/ Valpar /

30 april - Tävlandet uppskjutet i tre veckor till


Enduros Bestha Elsa har genomfört sitt MH

Jag har under den sista veckan sett, men inte velat se. Det jag sett är att Allt-i kissat ofta. Ungefär som inför löp då hon kunnat märka revir. Men dessutom har hon vänt sig om och luktat på sin kissfläck. De övriga hundarna har nosat henne i baken. Men jag har alltså inte riktigt sett det ändå. Inte förrän Ove, som normalt har mindre koll än jag, påpekade att det var något som inte stod rätt till. Så dagen började med ett veterinärbesök där jag fick bekräftat att Allt-I har en urinvägsinfektion. Hon fick vetrimoxin som ska ätas i 7 dagar.

Vi hade inga fler tävlingar än DM:et i morgon inbokade förrän Skutskär 22 maj. Och karenstiden på vetrimoxin är 7 dagar, så det hade inte blivit något tävlande ändå. Förr i tiden åkte man och tävlade med hundar som gick på antibiotika om dom var hyfsat pigga, men i dag har vi ett dopingreglemente som stoppar sånt. Stoppar och stoppar förresten. Jag har faktiskt aldrig varit med om någon provtagning utöver SM, men redan innan jag såg att vetrimoxin (i likhet med de flesta antibiotika) hade 7 dagars karens, så hade jag bestämt mig.
Vi tål att misslyckas på tävling, att det går käpprätt åt helvete om man säger så. Det är visserligen inte därför vi åker 12 mil för att träna hundsim 1-2 ggr i veckan eller ger oss ut i regn och rusk och nöter på. Men vi tål det. Fast jag skulle tycka att det vore väldigt orättvist mot min hund om det går åt helvete bara för att hon inte har optimala förutsättningar pga av t ex en infektion i kroppen. Andra anledningar kan vara okey, men inte den.

Så till något roligare. Bestha Elsa kunde ju inte vara med på B-kullens MH pga av löp. Sedan har ett antal MH blivit inställda. Men i dag var det dags. Jag kommer att få film så småningom, men enligt Elsas matte så gick det bra. Hon blev förbannad på sina ställen, men hade bra avreaktioner, engagerade sig i lek (och vem hade trott något annat?). I likhet med ett par hundar på B-kullens MH blev lilla bytet "förstört" av att Elsa inte hade "släppt" bitstocken som använts vid den tidigare leken och som gömts undan i en buske. Jag tröstade Lina med att de flesta som läser ett MH-protokoll - i alla fall jag - förstår att något inträffat om en hund som i övrigt ligger högt på leklust och gripande, bommar lilla bytet. jag ser fram emot att se filmen.
Tills dess får ni hålla till godo med några foton från övriga B-kullens fina MH:


Enduros Bonus - Spöken Nyfikenhet: 5Enduros Bolt - Överraskning Nyfikenhet:5Enduros Bias - Avståndslek Samarbete: 5

På eftermiddagen var Ann-Margret här och hämtade en bur som jag lånat av henne. Vi tog en halvlång promenad med Allt-I och jag gick faktiskt i kortärmat. Det var ju bara 4-5 veckor sedan det var en massa snö.

I kväll har det varit Valborgsmässofirande vid Jädersgården. Själv hade jag tagit på mig att fixa soppa till kören. När jag städat undan i köket så gick jag ner och tittade på brasan och fyrverkerierna.


ValborgsmässoeldFyrverkerier