/ Träning /

27 februari - Filmer från hundsimmet

Bland det roligaste vi gör - jag och Allt-I - är att åka till hundsimmet.
I går var vi där i vanlig ordning och jag hade videokameran och stativet med mig. Tidigare var alltid Ove med och hjälpte mig. Då kastade vi en boll mellan oss och fick på så sätt fram de rörelser vi vill ha. Men nu tycker jag att det går ganska bra att träna själv. Jag tror inte Ove är så ledsen över att slippa följa med.

I hästvärlden longeras hästarna i olika varv för  att vara jämnstarka i diagonalerna. Med hundsimmet försöker jag stärka upp Allt-I's båda sidor. Jag har noterat att hon är svagare i högervarv och försöker fuska åt det hållet när hon är trött. Förutom att stärka henne, så tränar jag smidigheten samtidigt som jag inbillar mig att det är ganska konditionskrävande.

Vi börjar med 5 minuters uppvärmning, ungefär som i filmen på Aktiv vila. Sedan kör jag rakt mot jetstreamen  i 3 minuter. Därefter 3 minuters aktiv vila. Sedan 2 serier med cirklar och åttor i 3 minuter vardera. 3 minuters aktiv vila emellan varje serie. Om hon är väldigt trött så får hon även pausa helt i någon halv minut. Och jag tror att just cirklarna är grymt jobbiga att utföra under så lång tid. Det är därför hon ger lite drevskall emellanåt - en blandning mellan jakt och frustration och ilska..;-). Därefter kör jag åttor i jetstreamen i 3 minuter och avslutar med nervarvning där hon får simma lugnt runt i bassängen i båda varv.

Här kommer filmerna. En viss pudelägare på Öland svär kanske över att ladda ner dem...;-)

Film simning mot jetstream

Film Aktiv vila

Film simning i åttor

Film cirklar

Film på vad vi gör efter simningen

I helgen är det fullt upp. I morgon ska jag på SBS årsmöte i Norrköping och vi kommer att ha styrelsemöte efteråt, så det blir nog ganska sent. På söndag har vi domaraspirantprov i Flen. Jag ska ställa upp på spåret med Allt-I. Jag fick ett återbud i dag, men eftersom det bara är upptag, så kör jag två gånger med Allt-I. Sedan får vi se om det behövs att hon går lydnad och kör uppletande. Jag ställer upp på det som behövs.