/ Allmänt /

25 december - En tjuv i huset!!

Ja just det - vi har en tjuv i huset. Det värsta är att allt är mitt eget fel eftersom jag fött upp tjuven ifråga - och det är inte Sofie jag pratar om för hon skulle aldrig göra något dylikt...;-).

Da'n före dopparedagen griljerade Ove skinkan och ställde den i köksfönstret för svalning. När den svalnat lät han den stå ett tag till på diskbänken. Efter någon timme hörde jag något som rasslade till ute i köket. när jag rusade dit såg jag ingen skinka. Den låg på golvet med en glupsk hund över sig. Det var
Allt-i som tydligen först stått och tagit tuggor av den och när det blev för jobbigt lyfte hon ner skinkan på golvet. Jag läste i kvällstidningen i dag om en som kokat en 3,6 kg stor skinka och när koket var klart blev det bara 900 g kvar. Det är ingenting mot vad vår skinka hade krympt efter svalning på diskbänken...;-). Det som var kvar hamnade i soporna och i går förmiddag fick jag åka och köpa en ny.

Sedan pratar alla om att det hänt något med klimatet och det är jag också övertygad om, men ingen pratar något om att det har hänt något med tiden också. Jag menar numera verkar det bara gå 40 minuter på varje timme, så var det minsann inte för 10-15 år sedan. 

Ta bara i går som exempel. I vanlig ordning strukturerade jag upp dagen i mitt huvud: uppstigning klockan 7 så kan hästarna få mat inne och jag och Sofie skulle äta frukost med risgrynsgröt och skinksmörgås, (men skinkan fanns ju inte längre). Vid 8 skulle vi ut och rida och vara tillbaka vid halv 10. Sedan skulle jag ut och lägga spår och köra uppletande och gå promenad med hundarna. När jag kom hem skulle klockan var ungefär tolv och jag skulle ha gott om tid till klockan tre då vårt julfrämmande skulle komma.

Men hur blev det då? Jo, jag steg upp klockan 7 och gav hästarna mat, men innan vi var klara att gå ut till stallet var klockan över nio. Pluto fäller något alldeles otroligt nu så det tog en timme att göra honom i ordning och vi kom inte i väg förrän halv tio. När vi kom tillbaka var det mockning och att göra snyggt i stallet. Klockan var närmare halv tolv innan jag ens var ute i skogen med hundarna. Eftersom jag skulle och köpa en ny julskinka så blev det en intensiv promenad i stället för spår. Jag hann köra uppletande med dem och kände mig väldigt udda när jag dök upp på ICA Ekängen vid halv ett. De flesta som var där var uppklädda för julfirande och uppenbarligen bara där för att köpa blommor till någon de skulle besöka. Jag kom i ridbyxor (fulla av vita ponnyhår), min hundjacka och köpte - en julskinka! - strax före klockan ett på julafton! Kände mig ganska dum och hoppades på att inte träffa någon bekant.

Detta var bara ett exempel, men jag tycker det är så här jämt - att man ska springa i kapp tiden. Så var det aldrig förr - då hann jag precis det jag föresatt mig att hinna med. När jag skulle åka tåg så kunde jag t o m bli sittande i tåget i tre-fyra minuter innan det lämnade perrongen. I dag hinner jag högst sitta en minut.

Det blev i alla fall en bra julafton. När gästerna åkt tittade Sofie på en film, Ove höll på i en evighet att ställa in en ny klockradio som han gett mig i julklapp och jag satt vi datorn i tre evigheter och letade efter bra hanhundar. Jag höll på till halv två och förmodligen är jag väldigt ostrukturerad även då jag surfar. Jag gör så många avstickare att jag till sist inte vet hur jag hamnade på en viss site - ännu mindre minns jag var jag startade...Måste börja rita upp en "mindmap". Jag hittade i alla fall åtta intressanta vovvar så får vi se vilka av dem jag ber att få titta på irl. Listan brukar krympa ytterligare. När jag letade hanhundar åt Miss förra gången så startade jag från närmare trettio namn.

I dag "försov" vi oss till klockan nio för klockradion ringde inte klockan åtta som Ove ställt den på. Verkar vara en farlig manick jag fått i julklapp....Sofie var dock redan uppe och hade gett hästarna mat. Ove och jag åkte till klubben och jag körde lydnad med både Allt-i och Duro. Sedan åkte vi förbi Kjula på hemvägen och jag lade spår åt dem. Medan spåren låg åkte vi hem och åt sen lunch. Trots det där med att det hänt något med tiden så hann jag faktiskt gå båda spåren innan det blev mörkt. Båda spårade väldigt intensivt i spårkärnan men båda två hade ruggigt bråttom - kan dom ha samma "tränare" tro...?..;-).

#1 / / marianne:

HAHAHA!!!! Vilken gobit hon är, Allt-I.. hon gör väl skäl för sitt namn - allt går i allt-I. Vilken tur att man har en försynt liten hanhund.

#2 / / Margoth:

Alstra skulle då ALDRIG kunna göra nåt sånt...;-)) Mest beroende på att jag aldrig släpper ögonen från "bulldozern" när det finns mat framme...

#3 / / Lotta:

Aha, en alldeles egen mattjuv ? grattis! :-) De två sista åren (av snart sju) har jag kunnat slappna av någorlunda när det står mat på köksbänkarna, men innan det ? hu... Den lille terriern har ännu inte kommit på att han förmodligen har kapacitet att ta sig upp dit, och det är jag tacksam för.

Hade varit lite roligt att träffa dig på ICA också, men det ligger ju tyvärr lite långt bort... :-)

Ha en fortsatt bra helg!

#4 / / Lotta:

Varför förvandlas mina tankestreck till frågetecken? Får försöka komma ihåg att inte använda sådana i fortsättningen...

#5 / / christina:

Är du säker på att det var Allt-i som var tjuven....hon kanske bara försökte rädda det som räddas kunde från den verkliga tjuven *S*

Hrmmm.....ska du använda Miss till kommande kullen ?

#6 / / Ingrid:

Jo, jag är tvärsäker på att Allt-i var den verkliga tjuven. Dels var ingen av de andra i närheten, dessutom drack hon mängder av vatten dagen efter (vilket ingen annan av vovvarna gjorde).

Diskussioner om nästa kull pågår - låt oss avvakta resultatet av de diskussionerna...;-)

#7 / / Kattis:

Vad jag skrattade när jag läste att du handlat julskinka strax innan maten borde vara klar! ;) Hur fungerar det att promenera med fyra hundar samtidigt??

#8 / / Ingrid:

När jag promenerar med alla fra har jag em lösa. På morgonen är det aldrig någon i skogen mer än en idiot med pannlampa (= jag). Om det är dag så är jag i en skog där jag ser väldigt långt och upptäcker om det kommer någon med hund exempelvis. För säkerhets skull brukar jag dock koppla Odette - utifall att hon skulle se "inkräktare" före mig....