/ Hundhus /

17 februari - Knepig transport...

29111-18
Baksidan av huset - utan hundhus

Förutom skidåkningen (läs tolkningen) med hundarna varje morgon så blev det lydnadsträning och uppletande i onsdags och simträning i går. Det mesta har annars (mentalt i alla fall) handlat om huruvida vi skulle få hundhuset på plats eller inte denna vecka. Många funderingar och en del planering har det också varit kring Miss resa ner till Eskilstuna.

Hundhuset är ett kapitel för sig. Nästan så man ångrar att vi inte byggde nytt i stället....I dag gjordes i alla fall försök nummer två. Jag ringde Ove på lunchen och undrade hur det gick. Han och transportören var då på plats i Tiggeby där boden stod. Jag fick dåliga nyheter, nämligen att det såg ganska "kört" ut. De hade stora problem att lasta upp boden på släpet. Genom att de gamla stagen för hjulen satt fastsvetsade under boden så kunde inte gafflarna på trucken komma in under den. Jag ville inte höra mer utan jobbade vidare under eftermiddagen och hoppades på det bästa. Efter mycket tjafs och en del risktagningar så lyckades transportören både lassa och lossa vårt hundhus. Men det hade enligt Ove sannolikt inte gått att lossa om vi inte plogat upp tomten och förberett för både traktor och lastbil. Tyvärr så var det så mörkt när jag kom hem så det gick inte fotografera hundhuset på plats. Det får bli vid senare tillfälle....:-)). Så där värst vackert är det inte...men det ska bli

Jag hade planerat att åka upp till Norsjö i helgen för att hämta Miss, men det finns en människa i  "Hund-Sverige" som banne mig skulle kunna bedriva DHL-verksamhet. När vi skulle ta ner Kubik så visste hon folk som skulle neråt och kunde ta honom med. När Miss skulle upp till Norsjö så visste hon ... och nu när hon skulle hämtas så slumpade det sig så perfekt att samma DHL-proffs skulle upp till Västerbotten och para en tik. Jag pratar om Norpatorps-Carina. Nu verkar dessutom parningen gå som smort så på söndag kan jag hämta Miss i Falun. Hon är så välkommen.

Så det blir bråda dagar i morgon och på söndag för att göra i ordning valplyan. Ja, på söndag är det förresten dags för skyddsträning för första gången på över en månad. Ska bli jättekul.

#1 / / Lina:

Ojojoj, nu händer det mycket spännande på kort tid! Ska bli oerhört spännande att följa både hundhus och valpar =)

Ha en fin helg!

#2 / / Gunilla & Eskil:

Usch, man blir ju nästan nervös av att läsa din dagbok. ;-) Mycket som händer på en gång.. Vi får hoppas att resan går som smort för DHL-proffset! =)

#3 / / Christina & Sarina:

Läser med spänning i din blogg. Det händer ju så mkt hos er jämt ;)
Tänk att det snart är dax för valpning...huj, vad tiden går fort. Tänk om det kunde gå lika fort för oss människor att bli klara för valpning :D