/ Valpar /

6 veckor - sanslöst vad snabbt det går

Det är mycket som är sanslöst. Inte bara hur snabbt 6 veckor gått och hur snabbt en valp utvecklas från råtta till huggtandad huligan med en röstvolym som man inte trodde att en varelse på knappa 5 kg kunde uppbringa. Det som också är märkligt är den arbetsinsats som krävs vid "uppfödning i hemmiljö". I fredags kom Dios matte hit och vi är tre personer som jobbat i princip heltid för att hålla det här menageriet över ytan. Oves huvudsyssla är att handla och köra sopsäckar men han hjälper även till med det övriga. Annelie och jag sköter utfodring, städa efter valparna, ta ut dem och rasta de vuxna. Sedan ska ju även vi tvåbenta ha mat, diskmaskinen ska tömmas och fyllas, tvättmaskinen likaså... Inte många stunder vi får sitta under dagarna. När valparna flyttas till valprummet vid halv sex ska köket städas och mat lagas. Sedan drar vi en lättnadens suck och vilar benen tills det är dags för valparnas sista mål.

Tre trötta valpar efter tre timmars utevistelse. Honey Hemi, Harley Charlie och Hixi.
 
 
I går och i dag har jag och Annelie tagit med Dio och valparna till Kjulaskogen. De skriker en del i bilen, men har ju möjlighet till ytterligare ett par veckors träning innan det är dags att flytta till sitt nya hem. I går efter utflykten passade jag på att klippa klorna på alla och det gick ganska lätt och smidigt att klippa 180 pyttesmå klor.
 
 


I dag var det dags för avmaskning och 6-veckorsuppdatering. Jag trodde det skulle gå lätt att fotografera i skogen, men solljuset och skuggorna var ett av problemen. Det andra var att de sista valparna hann bli så trötta att de somnade. Det innebar att några av valparna fick fotograferas inomhus. Men här kommer 6-veckorsfotografier:

Här är Ettan och nu är det bestämt att hon ska heta Honda och kommer att flytta till Mora.
 
 
Fina Ängeln kommer att heta Hixi och ska flytta till Malmö.
 
 
Att Sotis ska heta Hutta har jag redan skrivit i tidigare blogg. Hon kommer att flytta till Norsjö och bo med momrmorsmor, AlltI's syster Alstra och Alstras dotter Knorran.
 
 
Snabba kommer att heta Hälsa och flyttar till Stockholm. Hälsa är på denna bild en kopia av sin mamma som valp. Kennel Enduro kommer att behålla avelsrätten på en kull undan henne.
 
 
Nosa är precis som syskonen i bakgrunden ganska trött här. Hon kommer att heta Honey Hemi
och flyttar till Mora.
 
 
Lillan kommer att heta Husky och ska flytta till Stockholm.
 
 
Hilo som föddes i fasrtun flyttar som jag tidigare skrivit till Sala.
 
 
Hugin som haft arbetsnamnet Grålle flyttar till Salem.
 
 
Här är Harley Charlie, som har en vit stjärna på bröstet. Han kommer att bo nära oss eftersom han
flyttar till Södertälje.
 
 
Slutligen en bild på Hex, som kallats Svansen pga han föddes med svansen först. Hex kommer
att flytta till Sandviken.
 

När vi kom hem var Dio sugen på att leka med sina dödströtta valpar som varit i Kjulaskogen i tre timmar i dag. Hixi och Husky ställde dock upp på morsans idéer.

 
#1 / / Anders o Gunilla:

Tack för fina filmer och kort. Vi längtar så efter att hämta hem Hälsa om 15 dagar !

#2 / / Lotta Östholm:

Ytterligare en höjdpunkt med veckorapporten, längtar bara mer och mer... Tack, Lotta

#3 / / Sara:

Jättesöta! Utseendemässigt känner jag spontant att jag hade valt Honda om jag skulle ha en... :-)