/ Allmänt /

25 februari - En underbar vinterdag

29111-22
Miss ute i skidspåret - och det är inte skidskytte det handlar om.....:-)

I torsdags var det hundsim för sista gången på ett tag. Strömsholm kommer inte att ha några tider för privatträning under veckorna framöver. Detta för att de behöver mer tider för rehabiliteringshundar. Jag vet att det byggts ett nytt hundsim mot Södertälje, Gnesta någonstans och ska kolla upp det så småningom. Men den närmaste tiden kommer jag sannolikt inte att vara så intresserad av att åka i väg i vilket fall som helst.

Det har varit töväder ett par dagar och minusgrader på kvällar och nätter. I dag var det -5 grader och strålande solsken. Hundarna snabbrastades på morgonen eftersom jag och Sofie skulle ut och rida. När vi kom hem och mockat och fixat i stallet körde jag uppletande med Duro.

Jag har backat tillbaka på uppletandet för att öka intensiteten. En hund med så mycket fart, jakt och kamp ska inte behöva "gå ner sig" på uppletandet. Jag gjorde ett försök med extern belöning förra veckan, men det fungerade inte särskilt bra. Nu ska jag köra kamp med föremålen ett tag innan jag stegrar med minnesbildsövningar igen.

Efter uppletandet blev det två omgångar skidåkning. Först med Duro, Qrossa och Odette Sedan med Miss, som skuttade och for i spåret. Oj,oj,oj jag kommer att vara helt slut innan valparna ens är födda....:-)

Duro, Qrossa och Odette fick inviga den box som nu är färdig i hundhuset.. Ove har köpt en divan på Röda korset tidigare i veckan, satt upp ett par rastgårdssektioner och fixat ett stag som sitter på mitten för att det ska bli lite stabilare. Gavlarna till en gammal hundbur passade precis som galler för fönstren. I dag blev den sista säkerhetsåtgärden klar. det handlade om ett eluttag med utvändigt dragen elledning. Det var enkelt att flytta utanför boxen.

29111-23
Hundarna inviger den första boxen.

Bäddsoffan i arbetsrummet har nu burits ut i hundhuset så att "baracken" blir en kombinerad gäststuga så länge. Eftersom bäddsoffan var för bred att få in, så var vi tvungna att montera isär den först. Lite bök var det innan den var ihopmonterad igen...

29111-26
Andra boxen som väntar på iordningsställande

I andra boxen finns ett element under fönstret. Här funderar vi på att sätta en hel rastgårdssektion en dryg decimeter ut och fästa i reglar på båda sidor så att fönster och element är skyddade. Boxen hade sannolikt redan varit klar om vi hade haft en dörrsektion till. Vi beställer den samtidigt med de rastgårdssektioner vi ska komplettera med. Synd att inte rastgårdarna är klara, men dels måste vi få luckorna och dels måste det bli lite varmare så att gruset tinar upp.