/ Tävling /

25 september - Så himla nära


Josefina med Enduros Bolt godkända i lägre klass spår på 469,75 poäng

I morse ringde väckarklockan kvart i sex. Allti såg mäkta förvånad ut över att få stanna hemma. Jag, Josefina och Bolt kom till Fagersta redan vid halv 8 och hann fika i lugn och ro innan lottningen. Josefina drog startnummer 15, dvs det sista. Det innebar ytterligare två timmars väntan innan vi blev hämtade för utfärd till spårmarkerna.

Det var helt underbara spårmarker. Bolt sög in spåret jättefint och fick 10-10 på spårupptaget. Den ena domaren frågade mig om det var en IPO-hund:-). Medan Josefina och Bolt kämpade runt i spåret, passade jag på att plocka en massa kantareller. Mest för att ha något annat att tänka på. Lite nervöst var det ju att ha dem där ute i skogen. De klarade dock spåret fint och hade bara lämnat en liten apport i skogen.

Tillbaka till klubben var det budföring. Jag sa till Josefina att hon kunde vara lugn vad gällde budföringen. Hon hade redan tillräckligt på specialen och det enda som egentligen gällde var att få i hop 196 på lydnaden. Budföringen kan ni se på filmen nedan. 

Efter lunch var det platsliggning. Man kan inte påstå att Bolt gjort många platsliggningar senaste året. Skott har vi väl tränat 3-4 ggr, men han låg lugnt och fint utan att så mycket som vicka på ett öra vid skotten. 10-10 där också. Men det var med i min kalkyl. Jag hade nämligen gjort en grov kalkyl eftersom vi inte är klara med krypet (läs orkat ta tag i det). Då kan det vara skönt med en kalkyl där man kan se om uppflyttningslydnad över huvudtaget är möjlig. Jag hade kalkylerat med att de skulle ha lite marginaler för halvblessyrer här och var, men det som sedan hände hade jag inte med i min kalkyl. På filmen ser ni vad som händer. Ja, det hände flera småsaker, men det grövsta som spolierade uppflyttningen kom på läggande under gång. De fick i hop 190,75 på lydnaden. Ynkliga 5,25 i från. Läggandet hade alltså suttit fint där....





Vi var dock nöjda när vi åkte hem. Nöjda med specialen och hur pigg Bolt var hela dagen. På ett strålande humör med mycket skutt i kroppen. Roligt också för Josefina att få prova på en lägre tävling och få ytterligare lite rutin för framtiden.

Grattis! Ni var så duktiga båda två.
#1 / / Mia och Greta:

Och Josefina ser ju helt cool ut :-)

Grattis till ett övrigt fint program!

#2 / / Lena:

Grattis till Josefina o Bolt!! Ser jätte-fint ut, synd på läggandet, men det grejar ni nästa gång!!:-)

#3 / / Lotta:

Äsch så snopet, men nästa gång... :)

#4 / / Sussie:

Jätteroligt o se Bolt o Josefina!! Ser jättefint ut, synd på läggandet så klart men nästa gång är uppflyttet hemma!!

Bolt är otroligt lik Bosco så här på håll iaf. Skulle vara roligt o träffa honom, se om han har Boscos lilla knöl på näsan :)) De har iaf samma svansföring med en liten krok!!! Hälsa Josefina!

#5 / / Jessica Gnista & Glimma:

Synd på läggandet, retligt att vara så nära uppflyttning. MEN det såg ju kalastrevligt ut, nästa gång kommer uppflyttet :)