/ Allmänt /

31 augusti - Hjälp mig!

I dag åkte jag till Strängnäs och hade en sista duvning med de domaraspiranter som ska skriva teoretiskt prov på onsdag. Jag kom hem vid ett-tiden och letade reda på en burk rödfärg så jag kunde fortsätta måla höförrådet. Det var en skvätt färg som blivit kvar sedan vi målade hundhuset, så jag var lite osäker på kvaliteten. Men den har ju stått inomhus så det ska nog bli bra. Det som var förargligt var den retligt lilla yta som färgen inte räckte till. Kanske en kvadratmeter eller nåt sånt. Väldigt retligt, så nu måste jag köpa mer färg likt förbaskat. Jag som trodde att målningsprojektet skulle vara överstökat i helgen.

Jag fick frågan av en annan uppfödare häromdagen om valparna hade börjat vifta på sina svansar än. Jag sa att det hade de inte. Men i går kväll när vi satt hos valparna väldigt sent, så var de plötligt helt annorlunda. De skrek inte på sin mamma, utan verkade vara mer intresserade av att undersöka oss och av varandra. Och tro det eller ej, men de viftade på svansarna emellanåt. Så på dag 15 så lekte de lite med varandra - om man nu ska kalla det lek när de biter lite i varandra. Dom var jättemysiga och det är plötslgt mycket svårare att slita sig därifrån. Nu börjar det roliga. En annan sak jag såg i går var att en av valparna gick i väg till tidningarna för att kissa där och inte på den blå fällen. Valpar är helt otroliga i sin utveckling. Inte bara att de tredubblade sin vikt på två veckor, utan allt annat som sker. 

Josefina har inte gett upp sina övertalningsförsök om att hon ska få en av hanvalparna. Vi tycker att hon borde ha en tik om hon ska ha en hund och tikarna är redan tingade. Men hon är envis och säger att hon vill ha en hane: "Jag fick en kaninhona, sedan en tibbetik och så ett ponnysto....nu vill jag ha en schäferhane...en svart...och den ska heta Bolt."

Sedan dröjde det inte länge så tyckte även den äkta hälften (till min stora häpnad) att "klart att flickan ska ha en riktig hund.."

Hjälp mig med argument den som har några?