/ Allmänt /

30 september - "Dikt" direkt ur verkligheten


Här satte vi ett avtryck. Fram till 2005 var det "bara" en åkerplätt...

Man hinner mycket på fem år.
Byta jobb. Flytta. Glad. Full av förväntan. Köpa mark. Bygga hus.
Jobba som fan.
Bygga stall. Sätta upp häststaket. Stängsla.
Jobba som fan. 
Bygga förråd. Måla staket. Måla förråd. Måla stall.
Jobba som fan.
Bygga hundhus. Sätta upp rastgårdar. Ta hem grus. Måla hundhus. Stängsla in mer. Ha en valpkull.
Jobba som fan.
Bygga hölada/vedförråd. Måla hölada/vedförråd. Anlägga gräsmattor.
Jobba som fan.
Ta hem grus. Padda. Lägga stenplattor.
Jobba som fan.
Röja skog. Röja appellplan. Köpa mer mark för att göra större hagar.
Jobba som fan.
Drömma om fortsättningen....

Man hinner också bli nermejad på ett övergångsställe. 
I femtio kilometer i timmen.
Vara glad att man överlevde. Bara 1-2 av 10 som gör det.
Och vi var två.
Sitta i rullstol.
Få sparken utan någon som helst förklaring.
Trots att man inte ens kan ta sig till jobbet för egen maskin.
Det finns människor till allt.
Ett halvårs konvalecens.
Slippa jobba som fan.
Ha en ny valpkull. Finanskris. Avveckla hästar och sälja sin dröm.
Packa. Lasta. Köra. Lasta av. Packa upp.
Om och om igen.
Hundra gånger.
Värk i armar och ben.
Börjar bli gammal och framför allt less på att flytta.
I dag var det dags. Bankbesök och de sista underskrifterna.
Och inte blev man rik...

Jag fick frågan.
Är du inte förbannad?
Jag håller igen käften och knyter näven i fickan.Uppfarten som Ove paddade i går. En granne frågade varför han
paddade. Fastigheten är ju såld. Ja, varför använde han fem timmar
till att padda? Kanske för att hinna få se lite av hur det vi planerat
skulle se ut?


Hundhus och rastgårdar till höger.

/ Träning /

29 september - Näst sista smörjelsen

Jag har svårt att somna på kvällarna trots att jag är dödstrött när väckarklockan ringer 05.30. Det måste vara att jag är ovan vid att dricka en massa kaffe under dagen.

Bolt fick följa med till jobbet i dag eftersom det snart är dags för höglöp och Ove var tvungen att lämna hundarna hemma själva. Direkt efter jobbet åkte jag och Josefina till Strängnäs för att hinna träna lite lydnad innan det blev mörkt. Förmodligen den näst sista lydnadsträningen inför söndagens tävling. Den sista smörjelsen...ursäkta..träningen, blir på lördag.

Fortfarande är det framförgåendet som är lite svajigt. Han går ut bra, men har inte uthålligheten utan saktar ner efter ca tio meter och tittar på sin matte. När hon blir osäker så stannar han helt. Efter ett par gånger med före-stanna, före-stanna över hela planen så gick han hela planen obehindrat. Om han saktade in och tittade sig om så gick Josefina bara på och då gick Bolt också på. Roligast i dag var kanske att hoppet nu verkar sitta bra. I samtliga moment med ingångar så sätter han sig lite snett, men annars ser det bra ut.


Foto från kennellägret

Jag hann träna lite med Allt-I också, men hon verkar gå på uppåttjack. Ove tror det har med löpet att göra, men jag tycker att hon blivit mer energisk och speedad sedan vi började med färskfoder. Oavsett vilket, så gick hon väl mycket på tå i dag. Vi började med fria följet och där flyttade hon sig hit och dit det minsta jag råkade röra på överkroppen i exempelvis halter. Tur att man brukar börja med rapporten på tävling.
Vi körde ett enormt bra ställande under inkallning. Men då hade jag i och för sig lagt bollen bakom henne som extern belöning.
På framåtsändandet delade jag på momentet igen. Många halter på saktagåendet. Det positiva var ett antal mycket bra övergångar mellan galopp och skritt. Utan targetplatta ska tilläggas. Vi har fått "gubbar" att ställa ut på klubben, så jag hade gruppen som referens. Nu tror jag i och för sig att hon kan bryta av även utan grupp (om det skulle råka bli en sådan regeländring fr o m 2012).


Galopp ut på framåtsändande. Från kennellägret 2009

Sedan körde jag ett kryp, där både jag och Josefina hade roligt åt henne. Hon har ju en benägenhet att ploga lite under krypet, så jag testade att hålla ut en hand med godis i snett framåt åt vänster så att hon blev rak. Kryptekniken blev "galet" bra (som en viss valpköpare från en yngre generation brukar uttrycka sig). Det såg så kul ut att vi var tvungna att skratta åt henne. Ljudgivningen och stegen är däremot moment där jag håller mig för skratt...;-).


Avslutar med ett foto på Allt-I från lägret.

Och nu vill jag inte höra från Lina att detta är Elsa för det tror jag inte på....även om bettet är ovanligt bra för att vara Allt-I......;-).

I morgon är vi inte längre husägare. Ove har kämpat med att fixa det sista vid huset. I dag har han exempelvis paddat uppfarten. Om jag har tid i morgon så åker jag förbi och fotograferar slutklämmen på vår nybyggarepok.
/ Allmänt /

28 september - Usch nu är det höst

Har egentligen inte speciellt mycket att skriva om. Inledde dagen med en timmes promenad med Bolt och Allt-I. (Ove går med Qrossa och Odette lite senare.) Vi följer en grusväg och när de riktiga höstfärgerna kommer, ska jag fotografera vårt promenadstråk. Förra veckan såg vi ett par rådjur vid ett par tillfällen. I morse stod dom och betade på ett gärde. Eftersom Bolt och Allt-I inte brydde sig, utan kom när jag ropade så lät jag dem vara lösa när vi skulle passera. Men se då fick den trögtänkta svarta besten ett il och jagade i väg rådjuren in i en energiskog. Sedan kom han tillbaka. Bannor fick han, men som sagt så är han lite trögtänkt så jag är inte hundra på att han fattade. Allt-I har förstått och alla andra schäfrar vi haft har också förstått. Så vi får hoppas att Bolt också begriper att det är en dödssynd att lämna flocken på eget initiativ.

Det hade regnat så grusvägen var lite lerig på sina ställen. Ännu värre lär det vara i morgon för i kväll har det regnat en hel del. Promenaden var väl den enda aktivitet som Allt-I fick i dag. I kväll har jag varit i Stockholm i jobbet och kom inte hem förrän klockan kvart i tio. Det blev en sen middag med andra ord.

Jag har kollat SKK Hunddata varenda dag för att se om Bolts röntgenresultat kommit upp. Men se icke. Jag blev t o m tveksam om jag betalat och om OCR-numret var korrekt, så jag kollade det också för andra gången på ett par dagar. Jodå, det var betalt som det skulle. Alltså bara att avvakta och se.