/ Valpar /

26 november - Valpträff E-kullen

I helgen hade vi årets sista valpträff. Kanske skönt nu när det rapporteras om regn, rusk och snö som ska komma under veckan. Trots att det har börjat skymma medan vi hållit på så har vi haft en vidunderlig tur med vädret varje valpträff. När det gäller E-kullen ska man kanske inte kalla det för valpträff längre. De blir ju alldeles strax ett år.

Ett glatt och förväntansfullt gäng samlas.

Vi började med lite träning i skogen bakom Jädersgården. Uppletande närmare bestämt. Det är inte mycket att orda om. Arbetsintresserade, snabba, alerta hundar med stort föremålsintresse. Vi skojade dock om "det tar vi i vinter" om vissa saker som kanske det är dags att börja jobba lite med... ;-).

Error.
 
En otroligt ståtlig herre denna Error. Duktig var han också. Full fart ut, men framför allt
en fart in som skulle få de flesta avundsjuka. Inte en nersaktning, utan fullt ös ända
fram till matte och formligen tryckte in föremålet i handen på henne. Vi fick också se 
hur han mitt i full kamp, på ett lugnt "Loss", släppte direkt. Det fick framför allt mig att
bli lite avundsjuk.

Elda på väg in med föremål.

Essi med en plånbok i munnen.

Fina Etta, fokuserar på föremålet som läggs ut.

Jag vet inte om vi pratade mycket, men efter uppletandet var klockan tolv och vi gick in för att äta lunch. Där hade vi väl suttit och surrat än om inte kennelmamman stressade på. Vi skulle ju hinna spår respektive rapportträning innan det blev mörkt.

Error med familj. Error satsade på spår, men det hann jag aldrig titta på. Enligt matte
är han dock sagolikt duktig i spåret.

Etta på uppbindning ivrig på att få springa.

Elda på startlinjen.

Essi vill springa.

Tyvärr blev det ganska suddiga foton på tjejerna i arbete. Ingen bild i världen skulle ändå göra dem rättvisa. Fy tusan, vilka snabbfotade kanoner. Jag blev riktigt imponerad och bara väntade på att få höra någon som missade att vika undan för ett träd. Vill också ha, vill också ha...ursäkta Allti, men inget går upp mot utbildningen av en hund. Jag tror att vägen ä minst lika rolig som målet. Ja, så måste det vara. Annars skulle man inte orka hålla på. För alla timmarna med träning är betydligt fler än de få tävlingar som man gör.

Apropå träning så fortsätter vi vårt gnetande med lågintensiv träning. Den uppbyggnadsträning som ska ligga till grund för nästa års härjande i rapportskogarna. I kväll var det återigen dags för skritt, trav och galopp i obanad terräng. Hundarna måtte undra vad vi håller på med. Jag varvar kopplad och lös vovve. När de är lösa sticker de i väg mot stigen, jag går åt ett annat håll och ropar. Det ser ut som om de tänker "Shit! Vad håller hon på med? Det är ju mycket enklare här borta", men de kommer snällt med ännu längre in i skogen bland sly, fåror, stenar, kvistar och omkullblåsta träd.

 

/ Allmänt /

24 november - Bastian i dagens tidning

Trots att jag var lite förberedd hajade jag till när jag slog upp morgontidningen. Drive alias Bastian tittar på mig just när jag stoppar min frukostmacka i munnen.

 


Haha! Jag kan se mötet med justitieministern framför mig. Han har inte lätt att hålla alla fyra tassarna på backen vid möte med människor, det vet jag.... ;-). Det kanske var det som kommenterades i slutet av artikeln:

 
Jag skriver inte så mycket på bloggen just nu. Hundträning, jobb och rapporthundsboken tar all min tid. I dag blev det intervallträning igen. Det var andra träningsveckan, så vi har stegat upp till 2 x 8 x 200-300 meter. Nästa vecka går vi upp till 2x10 innan vi backar tillbaka igen. Jag hade tänkt börja med hundsimmet, men tiden räcker inte till just nu, så det får vänta några veckor till. Och än så länge är vädret helt ok att förlägga fyspassen utomhus. Det där med lågintensiv träning må låta lätt. I verkligheten innebär det en hel del motion för mig. I måndags gick jag i obanad terräng i en timme. Dagen efter hade jag världens träningsvärk, så det ger säkert hundarna en del också. I torsdags gick jag upp och ner för en backe i trettio minuter. Enligt appen Runkeeper, avverkade jag 2 kilometer i backen. 

I dag har varit en ovanlig dag. Jag har inte haft något inbokat och kunnat göra vad som fallit mig in. Av någon konstig anledning har dagen sett ut ungefär som veckans övriga dagar, dvs hundträning och jobb. Vi har också förberett lite inför morgondagens valpträff. Denna helg är det E-kullens tur. Sedan blir det ett uppehåll med valpträffar fram till våren. 

Det kommer att vara fullt upp ändå nu fram till nyår. Dels ska jag börja planera för tävlingar samt de MH och MT som ska arrangeras. Nästa år ska ju både E- och F-kullen göra MH. Dessutom MT för dem i C-kullen som är intresserade. Jag ska fixa en kennelalmanacka i år också. Det är i och för sig rolig sysselsättning, men tar en hel del tid. Inte nog med det. Jag kommer också att göra en ny hemsida och har lite tidspress med detta. Om jag inte är klar i tid, försvinner kennelsidan helt och det vore inte så kul.
/ Valpar /

19 november - Valpträff för F-kullen

 
En riktig hundhelg har det varit. I lördags var jag hela dagen i Roserberg på Svensk Bruksschäfers seminarium och 10-årsjubileum. Dagen bjöd på två intressanta föreläsare. Kjerstin Pettersson från SLU har jag lyssnat på tidigare. Denna gång var jag bättre på att anteckna och jag gillar verkligen hennes tänk. Det överensstämmer mycket väl med hur jag planerar Alltis träning, så det kändes lite som en bekräftelse på att vi är på rätt väg.

Jag kom hem vid sjutiden på lördag kväll och då hade Falco med sin husse och matte kommit redan. Vi åt en god middag som Ove fixade och pratade till strax efter midnatt.

I går var det valpträff och jag hann ut en timme med hundarna samt hann laga lunchen innan det började klockan 11. Här kommer lite foton från träffen.Annmargret har tagit fotona i vanlig ordning, men det var väldigt mörkt och svårt att fotografera.

Jag håller i Falco när husse springer i väg.
 
Full fart!
 
Lydnadsträning. Här lite följa-övningar.
 
Falco ser måttligt road ut när jag pekar med hela handen.. ;-)
 
Farah med sin matte.
 
Farah tränar sitt - stanna kvar.
 
 
Fnittra i fotposition.
 
Fnittra - sitt-stanna kvar.
 
Jag håller låda inför uppletandet.
 
I dag var det dags att jobba igen. Jag hade ett par extra lektioner på grund av mycket sjukdomar.Det var mörkt när jag skulle ut och traska i obanad terräng. Men fasen vad trist säger jag bara. Jag växlade mellan lösa och kopplade hundar. 10 minuter lösa, 10 minuter i koppel. I en timme höll vi på.

Jag har fått oväntad hjälp med synpunkter och korrektur på rapportboken. Det känns bra. Nu har jag två hela dagar att jobba med den på. På onsdag ska jag och träffa bland annat D-kullens pappa samt Cax på Enköpings BK. Jag tränar ju ingen lydnad nu, men vill gärna dit ändå.Hoppas det blir bra väder.