/ Allmänt /

28 februari - Tack mina goa vänner!

I dag har vi fått mycket gjort. Förmiddagen gick åt till att rasta hundar, dammsuga och städa valprummet. Nina (Aqilas matte) och Ann-Margret kom vid tolv respektive ett. Vi åkte vidare till vår gamla lägenhet och fick börja med att skotta snö som fallit från taket. Annars hade vi inte kommit runt med bilarna och det hade blivit lite kaotiskt...;-).

Oves söner var med och lastade de tyngsta sakerna medan vi sprang upp och nerför vindstrappan med småsaker och kassar till förbannelse.


En hel bilflotta hade vi när vi tömde vind och förråd


Nina bär böcker som ska till loppis, fast jag tror att dom hamnar någon
annanstans....


Nina och jag larvar oss - varför man nu släpar med sig en skivstång
runt hela Sverige.


Jag konstaterar att det mesta på kärran är "skit" som borde köras
till tippen. Det ska möjligen vara gräsklipparen då....


Sen ska all "skit" in i garaget och jag skulle tro att det mesta så
småningom forslas till tippen...;-)

Vi avslutade eftermiddagen med söndagstek. Jag fick hjälp av Dan så att jag åter kan uppdatera hemsidan med Dreamweaver. Jag har fått uppdatera via kontrollpanelen på One.com de senaste veckorna. Så nu blir livet mycket enklare.

Resten av kvällen har jag ägnat åt att betala räkningar och röja på skrivbordet. Men det blev inte så mycket röja av, utan mest att sortera alla papper som bara lagts på hög. När jag sorterar papper så får jag alltid en massa idéer och kommer på en massa annat som ska göras. Men i morgon kanske jag får in pappren i pärmar...eller nästa dag kanske...;-).

Valparna mår bra. Jag tror att ögonen spricker upp under de närmaste dagarna. Dom har börjat krypa riktigt snabbt och en del börjar komma upp en aning på benen...fast med ganska vinglig stil. Kom just på att jag måste leta reda på programvaran så att jag kan överföra film från kameran till datorn. Nu saknas program som kan läsa filerna. Foton i all ära, men filmer är roligare. Lovar att jag fixat det till tvåveckorsuppdateringen på torsdag.
/ Allmänt /

26 februari - Full rulle

Har jobbat hemifrån i dag. Gick bara korta rastningsrundan i morse. Det tog ändå två timmar att fixa allt innan jag kunde börja jobba.

På eftermiddagen gick jag en långpromenad med Allt-I och Bolt. Jag kastade bollar åt dom i djupsnön. Man tror nästan dom ska spränga sig. Det är ju ganska tungsprunget nu när det är töväder.

Ove ringde och hade flyttats till Eskilstuna. Han fick åka hem nu över helgen och ska tillbaka till sjukhuset på måndag. Bra, för jag har ordnat flytthjälp med att tömma vinden och förrådet vid vår förra bostad. Och då är det bra att Ove får peka ut var grejerna ska stå. Lugnast så...;-). Så på söndag är vi äntligen färdigflyttade. Vi är ju ganska trötta på flyttar och segar ut dom längre och längre.

Har varit nere och studerat valparna. Det blir allt enklare att känna igen de olika individerna. Och ännu enklare blir det väl när dom får ögon och egna uttryck. Jag både längtar till och bävar för när de blivit 4-5 veckor. Då är dom som bästa. Sedan kommer de jobbigaste veckorna. Ser redan kaoset framför mig. Detta är lugnet före stormen. Absolut...;-).
/ Valpar /

25 februari - C-kullen en vecka i dag


Otroligt jämna och välmående

I dag är de en vecka. Jag har ju inte vägt dom, men skulle tro att de ungefär har dubblat sin vikt. Dom äter och sover. Är runda om magen och ser nöjda ut. Aqila är duktig med de små och verkar funnit sig väl till rätta i sin "lya".

Vill passa på och berätta att jag installerat om min dator och en del information har jag glömt att spara. Det finns ett par som via mail anmält intresse för valp ur denna kull. Bland annat en familj i Eskilstuna. Nu har jag i alla fall inte mailet kvar utan bara namn. Jag har letat på diverse ställen på internet, men inte kunnat hitta telefonnumret. Så om ni läser detta så slå mig en signal. Det finns hanvalpar kvar.

Ann-Margret kom hit i kväll efter jobbet och hjälpte mig att köra intervaller med Allt-I. Det gick hur bra som helst. Två serier med tio skick i varje. Första serien blev väl ca 1,5 km totalt. Den andra blev nog ungefär 2,5 km. Josefina fixade maten, så det blev taccos. Ove ringde och berättade att han troligen kommer till Eskilstuna i morgon. Sedan får vi se hur länge han måste stanna på sjukhuset.

Efter maten skulle Ann-Margret hjälpa mig att fotografera valparna. Jag tyckte att det var bäst att Aqila fick träffa Ann-Margret ute först. Aqila blev jätteglad när hon träffade Ann-Margret. Det var uppenbart att hon kände igen henne från alla träningar tillsammans med Nina. Så det kändes skönt utifall att Ann-Margret ska ställa upp och vara "barnvakt". Då är det ju en fördel att bli insläppt av Aqila....;-).

 
Aqila kollar att allt är bra med de små.

Kanske onödigt att fotografera dem i dag igen. Förutom storleken så är det inte så stor skillnad. Och storleken syns ju inte så bra på fotona. Men det kan vara skoj ändå. Ser nu på fotona att det är dags att börja knipsa valpklor. Herregud vilket klippande det blir framöver...162 små klor...;-).

Vad gäller färger så finns det tre nyanser:

Riktigt, riktigt mörka: Sotis och Final
Nötbruna: Proppen, Korken, Äntligen och Pyret
Vetefärgade med mörk rand på ryggen: Dykarn, Zen och Lucia


Proppen - hade svårt att ligga still, men vi lyckades till sist. Kolla
skuggan. Det är Ann-Margret som är beredd att rycka in. Valparna
fotograferades ju på sängen och detta är snabba rackare.


Korken är nötbrun  och har lite vitt på vänster baktass.


Dykarn är ljusare.


Pyret ser ljusare ut än han är på denna bild.


Äntligen


Zen


Sotis


Lucia ville inte ligga still så vi lurade henne lite...;-)......

...Till sist sov hon och jag sätter in en bonusbild på henne..:-)


Vackra Final vill inte vara med på bild..;-)

..så även han får en bonusbild...

Nej, nu är det dags för kvällsrastningen...pust....tar en timme att fixa detta. Tänkte sova tidigt i kväll, men det blir nog efter midnatt som vanligt.