/ Allmänt /

31 december - Nyårspromenad och Nyårstankar


Min fina Allt-I på dagens promenad.

Jag har fått rapporter från alla Dundervalpar. Roligast är kanske Dante, för han skriver mail till mig på alldeles egen hand:-). Skämt åsido så har alla skött sig bra sägs det. Coola, trevliga, fantastiska, duktiga enligt sina ägare. Så roligt att höra av dom och så roligt att snart få se dem igen.

I dag har tvätt, kloklippning och städning stått på programmet. Jag fixade lite med SBS bokföring också innan jag tog en skön eftermiddagspromenad med Allt-I och Bolt. Vi bor helt underbart. Skulle bara vilja ha ett skidspår också. Det finns ett uppkört scoterspår, men jag tror inte de skulle bli så glada om man tog hundarna med sig där. Ove föreslog att jag skulle ta reda på vem som har kört upp det och be denne någon köra upp ett hundspår åt mig. Det tål att fundera på.
Knappa tio minusgrader i dag. Och vi fick se solen.
I väldigt fin form för att vara en vecka efter valpleverans.

Jag har tittat på mina mål inför 2010. Det var ungefär hälften som blev som jag tänkt mig. Tävlingsmässigt gick allt åt skogen. Jag hade ju tänkt mig att göra ett fembästaresultat över 600 poäng. Eftersom vi bara gjorde tre tävlingar så var det omöjligt. Men inte ens de tre vi gjorde var några riktiga kanontävlingar. Ett bra genomfört SM blev det inte heller mycket med eftersom Allt-I löpte. Och naturligtvis var hon i sin livs form...det kan man ju alltid hävda;-). Jag hade som mål att ta ett cert i spår, men anmälde till väldigt få spårtävlingar och kom inte med på någon.


Vad gäller kennelverksamheten så gick allt som planerat. Vi fick en C-kull i februari och en D-kull i slutet av året. Vi har fått ytterligare ett par elithundar. Accsa hade jag väl räknat med, men att Brave skulle stega fram och bli uppflyttad från appell till elit under samma säsong var nog årets bravad. Jo, jag skulle nog utse honom till Årets Endurohund utifrån den prestationen. Bestha Elsa blev uppflyttad till lägre och Black Jaja, Blixtra och Bias blev uppflyttade till högre klass spår. Jaja blev även godkänd på L-test i början av året. Alstra tävlade flitigt i lydnadsklass med stor framgång och lilla Chriga blev godkänd på anlagsprovet för att utbildas till bevakningshund. Då ska man veta att Chriga bara var 7 månader...Accsa var kennelns första hund som gav sig på en utställning. Hon fick sin tvåa och blev samtidigt godkänd på exteriörbeskrivningen. Därmed kan hon tituleras både Korad och Polishund. Nu hoppas jag att jag inte har glömt något. Svårt att komma i håg allt ett år som detta.

Mitt manus blev inte heller klart 2010. Däremot köpte jag in en lektörstjänst och jag känner att boken blir allt bättre för varje redigering. Ett bokförlag har visat intresse, men hur tryckning och utgivning ligger i planen. Ja, det vet jag inte än.

Mål för 2011

Tävlingsmålen får jag uppenbarligen dra ner på. Jag får rikta in mig på att åtminstone genomföra fem elitrapporttävlingar. Och att genomföra ett par spårtävlingar. Några cert till skulle sitta fint. Allti har ju 19 cert att jobba in för att komma upp i Fox's skörd. SM vågar jag inte ens planera för innan jag vet hur Alltis löpning kommer i gång.

Uppfödningen kommer sannolikt att bärga ett par cert även om inte Allt-i tar några. Det är min övertygelse. Jag tror även att vi har ytterligare ett par hundar uppe i elitklass efter 2011. Sedan finns det en handfull C-hundar som kommer att vara uppflyttade till lägre. Tro mig:-). Om allt går vägen så är E-kullen på gång att födas, om det inte sker redan under 2011 års sista dagar.

Sedan hoppas jag att vi får vara friska och att 2011 inte blir fullt så motigt som de senaste åren varit på olika plan. Nån gång måste ju saker och ting vända kan man tycka.

Slutligen hoppas jag att alla valpköpare ger sig ut under årets alla årstider och förser mig med kanonbilder i högsta möjliga upplösning, så att jag har ett bra urval inför 2012 års almanacka:-).