/ Allmänt /

27 februari - Bra träningsvecka

Denna vecka har varit bra ur träningssynpunkt. Tyngdpunkten ligger fortfarande på långa promenader och samtidigt som Allti börjar återfå sin normala kroppform så har hennes vackra färg börjat komma tillbaka. Hon har ju fällt ur och sett anskrämlig ut. Men nu kommer de vackra mörka täckhåren tillbaka. Jag är glad för varje dag som hon dröjer med att löpa. Hon måste hålla ut en månad till för att jag ska känna mig hyfsat säker på att hon inte löper till SM i år igen.

Förutom en massa spring på promenaderna så simmar hon två gånger per vecka och vi har kommit i gång med lydnadsträning. I måndags i Kungsörs Hundarena och i dag här hemma. Fokuserar på stadga och störningsträning. Rätt stämning inför krypet och rakställda sidförflyttningar.

Jag har börjat gå en ny promenadslinga med hundarna och den tar ganska precis 1,5 timme. Kanonskönt väder både i går och i dag. Runt nollan, så snart är våren här. Längtar tills husse blir tillräckligt bra för att börja träna lite rapport. Förhoppningsvis drar vi i gång rapportträningen efter nästa helg.

Jag har tittat i tävlingskalendern och räknar med att inte tävla i april. Dels för att hinna träna ordentligt, men dessutom tror jag att hon löper då. I stället planerar vi för en träningsvecka på Öland runt påsk. Antingen påskveckan - om Josefina vill vara med. Eller också veckan efter påsk.