/ Allmänt /

18 februari - Grattis Cuperhundarna på 3-årsdagen

Grattis! Alla fina C-vovvar! Här en vecka gamla.
 
Jag börjar med att gratulera den supertrevliga Cuperkullen. Jag kommer i håg när de var fyra veckor och Josefina sa:
- Mamma, visst är det här den trevligaste kullen?!
Och ja, de var otroligt trevliga, mycket kamp och mycket pussande. Det har faktiskt hållt i sig ända upp i vuxen ålder.
 
Ove åkte in på sjukhus strax efter deras födelse och Ann-Margret trädde då in som kenneltant och avlastade mig. På följande film är de fyra veckor och Ann-Margret kommer på besök. Visst känner de igen henne :-).


 
De gjorde ett otroligt fint MH. Stor leklust och gripanden som jag avundas. De låg på 4,9 på leklusten och 4,8 på gripanden. Det var en otrolig värme denna dag, så det sjönk något på slutet, men fortfarande en bra bit över rassnittet. Däremot finns det ingen skärpa att tala om hos dessa vovvar. Genom att de är stabila så såg de egentligen nästan ingenting som hot under testen. Detta drog ner en del på nyfikenheten, eftersom det i deras värls inte fanns så stor anledning att undersöka. Mest uttalat blev kanske detta på spökena där många intog en vilande ställning under skådespelet och när matte eller husse kopplade loss så låg de snällt kvar.
 
 
 
Ett stort grattis till dessa underbara hundar från kennelmamma <3.
 
 
I går kväll hjälpte Ove mig att kuvertera 261 medlemsbrev som skulle ut till medlemmarna i Svensk Bruksschäfer. Detta utskick har jävlats med mig från början till slut. Jag köpte en ny skrivarpatron innan jag började skriva ut. Den tog slut, så det var bara att ge sig in till sta'n och köpa ett par till. När allt var utskrivet började jag leta efter kuvert. Det visade sig att jag bara hade ett trettiotal förtryckta kuvert kvar. Eftersom det tar en vecka att få hem nya från Harry Kuvert (kan rekommenderas), så fick jag åka och köpa nya på Gullbergs (kan rekommenderas). Så när detta var gjort satte vi alltså fart med kuvertering i går kväll. Sedan skulle de frankeras. Men frimärkena tog också slut... I dag åkte vi till Veterinärboden (kan rekommenderas) för att köra vattentrask med Allti. Planen var att vi på vägen hem skulle svänga ner till Strängnäs centrum och köpa fler föreningsfrimärken. Men det gick inte att få tag på. Ove fick i uppdrag att köpa i Eskilstuna när han ändå skulle dit och hjälpa en kompis. Men han ringde och sa att det inte går att sätta föreningsfrimärken på brev om man inte har avsändare på kuvertet. Det kändes inte lockande att skriva SBS c/o Ingrid Bahlenberg, Oxlöt Jädersgården, 635 05 si så där två hundra gånger. Så det fick bli ekonomifrimärken i stället. Då skulle Ove hinna hem och jag klistra på frimärken och posta innan sista postturen. Men så ringde han igen och sa att hans pappa ringt. Moblen hade gått sönder och han behövde hjälp att fixa en ny. Kära svärfar behöver mobilen bl.a. för att nås av Hemtjänsten. Så det blev frankering nu i kväll och postning i morgon i stället. Jag hatar tidplaner som spricker och det verkar mina göra hela tiden. Kanske är det mitt största fel. Jag gör upp tidplaner som aldrig håller och då känns det helt värdelöst. Kanske bättre att sätta upp en lätt tidplan som jag alltid håller och får känna flow i stället :-).
 
Vattentrask ja. I dag debuterade Allti i vattentrasken på Veterinärboden. Hon var väl måttligt imponerad, men gick snällt.
 
Något skeptisk var hon allt....
 
Fick ligga på vibbplatta efteråt.
 
#1 / / Jenny i Sollefteå:

GRATTIS på er!!! :)

#2 / / Nina:

Ja just det, dom fyllde ju år.
Grattis till C-vovvarna