/ Allmänt /

31 december - Nu blickar vi framåt


Allt-I förevigad på kennellägret 2009 av Jonas Pettersson.

Tävling - Mål inför 2010
Att ha som mål att ta medalj på ett SM förutsätter att man kan styra vad andra gör, vilket man inte kan. Därför väljer jag att sätta mål som jag själv kan påverka.

- Mitt mål är att höja lägstanivån ett snäpp och att uppnå ett fembästasnitt över 600 poäng.
- Sedan skulle jag naturligtvis önska att Allt-I kunde genomföra en minst lika bra rapporttävling på SM 2010 som hon  gjorde 2009. Och om det inte blir alltför rörigt ute på sträckan, så har hon mitt fulla förtroende vad gäller att kunna göra det.
- Och om detta är uppfyllt så är målet att vara tillräckligt förberedda för att kunna genomföra lydnad och uppletande på den nivå som vi normalt gör.
- Och om båda dessa är uppfyllda så är det bara att se hur långt det räcker.
- Ett annat mål är att ta cert även i spårhundsgruppen.


Uppfödning - Förhoppningar inför 2010

Aqila 7 veckor

Min förhoppning är naturligtvis att vi får vår C-kull framåt slutet av februari. Dessutom hoppas jag på en D-kull i slutet av året. Det är otroligt mycket jobb, men också otroligt berikande att få följa valparnas utveckling. Uppfödningen handlar väl egentligen inte bara om hundar. Minst lika roligt är det att hålla kontakten med valpköparna och få en massa nya vänner.

Jag hoppas också att 2010 ska bli ett lika framgångsrikt år för Enduro-hundarna som 2009 varit. Accsas snabba marsch från mammaledighet till polis-SM var kanske den största prestationen. Men förutom två SM-hundar fick Alstra sitt tjänstehundscertifikat och halva B-kullen blev uppflyttade till lägre klass. Våra ambitiösa och målmedvetna valpköpare kommer säkerligen att bjuda på mycket mer under 2010. Jag är övertygad om det.


Accsa i paraden på polishunds-SM


Övriga mål inför 2010


Ett av mina mål är att trycka boken. Bokförlagen har inte nappat så här långt och om ingen tar boken, så kommer jag att själv köpa in en lektörstjänst, omarbeta och lägga ut på ett internetförlag. Så alla ni som fortfarande väntar - ni får ge er till tåls ett tag till. Kanske något för hängmattan i sommar...;-).

Sedan har vi iordningsställande av rastgårdar och hundhus som ska göras klart så snart kylan gett med sig.

I övrigt hoppas jag att vi ska hålla oss friska och fortsätta trivas i vår nya bostad.

Gott slut och Gott Nytt År!