/ Valpar /

21 oktober Valpar på G!

Det har hänt mycket sedan sist. Förra veckan jobbade jag hemma och det var väldigt skönt. Att jag ligger litelågt med uppdateringar beror på att jag inte haft så mycket att skriva om. Träningen ligger i träda och det blir mest långpromenader med hundarna. 

I fredags åkte vi i väg till Gårdsjö för att ha fortsättningskurs i rapport. Med ett avhopp var det fyra ekipage och de var verkligen duktiga. Vi inledde med en kort sträcka på ca 300 meter grundsträcka, en förlängning på ca 150 meter över en myr och sedan ytterligare en förlängning på 100 meter. 

Vi bodde på Åråshults camping och stugorna var kanonfina. Det enda orosmomentet var att äagranas schäfer gick lös på området, så jag vågade inte rasta Bolt och Allti samtidigt. Det är enklare att hantera en knivig situation om man bara har en hund med sig. Men jag lyckades faktiskt aldrig träffa den lösa hunden. På fredag kväll träffades vi ett par timmar för trevlig samvaro innan vi knoppade in vid halv elva. 

I lördags körde vi två pass. Först ett pass med 300 meter grundsträcka. Vi stod kvar där och gjorde bara en förlängning på den sista sträckan. Totalt sprang hundarna då 750 meter. Bra jobbat!. På eftermiddagen lade vi in skotträning över myren. Skytten på mitten och så att båda stationerna kunde se hunden när den passerade skytten. Det gick väldigt bra. Vi hann även med separat förlängningsträning. Även lördag kväll bestod av ett par öl i goda vänners lag.

I går var en av hundarna halt och kunde inte vara med. Vi förlade träningen till en ljuvlig stig bredvid campingen. Rena racerbanan. Kort och lättsprunget. Hundarna fick testa att sitta vid starten när hund var på väg in. Vi tog undan hunden vid starten och den fick göra ny framföring. Alla klarade detta utan problem. På eftermiddagen innan vi skildes åt körde vi lite övningar där hunden skulle fokusera tyst. Ljud var väl egentligen det enda som de behövde träna på. Inte så att det fanns några skrikiga hundar precis. Men lite pip kan lätt stegras och det fanns ett och annat startskall att stävja. Övningarna fungerade bra och vid tretiden i går skildes vi åt efter en helg där vi även haft vädrets makter med oss.

 
VI hann inte långt på vår hemresa förrän vi hörde på radion att det hade hänt en olycka på E20. Vi fick vänta i nästan två timmar. Vi förstod att det var allvarligt. Flera ambulanser kom åkande och även en ambulanshelikopter. När vi trafiken släpptes fram igen åkte vi förbi olycksplatsen. En liten Golf hade brakat rätt in i en stillastående lastbil. Hela motorhuven var intryckt och vi fylldes båda av en otäck känsla. Hur snabbt livet kan förändras. Själv tänkte jag på en annan olycka för över fem år sedan. Då jag själv var ytterst nära att ta mitt sista andetag. Ja fy tusan hur snabbt det kan vara över. Med andra ord körde vi väldigt lugnt hem.

Så till något roligare. Jenny och Error tävlade appell spår i går och blev uppflyttade på 281,5 poäng. Jag fick uppdateringar under hela dagen och det var spännande att följa dem på distans.

Jenny och Error.
I dag var det dags för en annan rolig händelse. Allti skulle till Veterinärboden för ultraljud. I ärlighetens namn så visste jag nog att hon är dräktig. Hon har varit knepigare än knepig. Pockat på uppmärksamhet och sprungit till skafferiet. Ätit jord och mossa. Hoppat upp och legat i fåtöljen när jag suttit där. Ja, mängder av knepiga saker som hon inte brukar göra. Och visst är hon dräktig.

G-kullen på gång.


Det är omöjligt att säga hur många det blir. Men vi såg tre på samma bild och veterinären trodde att det snarare skulle bli en stor än en liten kull. Jag har bestämt namnet nu. Jag hade ju tänkt att hon skulle heta Guzz min nästa hund. Guzz som är slang för flicka. Men i helgen fick jag klart för mig att det blir ett litet tillägg där. Guzzi som i den italienska motorcykeln Moto Guzzi. 
Enduros Guzzi - kan det bli bättre :-).

Jag har förresten en annalkande förkylning. Inte bra denna vecka då jag har ett stentufft program. Upp tidigt på morgnarna för att vara i Flen klockan åtta. Men jag vräker i mig C-vitamin så får vi se om jag klarar mig även denna gång.