/ Valpar /

29 oktober - Ytterligare ett A


Enduros Blixtra HD A ED(1)

Även Blixtra hade A på höfterna, dock en lindrig pålagring på ena armbågen. Inget som vare sig vi eller hennes matte är särskilt bekymrade över, men synd ändå. Nu återstår bara två till i B-kullen, så har vi det totala resultatet. Men vi vet redan nu att det är minst 75% HD A, vilket pekar på en mycket bra kull ledmässigt. Måtte det nu hålla hela vägen. Jaja ska röntgas den 6 november. Bonus vet jag inte, men ska kolla med hans matte på lördag.

I kväll har jag varit med Allt-I i Södertälje och simmat. Fick belägg för mina misstankar när Birgitta dök upp efter simningen. Allt-I har lagt på sig och är lite för rund just nu. Jag har väl tyckt det, men eftersom hon var för mager i våras så har jag inte brytt mig så mycket om det. Förmodligen färskfodret som har högre smältbarhet i kombination med att vi inte kört så intensivt rent fysiskt. Ska titta över fodergivan.

/ Allmänt /

28 oktober - Grattis till "lappen" Josefina!


Det var här ute på fältet det började så smått i april

"Lappen"? Ja, så sa vi i alla fall där uppe i norr när jag tog mitt körkort för....usch ja vad tiden går fort. Kommer i håg det som i går. Jag spydde av nervositet inför uppkörningen. Jag vet inte hur det är i dag, men på min tid (fy, låter som morsan) så var det mycket prestige i det där med att klara körkortet. Man fick börja köra tre månader innan man fyllde 18 och helst skulle man ha "lappen" samma dag man fyllde.

I dag var det dags för Josefina. Hon var inte så glad på mig för att jag hade gratulerat till klarat teoriprov på bloggen. För då vet ju alla att man missat uppkörning om man fortfarande inte har körkort ett par månader senare. Det är tydligen prestige fortfarande. Så i grunden har det inte hänt så mycket på trettiofem år. Usch där kom det igen....;-). Trettiofem år.

I vilket fall som helst var jag ganska övertygad om att Josefina skulle klara det. Och på eftermiddagen kom ett sms där hon talade om att nu hade hon körkort.


Det hinner hända en del på 18 år också....;-)Några år senare var det cykel som gällde.


Men hon körde bil även på den tiden...här på Kolmården. Så att hon
skulle bli bilförare var vi ganska säkra på redan då....


....Däremot hade jag nog aldrig trott att hon skulle bli hundförare.
Här tillsammans med SBCH Certs Fox. (Han kvalificerade sig till 6 SM
i rapport, men genom olyckliga omständigheter deltog han endast på
5 av dem.)

Nu blir hon nog arg igen. Men jag har i alla fall bevisat att jag har lite foton som inte bara har hundar som motiv....;-).

Grattis en gång till Sofie Josefina.
Men ta det lugnt nu när det blir vinter och halt.
/ Allmänt /

Fortsättning...Många mil i bilen

Pendlar och far omkring. Är inte tillräckligt kultiverad för att lyssna på annat än Rix FM. Musiken får skvala medan jag "vårdar mitt själsliv"....;-) och låter tankarna far i kring. Men när den här låten dyker upp så "är jag med". Vet inte vad det är i låten som ger den där känslan av kraft. Så vem vet - min nästa hund kanske heter just Gloria.