette hade förstås lite handikapp genom att luckorna är för medelstora hundar och hon måste ta i mer för att ta sig i genom. Ove var hemma pga av att hans glasögon gått sönder. Han hörde hur Odette stod där ute och skällde, men så småningom kom även hon på hur hon skulle göra för att liksom de andra ta sig in och ut.

I kväll skulle jag och Duro egentligen åkt till Strängnäs och träna skydds, men eftersom det spöregnade så valde jag att ta med mig Sofie och alla hundar ut i skogen och träna spår i stället. Duro spårade duktigt även i dag så det blir väl att anmäla till någon lägre spårtävling framöver. Kanske väntar jag till Piteå. Vi funderar på att åka upp i år igen.

Medan spåren låg så körde vi spårövningar med Allt-i och uppletande med Duro och Qrossa. Spårövningarna med Allt-i gick allra bäst när Sofie gick ut. Allt-i var mycket lugnare då och jag kunde gå efter med henne i koppel.

När vi kom hem körde Sofie i genom lydnadsklass II momenten. Jag blev lite inspirerad och tränade framåtsändande, inkallning och kryp med "Durre"./ Hundhus /

21 maj - Hundluckorna på plats

29111-120
Hundluckorna - om än inte helt klara, så i alla fall på plats

Vädret har fortsatt att vara si så där. Gårdagen ägnade jag och Sofie åt att ta tåget till Stockholm och shoppa.

I dag tävlade Sofie och Qrossa lydnadsklass 1 i Strängnäs. Det såg väldigt bra ut, men Qrossa missade sitt paradmoment - läggande under gång. Det blev en missuppfattning så hon stannade bara. Trots det så fick de återigen ett förstapris - och på exakt samma poäng som i Enköping. Så det lär bli ytterligare en lydnadsetta innan de försöker sig på tvåan. De placerade sig tvåa och Sofie grämde sig naturligtvis över det missade läggandet.

Jag har cyklat med Duro i dag och därefter ett framåtsändande med grupp. Det känns bättre och bättre. Dags att anmäla nu.

I kväll fick vi hjälp av en bekant att montera luckorna i hundhuset. Så det går framåt - om än sakta.