/ Träning /

27 maj - Tillbaka från Barvatorps kennelläger

Ja så är vi hemma efter några roliga hunddagar på Marma. Vi var inbjudna att hålla i rapporten på Barvatorps läger och det har varit fantastiskt roligt. Vi tog ledigt från jobbet torsdag och fredag. Qrossa var tingad av en kompis till Ove, så hon har haft fullt upp i fyra dagar. Vi hade tänkt ta med oss övriga hundar eftersom hundpensionatet var stängt, men eftersom Sofie skulle vara hemma så övertalade vi henne att ta hand om Duro och Odette.

Med andra ord s fick vi känna på hur det är att bara ha en hund. Och det var väldigt enkelt...;-).

Vi åkte vid halv 7 på torsdag morgon för att vara framme till nio. När vi inkvarterats så samlade vi rapportgruppen och gick i genom var de befann sig utbildningsmässigt och vilka förväntningar de hade. Det var ganska stor spridning på hur långt man kommit.  Vi körde några väldigt korta sträckor före lunch - typ budföring med uppbindning. Det fungerade bra för alla hundar. På eftermiddagen hade vi en lång raksträcka i skogen och hundarna såg B-stationen. Vi gjorde även en förlängning och förarna på C-stationen såg B-stationen. Det blev mest träning på att springa i genom B-stationen.

29111-342
Bild från A-stationen sista dagen

Vi har tränat framföringar och förlängningar separat och visat olika övningar man kan köra. Andra dagen körde vi en kortare sträcka där B-stationen var utom synhåll och vi hade en förlängning. Sista dagen körde vi en obanad sträcka som jag och Ove snitslade redan i torsdags kväll. Eller det kanske var i fredags. I dag var det alltså dags för examen. B-stationen var bara 100 meter ut och hundarna fick springa sträckan tre gånger. På fjärde skicket gjordes en lång förlängning på 150-200 meter. C-stationen lå så att förarna kunde se hur hundarna jobbade på förlängningen, men eftersom stationen låg uppe på en kulle så såg inte hundarna stationen. Alla hundarna skötte sig bra och det blev en bra avslutning för samtliga.

29111-343
Deltagarna får sina "betyg"

Vi var väldigt imponerade av Barvatorpshundarna och trots att många av dem var fullständiga nybörjare så klarade de liggtider på 15-20 minuter där B-stationen var utom synhåll och de fixade även förlängningarna utan några problem.

Allt-i var med och sprang något pass varje dag. Jag fick för mig att hon var på väg att stanna eller vända vid ett tillfälle och ropade. Detta har gjort att vi inte längre är hundra säkra på om vi ska starta appellen nästa helg. Vi ska ut på tisdag och träna och får se om det var ren tillfällighet eller om hon inte är klar för en appellraport än.

Vi kom hem vid halv fyra i dag och har samlat i hop "flocken". Jag tog Duro med mig och gick en långpromenad med bara honom.

Det är nu klart att MH för A-kullen startar klockan 10.00 den 16 juni. Skönt för då behöver de som kommer långväga inte stiga upp så himla tidigt.

Den andra kuren verkar ha tagit på Blackie och vi kan inte se någon hälta. Bara att hoppas att det håller i sig även efter det att medicineringen upphör.