/ Allmänt /

26 juli - Håll dina hundar kopplade!

29111-412
Qrossa ser ut att tro att hon ska få något gott att äta..;-)

I morse började i vanlig ordning (dock lite senare eftersom det är semester) med hundarnas morgonpromenad. När jag bara hade ett par hundra meter kvar till bilen så kom en bil åkande och föraren ropade att jag skulle koppla mina hundar. Jag skyndade mig att koppla hundarna och fick sedan se att det var en arbetskamrat som gapskrattade åt den panik jag fick....;-).

Resten av dagen har bestått av att mocka, olja altandäcket, klippa gräs, laga mat mm. Så av de projekt jag startat så har jag i alla fall kommit i land med att olja in altanen och trädäcket på baksidan. Två omgångar blev det och 16 liter olja har gått åt. Jag har fortfarande tre fönster kvar att putsa och gardinerna i vardagsrummet måste strykas. Gardinkappan i köket kanske jag hinner göra klar i morgon. Men jag tänkte åka in till sta'n och uträtta lite ärenden så vi får se.

Jag hade tänkt köra lydnad varje dag denna vecka, men det blev inte en enda gång. Men det kanske är bra om man ska lyssna på Oves devis: hundar ska vila sig i form...;.).
/ Valpar /

26 juli - Hela A-kullen friröntgad

Så jätteskönt! Det är nu klart att även Accsa är friröntgad.

Veckan efter Norpatorplägret har varit lugn för hundarna. Det har blivit promenader och i tisdags var vi ute och körde "fuskrapport" på en grusväg här ute.

Men om det varit lite hund, så har jag legat i vad gäller en del surdegar: Jag har snart putsat alla fönster (bara tre kvar). Jag har oljat in 2/3 av trädäcket på baksidan. Verkar tyvärr som om det måste oljas ytterligare en gång, men det var ganska grått. När jag ändå höll på med fönstren så tog jag ner gardinerna och tvättade dem. Jag har retat mig på att gardinkappan i köket är för kort och i går kväll (läs natt) började jag jobbet med att förlänga den. Nu är det bara några surdegar kvar: strykning och lagning av en hel del kläder, mocka hästhagarna och tänk om jag till sist skulle komma mig för att ta bort tejprester på stallet. Jag var dum nog att maskeringstejpa vid målningen och lät maskeringen sitta kvar under samtliga målningsomgångar. Tejpen har liksom smält fast i metallen och på baksidan där solen legat på är det värst. Men väder och vind gör sitt så nu har tejpen successivt tappat sin kraft och ganska enkel att ta bort. Det finns i och för sig en hel del andra surdegar också typ alla skåp som borde gås i genom och rensas ur, men det kanske hinns med under ledigheten i höst. Sedan har jag en hel del kvar att lägga in på hemsidan, men det kommer.

Jag har inte alltför dåligt samvete för hundarna. Nästa vecka blir ju en riktig hundvecka igen.
/ Träning /

23 juli - Norpatorps kennelläger anno 2007

29111-397
Enduros Allt-I    Foto: Christer Danielsson

En av sommarens höjdpunkter var MH-helgen. Onsdag till söndag har det varit dags för sommarens andra höjdpunkt - nämligen Norpatorps kennelläger. Jag hämtade alltså hem husvagnen vi hyrt på tisdagen och i ondags bar det i väg till Katrineholms brukshundklubb. Den första dagen tränade vi lite lydnad och tog det i övrigt rätt lugnt. Man hade fullt sjå att gå runt och prata med alla bekanta.


29111-407
Jag blev ganska sugen på att införskaffa ett tält - visst ser det trevligt ut.
Foto:Christer Danielsson

29111-406
På kvällarna handlade det om kubb   Foto: Christer Danielsson

På förmiddagarna tränade vi rapport och på eftermiddagarna blev det skyddsträning. Rapporten gick bra för Allt-I.  Hon fick verkligen träna ordentligt. Det har varit lite si och så med vår förmåga att hitta bra träningssträckor.
Det blev inte just några foton från rapporten, men här kommer en utvald serie av foton från skyddsträningen.29111-396
Allt-I bevakar      Foto:Christer Danielsson

29111-398
Allt-I hänger i luften     Foto: Christer Danielsson

29111-400
Allt-I på väg in i bett    Foto:Christer Danielsson

29111-401
Får beröm av matte     Foto:Christer Danielsson

29111-399
Jag och Allt-I        Foto: Christer Danielsson

29111-402
Enduros Alstra - har jag verkligen tagit fram så galna hundar?..;-)
Foto:Christer Danielsson

29111-403
Alstra kampar         Foto:Christer Danielsson


29111-409
Mamma Miss i ärmen        Foto: Christer Danielsson

29111-410
Miss blir utmanad av Daniel      Foto:Christer Danielsson


Vi hade även möjlighet att få våra hundar fotograferade av Christer.


29111-408
Norpatorps Miss      Foto:Christer Danielsson

29111-395
Enduros Accsa      Foto:Christer Danielsson

29111-404
Enduros Alstra          Foto:Christer Danielsson

Anna hade otur med lägret. Accsa var dålig i magen och det hade börjat efter röntgen förra fredagen. Det innebar att hon fick ta det lugnt med träningen och inrikta sig på att äta maizenavälling och ris.

I går tränade Allt-I platsliggning och budföring med skott för första gången. Det gick bra. Hon blev lite förvånad vid första skottet under platsliggningen och ryckte till, men låg kvar fint.