/ Valpar /

30 november - Synd bara på pappans ledstatistik...


Enduros Bonus HD A, ED (0)

Jag har haft hemsida sedan 1999. Då hette hemsidan "Certs Fox" och jag skrev dagbok innan "blogg" hade blivit ett begrepp. Trots att jag stuckit ut hakan i bland så har jag sluppit en massa tjafs och illvilliga kommentarer. Det är nog bara en gång som jag blivit fundersam över en kommentar i bloggen. B-kullen var tio dagar och inlägget såg ut så här:

"Postat av: åsa

Vilka gulliga valpar!Synd bara på pappans Hd-statistik...

2008-08-25 @ 22:47:10"

Jag frågar mig fortfarande vad Åsa egentligen var ute efter. Ville hon tala om att valparna var gulliga? Eller ville hon tala om att jag var fullständigt ute och cyklade när jag valde avelsdjur? Och om hon nu tyckte att jag var ute och cyklade - vad baserade hon detta på?

Flygbolagen brukar aldrig använda siffror på låg olycksstatistik i sin marknadsföring. På samma sätt är det nog med oss uppfödare. Eller har ni sett någon uppfödare som skriver: Köp valp hos oss om du vill ha en friröntgad hund. Knappast. Ingen kan garantera något - vi kan bara göra vårt bästa.

Så här resonerade jag vad gäller leder: Allt-I har A på höfterna och kommer från en friröntgad kull. Bosco har också A på höfterna och kommer från en friröntgad kull. Nu var hans kull väldigt liten, men båda hans systrar hade använts i avel och gett friröntgade kullar. Bosco har dessutom en ledstatistik som ligger över snittet. I dag har den förbättrats ytterligare.

Så Åsa, om du nu läser dagens blogg, så kan jag rapportera att valparna var inte bara gulliga. Dom hade A på höfterna alla åtta...:-). En av valparna hade en lindrig pålagring på en armbåge. På en så stor kull kan jag inte låta bli att tycka att det var ett ganska bra utfall på lederna. Klart över snittet. Det ger mig också en viss självkänsla inför kommande kullar på Allt-I. Nu vet jag att hon kan lämna en väldigt massa A om jag väljer rätt avelshund också i fortsättningen.