/ Allmänt /

27 mars - Ytterligare några grader

29111-611
Ett nypostat foto på Duro från Karlskrona

I dag ägnades förmiddagen åt skrivbordsjobb. Halv två var det dags för sjukgymnastik. Sjukgymnasten hade en praktikant där så denna gång blev det en ordentlig genomkörare. Först kontrollerades rörligheten i höger axel eftersom jag berättade att den blivit ett problem. Sedan mätte dom sträckning och böjning i armbågsleden. Böjningen hade förbättrats till 112 grader passivt, dvs med hjälp. Aktiv böjning ligger på 90 grader. Sträckningen var också förbättrad sedan sist med 3 grader. Jag vet inte om det var från 25 till 28 eller från 28 till 25 eftersom jag inte förstått hur dom mäter. Jag tror dom mäter hur mycket som är kvar till noll-linjen, dvs rak arm, så det det borde vara från 28 till 25 om det var en förbättring.

Jag fick lite nya övningar att köra, men sjukgymnasten tyckte inte jag skulle börja med styrkeövningar annat än normal belastning vid hushållarbete. Jag har i och för sig redan börjat med att t ex ställa ner hundmatskålarna. Jag fick också rekommendation att beställa tid hos läkare för utredning av axeln. Det kan kanske räcka med en kortisonspruta för att lösa upp stoppet i axeln sa sjukgymnasten. Hennes teori var att det är en inflammation som gör det trångt så att senor kommer i kläm. Ont gör det i alla fall.

När jag kom hem var vädret så fantastiskt fint så jag gick ut och tränade med Allt-I. Först uppletande i fårhagen, sedan lydnad: framåtsändande, inkallning, hopp, skall och kryp. Krypet körde jag utan krycka och det gick så sakta så sakta. Vi hade i alla fall väldigt roligt jag och min hund.

29111-612
Huvudbild på Duro