/ Allmänt /

31 januari - Jobbat hela helgen


Enduros Aqila

Jag har fått rapporter om att Aqila börjar ändra kroppsform. Det blir spännande att se henne om en dryg vecka när hon kommer hit. Nästa helg kommer vi att ägna åt att fixa i ordning valprummet. Vi ska bland annat hämta bäddsoffan som ska stå där. Dels kommer jag att sova där ett par veckor och jag tror att Aqilas matte kommer att använda den en och annan natt också...;-).

Jag har varit dålig på att uppdatera, men har jobbat mer än vad som är nyttigt. De enda avbrotten har varit för att rasta/träna hund. Allt-I och Bolt springer som galningar när vi är ute, så jag har inte haft så dåligt samvete för att det inte blivit någon planerad löpträning. I dag gick jag en långpromenad med bara Allt-I. Det är faktiskt väldigt skönt att göra det emellanåt. Då slipper jag ha sån himla koll på om det dyker upp andra hundar, hästar eller vilt. Det är bra mycket krångligare att hinna få in tre lösa hundar än en enda - som dessutom vänder på en tioöring innan jag hunnit säga hela namnet. En helt underbar hund.

Jag hade bollen med mig och kastade den så att hon fick springa i djupsnö ett trettiotal gånger. Springa och springa förresten. Det var säkert 70 cm djup lössnö som hon fick skutta i. Bra för ryggmusklerna....:-).

I morgon hundsim. Dessutom måste jag förbi kansliet och förbereda revisorernas arbete. Det är en del avslut som ska göras inom föreningarbetet i övrigt också. Blir trött bara av att tänka på det.

Allt-I har tunnat ur en del och jag har ökat maten. Hon äter nu 6 dl foder + ett halvt kilo Klass per dag, fördelat på tre mål. Vill absolut inte att hon ska tunna ur så som hon gjorde förra våren och jag fick skämmas hos veterinären för att höftkammarna stack upp. Bolts fodergiva ska vi inte prata om. Vi har nog aldrig haft någon hund som måste äta så mycket. Han äter 11-12 dl foder + ett halvt kilo Klass.

Snön vräker ner igen...Jag har inga problem med att det kommer mycket snö. Men gruvar mig för all slask som det kommer att bli när alltihop smälter till våren.

/ Träning /

28 januari - Vargavinter

Visst är det en Vargavinter. Dagen började med en timmes snöpulsning. Jag som hade gått upp en så fin slinga. Värst var det för Odette, som blev en liten snöhund och fick duschas för att få bort snön när vi kom hem.

I måndags tränade jag lite lydnad i källaren. Jag stod över uppletandet eftersom det var så kallt. I tisdags simning och i går ett nytt pass i källaren.

I dag körde jag simning igen. Simträningen ska stärka upp hennes rygg och göra henne jämnstark i båda sidor. Allt-I är helt klart starkare i vänstervarv än högervarv. Kan det ha något att göra med att alla ingångar görs i vänstervarv? Vändningar efter hoppet görs i vänstervarv och hon apporterar i vänstervarv....


 

Vi kör 4 serier på ca 3 minuter vardera, med lika lång vila emellan. Jag lovar att det är ganska tungt att ligga i jetstrålen på det här viset och att kasta sig hit och dit. Så vad är en rapportsträcka egentligen om man jämför? 
/ Träning /

24 januari - Äntligen rapportträning


Allt-I på A-stationen vid dagens träning

Det har varit en hyfsat bra vecka träningsmässigt, men hade väl önskat lite till.
Söndag: intervallträning 10 x 100-150 meter, kryp och stegförflyttningar
Måndag: Uppletande 3 korridorer med två föremål i varje, saktagående, kryp och stegförflyttningar
Tisdag: Hundsim intervaller 4 x 2,30 med 2,30 aktiv vila emellan
Onsdag: Vila
Torsdag: Uppletande 2 korridorer med tre föremål i varje, kryp, stegförflyttningar och störningsträning
Fredag: Vila
Lördag: 2 x 10 x 100-250 meter med ca 30 sekunders vila mellan skicken och 5 minuter mellan serierna.
Söndag: Rapportträning. 1 minut - 1,56 - 1,50 - 2,47

Ja, så såg veckan ut och jag var väldigt duktig och gick en timmes promenad varje dag utom fredag. Då blev det bara en vända runt spåret här ute och det är nog bara dryga kilometern.

Om dagens rapportträning kan jag väl säga att nästan tre månaders vila från regelrätt rapport, inte har gjort varken från eller till. Det var samma laddade, tysta Allt-I och alla bitar satt på plats. Möjligen hetare än vanligt på framföringarna, men... nej det var i storts sett ingen skillnad. Men det var ca fem grader kallt så vi hade inga längre liggtider. Jag hade kameran med mig, men frös om händerna och ville knappt ta några bilder.


En bild från A-stationen


Mottagande på A-stationen. Yllet på väg in.

Veckan som kommer är planerad. Det blir hundsim tisdag och torsdag. Med reservation för snökaos. Då stannar jag hemma. Uppletande och lydnad i morgon och lydnad på onsdag tillsammans med Ann-Margret. Fredag får bli vilodag. Sedan blir det att springa i helgen. Jag ska försöka sprida ut simtiderna mer i fortsättningen, men det fanns ingen tid ledig måndag och fredagar vill jag vara ledig.