/ Träning /

20 juli - Träningsläger i Malingsbo

I söndags bar det i väg till Malingsbo för fyra dagars campingliv och träning. Jag har bävat en del för att ta med alla hundar. Det finns framförallt en liten svart "sak" som brukar vara ganska svår att få tyst på. Vi visste också att det skulle vara gott om andra svarta "saker" i området, eftersom det var riesenläger med ett par hundra hundar i närheten. Men det har fungerat alldeles utmärkt att ha alla hundar med.

Vi kom till Malingsbo camping i söndags eftermiddag och bestämde att ta det lugnt eftersom det var alldeles för varmt för att träna. Vi åkte och handlade mat i Skinnskatteberg och sedan fick hundarna bada. Vi hittade ett fint badställe där de för övrigt fick svalka av sig varje dag efter träningarna.


29111-162
Till och med Odette gick ut och svalkade sig i vattnet.

I måndags tränade vi rapport tillsammans med Norpatorps Zacke, som för övrigt är helsyster till Miss. Vi åkte i väg redan vid åtta-tiden så att det inte skulle vara så varmt för hundarna.  Det blev fyra skick med med två förlängningar.

Vid lunchtid kom Anna och Accsa på besök. Valparna fick busa lite med varandra uppe i skogen innan vi åt lunch och åkte i väg för att lägga spår. Det var väldigt torrt i skogen, men valparna fixade det bra.

29111-156
Enduros Accsa

29111-157
Anna selar på Accsa....

29111-158
...sedan bär det i väg lugnt och fint

Efter Accsas spår åkte vi till ett annat ställe där alla hundarna fick köra uppletande. Jag körde övningar med hög motivation och det fungerade bra. Även valparna var med och körde ett par skick. Anna och Accsa åkte hem efter uppletandet och vi andra åkte till Björsjö och tränade lydnad. Jag inriktade min träning helt på framåtsändande och kryp.

29111-163
Lydnadsträning

Världen är väldigt liten. På eftermiddagen stötte jag i hop med Duros uppfödare på campingen. De hade stannat till där på väg från utställning i Sandviken. På tisdagen var de med och tränade rapport och uppletande. Det var bara att konstatera att tjejerna Zacke och Zoda var betydligt snabbare än Duro. Det var bara på tredje sträckan då de körde på rulle efter varandra som han höll deras fart. Vi kom fram till att vi måste öka motivationen med lite andra övningar även på rapporten.

Efter rapporten var det "fri lek" fram till klockan fem då vi körde uppletande. Kvällen ägnades åt att spela kubb och vi hade väldigt roligt.

29111-160
Här spelas det kubb, men "dam"- och "herr"-laget var inte helt överens om reglerna....;-))

I går körde vi spår med alla hundar och framåt eftermiddagen var det lydnadsträning. I dag åkte vi själva i väg och körde "handsläpp" med både Duro och Allt-i (var och en för sig). Vi stod på en lång raksträcka och kunde dyka in i buskarna just när de skulle skickas. Även Qrossa fick springa några skick.

Det blev framåtsändande även i dag. Jag har tagit lite nya idéer med mig hem både för framåtsändande och kryp. Nu är det bara att ta det lugnt och fint så blir det nog bra så småningom.

Orosmolnet just nu är att det ser ut som om Odette är på väg att börja löpa. Det skulle just vara en höjdare med höglöpande tik med sig till Piteå...