/ Allmänt /

27 februari - Bra träningsvecka

Denna vecka har varit bra ur träningssynpunkt. Tyngdpunkten ligger fortfarande på långa promenader och samtidigt som Allti börjar återfå sin normala kroppform så har hennes vackra färg börjat komma tillbaka. Hon har ju fällt ur och sett anskrämlig ut. Men nu kommer de vackra mörka täckhåren tillbaka. Jag är glad för varje dag som hon dröjer med att löpa. Hon måste hålla ut en månad till för att jag ska känna mig hyfsat säker på att hon inte löper till SM i år igen.

Förutom en massa spring på promenaderna så simmar hon två gånger per vecka och vi har kommit i gång med lydnadsträning. I måndags i Kungsörs Hundarena och i dag här hemma. Fokuserar på stadga och störningsträning. Rätt stämning inför krypet och rakställda sidförflyttningar.

Jag har börjat gå en ny promenadslinga med hundarna och den tar ganska precis 1,5 timme. Kanonskönt väder både i går och i dag. Runt nollan, så snart är våren här. Längtar tills husse blir tillräckligt bra för att börja träna lite rapport. Förhoppningsvis drar vi i gång rapportträningen efter nästa helg.

Jag har tittat i tävlingskalendern och räknar med att inte tävla i april. Dels för att hinna träna ordentligt, men dessutom tror jag att hon löper då. I stället planerar vi för en träningsvecka på Öland runt påsk. Antingen påskveckan - om Josefina vill vara med. Eller också veckan efter påsk.
/ Allmänt /

21 februari - Mycket träning i dag

I dag har Allti varit med mig på jobbet. På lunchen åkte vi till HundArena i Kungsör och tränade. Jag är riktigt nöjd med det vi fick till. Det var nästan omöjligt att lura henne på de övningar där jag vill ha stabilitet. Det intressanta är att krypet går mycket bättre efter det att jag har tränat stabilitet. Även stegförflyttningarna gick riktigt bra.

Efter jobbet åkte jag direkt till Södertälje och körde hundsim. Har ökat längden på intervallerna och minskat tiden för vila. Tja, vila och vila förresten, hon får simma på då också, men i lugnt tempo. Jag kommer att köra tungt en vecka till efter denna och sedan backa tillbaka och stega upp på nytt.

Blir bara en kort blogg i dag. Är trött och ska lägga mig före midnatt är det tänkt. Men måste sätta in ett par foton som kommit från ett par Dundervalpar.


Enduros DanteEnduros Dio
/ Valpar /

18 februari - Grattis på 1-årsdagen!


Vilken underbar flock! C-kullen i augusti 2010.

Det har spökat lite med dateringen i rubriken och jag antar att det är mitt fel;-). I dag fyller vår C-kull ett år och det är helt otroligt vad snabbt ett år går.

En otroligt trevlig och jämn kull som det ska bli intressant att följa under 2011. En och annan kommer då sannolikt att debutera på tävlingsplanen, dom ska röntgas och MH-testas.
Som sagt, trevliga och stabila hundar med bra kamplust av det jag har sett. Grattis på er allihopa:


ChrigaClickerCenitCinzaCrossCanis Royal - kallad RexCoola PompeCash


Cax


Jag hoppas kunna uppdatera hemsidan med nya fräscha vuxenbilder i sommar efter vårt MH, då de flesta - kanske alla? - kommer att träffas i Eskilstuna.

I onsdags var jag alltså i Kungsör och tränade. Det fungerar fortfarande inte att lägga ut inbäddade videofilmer så träningen ser ni här.

Jag körde främst ingångar, stegförflyttning, stadga på krypet och övergångar i framåtsändandet. Jag är inte så där jättenöjd med träningen. Det är svårt att hålla koll på detaljerna när man tränar själv och jag hoppas att "kenneltanten" har möjlighet att vara med på måndag när jag har ny tid. I dag var jag i Stockholm och tränade och kom med Eva Bodfäldts hjälp på att jag nog måste ta tag i det jag slarvat med från första början: belöningarna. Som det är nu så fokuserar Allti för mycket på mina händer och jag lovar att om jag går ett fritt följ och stoppar handen i fickan så skulle hon gå ur position direkt och tro att det är belöningsdags. Jag har aldrig krävt någon ordning och reda där, utan låtit henne agera fritt vid belöning..(med risk för blodvite emellanåt...;-)). Just nu är det såna detaljer som känns viktigare än själva momentläran. Jag har heller inte tänkt så mycket på hur jag belönar. När jag nu börjar jobba med att försöka få bra stegförflyttningar ser man tydligt att hon ligger för långt fram, vilket också gör att hon tänker mer framåt-höger och inte är riktigt rak i kroppen. Så mitt slarv visar sig både i stegförflyttningar, inledningen på krypet och vid ingångar. bara att kämpa på.
Jag har en plan:-).