/ Valpar /

30 januari - En sista vecka med "guldklimparna"


Hur fasen kom de på denna idé? För övrigt kan var och en förstå att det finns en del
trycksvärta att torka bort....


Det börjar kännas och det börjar synas. Valparna hittade en spackelfläck i köket häromdagen. De hade nog ätit bort allt murbruk om vi inte kommit på hur vi skulle få dem att sluta äta murbruk. En masonitbit fick bli räddningen...Inte vackert, men i praktiken är det inte så vackert och mysigt som det låter med "uppfödda i hemmiljö"...;-). Man får inte vara pedant om jag uttrycker mig så.
Ett annat ofog står (Egen) Vilja för. Att tömma vattenskålen. Vi har därför aldrig vattenskålen fylld, vilket gör att den måste fyllas på ganska ofta. När den är tom har Error kommit på hur han ska göra för att det ska komma vatten i den. Då ställer han sig med båda framtassarna i skålen och gräver. Finns inte en chans att vi missar det.


Vilja har just vaknat. Med tassen i vattenskålen.

Vi har tagit med dem på bilturer varje dag nu. I går till Kjula igen. Det är lite mer snö där, men de skuttade på bra och undersökte allt som verkade intressant. Tuggade på mossa och pinnar och kom med kottar och frusna svampar som vi fick ta av dem.

När vi ändå var där passade vi på att köra intervaller med Allti. 2 x 6 x 100-400 meter blev det eftersom vi båda flyttade oss bakåt vid varje skick. Denna vecka ska Ove till sjukhuset, så jag fundera ut någon bra fysträning på egen hand.


Vi försöker hitta nya saker för dem att undersöka även inne. Här har de fullt upp med
en kartong.

Man ska inte överdriva. De sover i bland också. Bara det att det blir kortare och kortare sovstunder och allt längre vakenperioder.


Error sover, men med halvöppet öga.


Elda har tryckt in huvudet under skåpet.Essi och Noomi. Noomi sover också med halvöppet öga.Etta och Vilja sover.

I morgon ska vi till veterinären för vaccination och besiktning. Kenneltanten Ann-Margret kommer och hjälper mig. Så nu dags att skriva ut besiktningspapperen. Ett nytt påfund där uppfödaren själv skriver ut det från SKK:s Köpahund.se. Samma sak med köpeavtalen. Fördelen är att blanketterna blir ifyllda automatiskt med hundens namn, föräldrar, registreringsnummer mm.