/ Träning /

29 augusti - Helgalen hund!


Sån var blicken hela träningen i dag...helgalen.


Förutom att följa SM på nätet så har helgen bestått av en massa jobb. Promenader i flera omgångar, gräsklippning, städning och allt annat som ska göras för att överleva. På kvällarna känns det som om jag sprungit ett Marathonlopp. Helt slut i kroppen.

I dag tränade jag för första gången på en dryg vecka. Luften gick liksom helt ur när Allt-i började löpa en vecka före SM. Jag tröstade mig med att det kunde varit värre. Tänk om vi hade gett oss i väg upp till Edsbyn och stått med lång näsa på veterinärbesiktningen. Fy vilket mörker DET skulle ha varit. Det skulle rent av varit pinsamt. Men sånt kan hända.

Jag och Ann-Margret träffades strax efter klockan ett i Eskilstuna. Vi började med uppletande. Allt-i var helgalen i dag. Både på uppletande och lydnad. Javisst ja - vi hade ju toppat formen....;-).


Allt-i på väg in med föremål.


Cross


Cross

Vi körde helvallad ruta med fyra föremål och det gick bra. Cross fick också köra två skick och var lycklig över det.

Allt-i var så himla het på fria följet och hon var alldeles för snabb för mig i höger och vänster om halt. Även på stället så fick jag vara väldigt försiktig. Minsta "överrotation" så hamnade hon snett. Men kul var det.

 
Framåtsändande Galopp ut


Framåtsändnade - Saktagående


Tunga apporten..


Avlämnande


Träningskompisen Vinja poserar.

Det kommer att bli lite förändringar av mina kvällsaktiviteter framöver. Mindre bloggande och mindre "gluttande" på Facebook. I stället kommer jag att ägna kvällarna åt mitt bokprojekt. Ja, efter hundträningen förstås. Så om inget särskilt händer så blir det sannolikt bara uppdateringar på helgerna ett tag framöver.

På onsdag ska vi dock ta progesteronprov och jag räknar med att det är parningsdags nästa helg. Vi får se.

/ Allmänt /

28 augusti - Yes! Yes! Yes! Guld till Strängnäs!

Grattis till Lena och Atte! Helt otroligt bra. Gick ut och gjorde sin bästa tävling i dag. På ett SM. Ska nog prata med Lena inför nästa år om att hon får dela med sig av sina otroliga tävlingsnerver.

SuperGrattis! Jag får nästan ståpäls när jag tänker på hur fantastiskt det måste varit för dom. Ser all publik framför mig och hur dom gick in näst sist på planskyddet och bara dunka till. Vilken känsla!
/ Allmänt /

28 augusti - Svensk mästare i rapport är korad

Ja, då kan man väl säga att jag kvalificerar mig som expertkommentatorn. Jag fick i alla fall in två av tre. Vet inte varför Sky vände på sträckan, men trist måste det kännas, då de har en lydnad som gott och väl räcker till i dessa sammanhang.

Ellis prestation vet jag inte vad man ska säga om. Han hade SM-ets bästa lydnadsresultat och att göra 590 poäng med femmor på uppletandet...det fixar man knappt på en vanlig tävling. Och vi ska komma i håg att SM är väldigt speciellt.

Citos lydnad nådde inte upp till normal nivå, men som sagt SM är SM och jag vet precis hur det är. De upprepade i alla fall sin bravad från Falkenberg och knep silvermedaljen.

Bonnie är ju alltid ett kort att räkna med och det skulle inte förvåna mig om hon är med på SM även nästa år som nioåring. En väldigt bra inledning på lydnaden med 9,5-10. Med endast en poäng till silvermedaljen så kan jag tänka mig att betygen på kryp och skall "suger".

Att släkten är värst - det vet vi....;-). Moster Zacke gjorde ett otroligt bra SM med en fjärdeplacering. En fin och stabil lydnad. Otroligt att det gått så bra efter en sommar som konvalescent. På träningslägret i Sälen tappade vi dom som sparringpartner då Zacke sträckte sig redan vid första rapportpasset. Dom påstår att detta var deras sista rapporttävling med Zacke. Fan tro't...:-). Det hade ju inte behövts mycket för en medalj här....

Wilse's Anne har jag kommenterat väldigt lite. Jag vet att hon gjorde bra i från sig på SM i Piteå (tror det var där), men i övrigt har jag bara sett hunden vid ett tillfälle (förra SM) och vet därför för lite om hennes kapacitet.

Dollar gjorde en bra SM-debut. Lydnadspoängen är inte heller mycket att säga om på en ung och orutinerad hund. Samma sak gäller Pirelli. Det har väl bland annat varit därför som jag ganska tidigt räknade bort dessa hundar från medaljstriden. Men inför kommande år finns det definitivt något att bygga på.

Yasja, som tillhör en Sveriges bästa rapporthundar skulle behöva en stabil platsliggning. Jag vet inte var problemet ligger, men hon reste sig förra året och avstod platsen i år. Med platsliggning skulle de haft en bronsmedalj. Så det kan ju vara något att fundera allvarligt på. Jag är ju lite kaxig mot de av mina valpköpare som har problem med platsen: Det är det enklaste moment i världen. Hundskrället behöver ju inte göra ett skit...;-). Skojar förstås. Det finns många anledningar till att det går "troll" i platsliggning på tävling. Och kan vara svårt att komma åt om det bara händer då. Men synd är det på en hund som Yasja.

Grattis till medaljörerna och alla övriga som genomförde SM. Vi ses kanske snart ute i rapportskogarna.