/ Träning och valpar /

30 september - Valpträff E-kullen

I dag var det E-kullens tur att träffas. Men först lite om gårdagen. Kalle och Alstra tävlade lydnadsklass II och fick ett förstapris på 164,5 poäng. Därmed kan Alstra även sätta LPII framför sitt namn tillsammans med TJH.

I går åkte vi till Nyköping för att köra lite rapport. Tyvärr hade jag ingen kamera med mig ut i den fina rapportskogen. Men det var en väldigt trevlig bana och trevligt sällskap. Efter rapporten åkte vi till Nyköpings BK och här kommer lite foton från Alltis träning. Nu ska jag tillägga att min inspiration och motivation vad gäller träning i allmänhet och lydnadsträning i synnerhet, inte ligger på topp. Så det där passet hade jag lika gärna kunnat skippa. Vi får se om jag får tillbaka lite gnista under veckan som kommer. Men just nu känns det som om jag vill lägga ner för säsongen och påbörja vinterträningen i stället.

Rapportgänget avvaktar min entré eftersom jag bara tänkte köra stabilitet på platsliggningen
inför inkallning, framåtsändande och kryp.
 
Tjoho matte, är du sur eller nåt?
 
Bra! Duktig vovve!
 
En slät inkallning.
 
Framåtsändande.
 
Vi hade dåliga galopper ut, så jag tränade på detta lite håglöst. Måste köra lite med
target ett tag nu om vi ska "få tillbaka" momentet.


I dag var det dags för valpträff med E-kullen och jag inledde morgonen med en långpromenad med Allti och Bolt. När jag kom hem fixade jag med lunchmaten och dammsög lite snabbt. 

Klockan 11 kom gänget och vi började med uppletande i skogen bakom vår bostad. Därefter budföring innan vi gick in för att äta potatis-och purjolökssoppa, Jag berömde de duktiga hundarna och deras förare. De är så duktiga allihop.  
 
Efter lunchen åkte vi till Kjula där alla lade var sitt spår. Medan spåren låg körde Etta rapport och Allti fick springa till Ann-Margret då Ettas husse och matte gärna ville köra med en annan hund.

Här en liten bildkavalkad från dagen. Tack Ann-Margret för alla fina foton:
 

Jag har lagt ut föremål på uppeltandet.Elda och Etta tjafsar.Mamma Allti .


Elda.


Elda får tillsägelse att sitta kvar på budföringen och svarar med lugnande signaler.


Vid uppletandet.


Elda.Elda.


Fina Error.


Error på budföringen.
 

Error på spåret.


Error på uppletandet.


Etta.

 Error på spåret.
 

Etta på uppletandet.


Etta har fått sin boll efter spårarbetet.


Etta på uppbinsningsplatsen.


Egen Vilja.


Vilja på budföringen.


Egen Vilja på spåret.


Vilja spårar.Vilja med föremål på uppletandet.

Jag är så glad över alla dessa valpköpare som åker massor med mil för att vara med på träffarna. Det är så fantastiskt att få följa hundarna längre än bara under de där åtta veckorna då de är mina.