/ Valpar /

28 mars - Återbud på en tikvalp?

29111-57
Av någon anledning gör han sig bäst på bild - Lillebror

Alla valpar har fotograferats i kväll och finns nu som dryga 3 veckorsvalpar på under rubriken "Valpar" på hemsidan.


Oj, oj,oj vad tiden går. Valparna är 4 veckor på torsdag.....De gör stora framsteg varje dag. Nu har de fått tänder och tränar som bäst på att skutta fram. I bland går det bra, i bland "står dom på öronen". De har också börjat bära saker och i går önskade jag att jag kunnat fånga på film eller bild när den lilla mörka tiken tog Sofies ena fårullstoffel och bar omkring på. Toffeln var lika stor som valpen och ännu roligare blev det när hon började ruska för att döda "bytet".....:-)). Den stora tiken, numera kallad "Femman" (fast jag kommer nog alltid att kalla henne "Tjockisen" hur smäcker hon än blir...) ligger först i utvecklingen. I övrigt är det svårt att se några särdrag. Det beror på "dagsformen".

Djupseendet är inte det bästa, så de har ännu svårt att greppa leksaker som vi frestar med. De kan göra försök, men det tar kanske någon dag till innan jakten kan börja.

Jag pratade med en av valpköparna i veckan och eventuellt kommer han inte att kunna ta någon valp nu pga av ändrade arbetsförhållanden. Ja, det är ju svårt att ta en liten valp om man inte kan vara ledig den första tiden. Vi får se om han lyckas ordna det. Jag får besked denna vecka. "Ja, men då kan vi väl ta var sin", sa min käre man. Jag svarade att jag inte har tid att träna och motionera fler hundar.......;-)

I kväll har jag klippt klorna på alla valpar. Ingen lätt match när man kommer till bakbenen. Vid det laget är de less och vrider sig som maskar. Odette fick vara med valparna ett tag när de låg utspridda och sov i köket. Jag vet inte hur många varv hon gick runt och nosade på alla. Så lade hon sig ett tag, men så fort någon gnydde till så var hon där och nosade och sedan gick hon runt några varv igen. Hon är verkligen intresserad av de små. Synd - hon vill nog ha egna små valpar. Det ser i alla fall ut som om de väcker hennes moderskänslor till liv. Hon skulle bara veta vad som väntar henne om ett par veckor.....

Snön och kylan har bytts ut mot töväder och regn. Så fick man något nytt att gnälla på....inte så kul när man bor i nybyggt hus och tomten inte är färdiganlagd. Lera och grus.....