/ Allmänt /

31 december - Nu blickar vi framåt


Allt-I förevigad på kennellägret 2009 av Jonas Pettersson.

Tävling - Mål inför 2010
Att ha som mål att ta medalj på ett SM förutsätter att man kan styra vad andra gör, vilket man inte kan. Därför väljer jag att sätta mål som jag själv kan påverka.

- Mitt mål är att höja lägstanivån ett snäpp och att uppnå ett fembästasnitt över 600 poäng.
- Sedan skulle jag naturligtvis önska att Allt-I kunde genomföra en minst lika bra rapporttävling på SM 2010 som hon  gjorde 2009. Och om det inte blir alltför rörigt ute på sträckan, så har hon mitt fulla förtroende vad gäller att kunna göra det.
- Och om detta är uppfyllt så är målet att vara tillräckligt förberedda för att kunna genomföra lydnad och uppletande på den nivå som vi normalt gör.
- Och om båda dessa är uppfyllda så är det bara att se hur långt det räcker.
- Ett annat mål är att ta cert även i spårhundsgruppen.


Uppfödning - Förhoppningar inför 2010

Aqila 7 veckor

Min förhoppning är naturligtvis att vi får vår C-kull framåt slutet av februari. Dessutom hoppas jag på en D-kull i slutet av året. Det är otroligt mycket jobb, men också otroligt berikande att få följa valparnas utveckling. Uppfödningen handlar väl egentligen inte bara om hundar. Minst lika roligt är det att hålla kontakten med valpköparna och få en massa nya vänner.

Jag hoppas också att 2010 ska bli ett lika framgångsrikt år för Enduro-hundarna som 2009 varit. Accsas snabba marsch från mammaledighet till polis-SM var kanske den största prestationen. Men förutom två SM-hundar fick Alstra sitt tjänstehundscertifikat och halva B-kullen blev uppflyttade till lägre klass. Våra ambitiösa och målmedvetna valpköpare kommer säkerligen att bjuda på mycket mer under 2010. Jag är övertygad om det.


Accsa i paraden på polishunds-SM


Övriga mål inför 2010


Ett av mina mål är att trycka boken. Bokförlagen har inte nappat så här långt och om ingen tar boken, så kommer jag att själv köpa in en lektörstjänst, omarbeta och lägga ut på ett internetförlag. Så alla ni som fortfarande väntar - ni får ge er till tåls ett tag till. Kanske något för hängmattan i sommar...;-).

Sedan har vi iordningsställande av rastgårdar och hundhus som ska göras klart så snart kylan gett med sig.

I övrigt hoppas jag att vi ska hålla oss friska och fortsätta trivas i vår nya bostad.

Gott slut och Gott Nytt År!
/ Allmänt /

30 december - Tar farväl till nollnoll-talet

I dag tänkte jag ta farväl av 2009. Men det handlar ju om att gå in i ett nytt decennium. Så jag tar farväl av hela 00-talet. Av expertisen kallat "girighetens decennium".

Jag kommer fortfarande i håg hur stort det kändes när vi skrev den 1 januari 2000. Kommer i håg hur vi firade nyårsafton och vilket snöoväder det var vid kvällsrastningen...okey då morgonrastningen. Men samtidigt så såg man fram emot 2000-talet. Ett nytt, fantastiskt sekel. Det är otroligt hur mycket som har hänt under de tio år som har gått och man kan ju undra vad som hinner hända under ytterligare tio år...Vi hade bara en hund och en väldigt liten tjej på åtta år när vi gick in i 00-talet. På det privata planet har det nog varit mer omtumlande än många hinner uppleva under ett helt liv. Men om jag håller mig till hundvärlden så är det nog följande saker som jag kommer att komma i håg mest:

SM 2002 i Karlshamn


Lotta fångade mig på en bild strax
innan det var dags för lydnaden.
Vi låg fyra - bara 0,25 poäng efter
trean. Men jag var rejält pressad
även på andra plan när denna bild
togs. Ytterst få visste hur pressad
jag i verkligheten var.


SM-bronset var vårt. Och Fox kom även trea på listan över Årets
rapporthundar det året.


2004 - Rena rama katastrofenDet var många som följde Fox's olycka och rehabilitering på bloggen. Eller dagboken som det hette på den tiden. Den 1 maj 2004 inträffade en olycka som innebar slutet, inte bara på Fox's karriär utan på hans liv. Qrossa löpte och vi tog henne med oss när Josefina skulle och rida. under tiden fick Fox upp ett fönster som var spärrat, men inte stängt. När vi kom hem hittade vi honom. Av tassavtrycken att döma hade han stått på fönsterbrädan och halkat/ramlat ut från andra våningen på vårt hus. Vi gjorde vad vi kunde. Men tre operationer och tolv gipsbyten - dvs femton sederingar inom loppet av ett halvår blev sannolikt för mycket. Den 15 janurari 2005 fick vi åka till Strömsholm akut.

2006 - Enduros A-kullJag träffade Miss på Norpatorps läger 2004 och ville absolut ha en valp efter Miss den dag det var dags. Det slutade med att jag själv fick låna Miss 2006. Tillsammans med Carina på Norpatorps åkte vi och tittade på hanhundar och när vi träffat Puckings Nicke var det ingen tvekan. Valparna föddes den 2 mars 2006.


...och jag fick min Allt-I


2008 - Mitt eget tsunamiJa, 2008 blev ett riktigt tungt år. Det året skulle jag lika gärna kunnat vara utan och det var fler än en gång som jag önskade att bilen hade kört lite fortare...
På hundfronten trodde jag det var helt kört. Jag fick inte dispens för att låta någon annan gå spåret, men med envishetens envishet lyckades jag få Allt-I uppflyttad både från lägre och högre klass spår. Hon blev också uppflyttad till elitklass rapport.

Räddningen kom i augusti. Enduros B-kull. Dom var som balsam på såren. Kanske kommer det att vara den viktigaste valp-kullen som fötts. Jag var tillsammans med dom all deras vakna tid och jag tror inte det finns många kullar som är så väl dokumenterade...åtskilliga timmar med film och en massa Mb foton finns lagrade för att rensas och sparas ner på disketter.
2009 - Överträffade mina förväntningar

När jag nu sammanfattat 00-talet så verkar det vara mest pest och om jag ska vara ärlig så hoppas jag innerligt att nästa decennium blir bättre....hur svårt kan det va?

2009 blev ett betydligt bättre år än jag kunnat föreställa mig. Tävlingsmässigt överträffades mina förväntningar. Så här i efterhand så kan ju berätta hur det egentligen var.

Jag var inställd på SM-kval, men det var innan säsongen började. När det aldrig tinade upp så förstod jag att det skulle bli svårt att hinna träna in stegen och kvalitén på övriga moment var inte heller så bra som jag hade hoppats. Det började illa med spruckna rapporttävlingar. Sedan skar Allt-I upp tassen och vi fick bryta en tävling på fjärde skicket. Sedan var det löp under bästa tävlingsmånaden (maj). Jag bestämde mig för att satsa på 2010 i stället. Så det var väldigt överraskande när vi sista helgen i maj tog första certet på 608 poäng. På vinst och förlust åkte vi till Skellefteå två veckor senare och SM-kvalet var klart. Helt otroligt.Det jag framförallt har med mig från rapportsäsongen 2009 är Allt-I's insats på SM. Det var hennes tredje elitrapport och hon drog startnummer 1. Hon hade aldrig tidigare varit i ett så stort startfält och inte heller varit i närheten av så långa liggtider. Att det sedan sket sig lite på lydnaden... hm, vi hade ju inte ens räknat med att vara där. Fem cert hann det bli under året och sannolikt en biljett till SM 2010. Så denna bild får avsluta mitt farväl av 00-talet och 2009.

I morgon ska jag grunna lite på framtiden. Även om den aldrig blir som man tror, så tror jag att det gör en skillnad om man har en vision och ett mål mot om man inte har det. 

/ Allmänt /

28 december - Det nya året närmar sig


"Kvällsutsikt" från vår balkong..

Datorn/uppkopplingen är seg som tusan...I dag är det i alla fall min dag. Värnlösas barns dag hette det förr. Numera Menlösa barns dag...;-).

Vi steg upp tidigare i dag. Klockan åtta ringde väckarklockan. Förmiddagen ägnade vi åt att jobba lite i gamla lägenheten. Fyllde två bilar med kassar och kartonger. Dammsög det värsta i alla rum. Så det blir förhoppningsvis en enkel match att städa sen. Men sedan har vi en vind och ett förråd som ska tömmas. Släng skiten!, tycker jag....men jag är ju otroligt less på att flytta runt med saker. Mitt motto är att sånt som inte har använts på ett år kan man lika väl slänga...Men sedan finns det "ekorrar" i familjen...

Eftermiddagen var trevligare. Ann-Margret och jag skulle träna lite för första gången på länge. Jag hade gjort i ordning i källaren. Men vi startade med skinkmackor och té.


Stal detta foto från Ann-Margrets blogg. Tränade lite stabilitet vid sidan.
Men det behövs nog mycket sånt...


Långt fram och lite snett, men tekniken var jag nöjd med.

Jag har lagt dett inlägg under Allmänt och inte träning. Tycker väl bara att det var lite förberedande träning...;-). Kände mig för lite och var nöjd med kryptekniken. Den satt som smäck. Det är positionen som jag måste jobba på där. Körde även lite stegförflyttningar. Helt plötsligt var stegförflyttningarna åt höger bättre än åt vänster. Vet inte varför hon plötsligt "hittat" förflyttningarna åt höger. Det blir nog bra detta när det är klart.

I går hade jag förmånen att gå långpromenad ensam med min hund. Jag hade med mig en boll och passade på att köra intervaller. För ovanlighetens skull räknade jag inte antalet. Men jag gissar på ca 30 race och att dom var mellan 100 och 300 meter. Dessutom pulsade vi runt i snön i totalt 1,5 timme, så nåt gav det väl. I alla fall har jag känt av det...

Det börjar bli nerräkning nu.  Innan vi ringer in det nya året ska jag göra en resumé av året som gått. Kanske i morgon. Sedan ska jag vara så vågad att jag återger förhoppningar inför 2010. Fast det bästa är förstås att återge dem efter årets slut. Då har man ju liksom ett facit och kan låtsas nöjd oavsett hur det gått ...;-)